„Tokia byla mano praktikoje pirma.“ Lietuva šokiruota. Kas nutiko šauktiniui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

RealasLT 2024-06-26 18:25
Nu jo, ginklo tokiam geriau neduoti... Padugne ir tiek. Prasidejus karui, begtu kiek kojos nesa, jam gimtasis krastas, nieko vertas. Parduotu turbut ir artimiausius, kad pabegtu.
UTF16 2024-06-26 22:44
Nu taip, generolas pašvilpė, jaunimas kaip šuniukai tekini prisistato iškištais liežuviais. Kai kariuomenė iš savęs daro cirką, gauna cirką. Tegu daugiau tokių bylų paviešina, kaip rimtai jaunimas žiūri į visas tas loterijas.
Absoliutas 2024-06-26 23:14
UTF16 is istorijos turetum zinoti, kad jeigu “nemaitinsi” savo kariuomenes, tada “maitinsi” svetima. Paimk istorija, Smetona nusprende nekariauti su Rusija ir generolams neleido svilpauti jaunimui. Kuo visa tai baigesi? Atejo prieso generolai kurie neklause musu jaunimo nuomones surinko visus ir nusiunte i fronta ant mesos. Tie kurie nenorejo kariauti uz Rusijos interesus pabego sleptis i miskus ir tapo partizanais. O dabar tau klausimas kas geriau? 1) kovoti uz savo saly ir tureti visapusiska armijos aprupinima. 2) buti okupuotiems ir per prievarta tapti patranku mesa svetimai armijai. 3) buti okupuotiems ir slapstytis miskuose nuo svetimu generolu svilpavimu ir laukti kol tave suras ir likviduos.
UTF16 2024-06-26 23:42
O kodėl tu kariuomenę nori maitinti per prievartą imdamas bet kokią mėmę iš gatvės? Tarkim, tu per prievartą su antrankiais atvesdinsi į armiją šio straipsnio personažą. Kokia čia bus armija? Kas iš to laimi? Kam to reikia? Kokia viso to prasmė?
Absoliutas 2024-06-27 00:38
Problema yra to memes galvoje nes jis yra “suverenas laisvoje ir demokratiskoje salyje”. Bet reikia suprasti, kad turint toky kaimyna rytuose, mes laisve galim labai greitai prarasti, o tada bus daug blogiau… kai tokie memes is straipsnio tai supras, tokie straipsniai praras prasme.
donatasv 2024-06-27 00:59
Eilinis šūdelis kuris bando pasiimt iš valstybės tai kas jam patinka ir pasiremdamas debiliškais lozungais išsisukt nuo visko kas jam nepatinka. Nesi pilietis padėk teisias, negali naudotis pieliečių pagalba pastatytais keliais, reik gydymo prašom žolialių pilni laukai ir t.t. Armijoje iš tokio š maliko mažai naudos. Kas man patinka, kad šiuolaikinė armija keičiasi. Niekad nebuvau sportininkas, krepšinį pažaist mėgdavau bet ne bėgiot su 30kg kuprine po 10km. Vien pagalvodavau, kad mane vaikys kai debilą po laukus išsisukau nuo armijos ir visiškai to nesigailiu, pačiu laiku padarė samdomą kariuomenę. Būtų pasiūlę inžinerinę praktiką vietoje kuprinės būčiau pirmas eilėje stovėjęs į kariuomenę. Lozungai "mes iš tavęs padarysim vyra" visada atsakydavau bbs jum į šik... pasidarykit jei jums reikia. Kiekvienas turi savus sugebėjimus ir kai nustos aklai malt valstybė šūdą ir pradės išnaudot ne tik žmogaus fizinę jėga bet ir protinius sugebėjimus va tada armija taps daug patrauklesnė ką povaliui ima suprast ir įgyvendinti. Jei nori sažiningo kareivio turi žmogų sudomint, o ne prievarta varyt. Toks varymas visada susilauks neigiamo atsako. Profiliavimas šioje vietoje labai padės.
HardAxe 2024-06-27 10:07
o ką tokiam... ogi atimti jo fizinio asmens tapatybės dokumentus, teisę vairuoti automobilį ir tegu gyvena be fizinio asmens dokumentų. Galima iškart bankui pranešti, kad jo visas sąskaitas uždarytų, paspartintų procesą.
UTF16 2024-06-27 10:31
Dar viešai nuplak ir liepk sukalbėti 10 „Sveika Marija“.
Magnus 2024-06-27 10:59
Karo esmė ir yra išnaikinti ar perauklėti tokius "savamanius".
UTF16 2024-06-27 11:31
Duodu galvą pjauti – didžioji dauguma tokių „naikintojų“ ir „perauklėtojų“ yra patys ginklo gyvenime nematę laisvamaniai. Jie parašys graudų pasisakymą internete, kodėl būtent jų nereikėtų perauklinėti. Kalbant į temą – Seimas nustatė naujokų penkmečio planą (surinkti apie 3000–4000 naujokų kasmet) ir jį kažkaip reikia išpildyti. Nieko bendra su perauklėjimu neturi. Kai kvota užpildoma, visi kiti paleidžiami be „perauklėjimo“ ir tiek žinių.
Magnus 2024-06-27 13:09
Karo esmė išnaikinti ir perauklėti, o ne kariuomenės. Nemaišyk.
immortallt 2024-06-27 15:14
suvenerai ne tik kariuomenės vengia, o šiaip visko, kur yra atsakomybė, ar pvz. mokėti mokesčius. Iš esmės yra antivalstybininkai. Realiai bausmė kalėjimas. Jei išradingiau, tai kaip ir siūlė HardAxe, panaikini visų dokumentų galiojimą. Bet koks administracinis nusižengimas už kurį neprisiima atsakomybės - kalėjimas. Dar geriau, bet jau utopija, išsiųsti į ten, iš kur šitie suvenerai atėjo - pas maskolius. Ten greit išmuštų šitus kliedesius.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-06-27 17:27
Deja tai ne visada tiesa O kas konkrečiai apie šitą, tai aš pamenu nuo vaikystės turėjau tokį nussistatymą prieš visokius boksininkus: ale snukiadaužis - debilų sportas ir t.t... Vieną dieną (jau kai buvo 30+ metų) nutiko taip, kad užsirašiau į asmeninė Muay Thai treniruotę. Po tos pirmos treniruotės įspūdžiai buvo maždaug tokie: žiauriai patiko, tik vienas klausimas - čia kiekvieną kartą su kokia nors trauma namo grįšiu? Kalbant paprastai, tai man tai buvo kažkas naujo ir tai buvo tiesiog WOW, kuris tam tikrą laiką užkabliavo (sustojau dėl kitų priežasčių...). Tai manau panašiai gali būti ir su armija: tu to nenori, bet galiausiai su tuo susigyveni ir prie to prisitaikai ar net pamilsti tai ką darai. Turėjau kaimyną tokį lepšį. Išvarė tarnauti, o kai grįžo, tai bent jau fiziškai labai pasikeitęs. Paprastai tariant tikrai tapo vyru. Nu bet tolimesnis gyvenimo būdas (alkoholizmas ir debiliška situacija šeimoje) jį nuvedė iki psichiatrinės ir galiausiai iki kalėjimo. Geriau būtų likęs armijoje
UTF16 2024-06-27 18:07
SaMaras 2024-06-28 07:38
Antivalstybininkų sekta.. kai mokesčius mokėti ir įstatymų laikytis tai jiems valstybė nereikalinga, jie dokumentų neturi ir pan.. kai prie pašalpų ar nemokamos sveikatos paslaugų tai atsiranda visi dokumentai ir pan..
HardAxe 2024-06-28 09:08
šita padugnių rūšis ne tik kariuomenės vengia. Lygiai taip pat į mokesčius ir visas kitas pareigas žiūri. dažniausiai save vadina pasaulio piliečiais. https://prezi.com/uwsitxlll1g7/as-esu-p ... -pilietis/
UTF16 2024-06-28 10:39
Nieko nežinau apie šitą judėjimą, bet tai, ką sakai, nevisai tiesa turbūt – nemokamos sveikatos suaugusiems Lietuvoje jau seniai nebėra, jeigu išvis tokia kažkada buvo. O jeigu nemoki mokesčių, pašalpų irgi niekas nedalina.
immortallt 2024-06-28 11:36
Ne pilietybės, o teises atimi, kol pareigų nepasiima. Jei pilietybę atimti, tai deportuoti reikėtų į maskolyną, bet žviegtų anas, o ir maskoliai vargu ar priimtų. Nors į frontą mėsos dabar reikia, tia gal ir paimtų. Gal verta pabandyti
HardAxe 2024-06-28 11:45
ne pilietybę, bet visus dokumentus. ID, pasą, teises. Kad nuėjęs į banką, ligoninę neturėtum ką parodyti. Nuėjęs telefono pirkti neturėtum ką parodyti sutartį pasirašydamas ir t.t. Negalėtum interneto į namus įsivesti ir t.t. Labai greitai tapsi asemeniu. Puikiai žinau ką tai reiškia, kol tvarkiausi dokumentus Švedijoj - be švediško asmens kodo net nuolaidų kortelės parduotuvė neduoda.
UTF16 2024-06-28 13:40
Tikrai taip. VMI/Sodra nebegalėtų tokio asmens identifikuoti, jam nebereikėtų mokesčių/įmokų mokėti. Šaunus planas tiesiog, audringi plojimai.