Kiek laiko galite išgyventi be algos? Palygino Lietuvą, Latviją ir Estiją. Duomenys neįtikėtini

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2024-07-08 10:45
Kažkoks briedas surašytas. Kainos išaugo, taip. O atlyginimai, kad išaugo jau daugiau, nei kainos, tai kažkodėl neparašo.
pirmas 2024-07-08 11:34
Kuo Lietuva bus turtingesnė, tuo daugiau čia privažiuos visokių mėgėjų gerai pagyventi ant svetimo gero.
immortallt 2024-07-08 12:28
Na pas mus juodai nedirbant, gerai nepagyvensi tik iš išmokų. Tai labai daug netrauks tokių. Bet taip, reikia neprisidaryti paskatų sistemų nedirbti, kai nedarbas egzistuoja tik ant popieriaus ir atskirose nedidelėse teritorijose. Migracija visada buvo ir turi išlikti, nereikia kurti iliuzijų, kad darbas į kiekvieną bažnytkaimį ir vienkiemį turi "ateiti".
Kyborg 2024-07-08 18:47
Siūlot būt kuo skurdesne šalim, kad tik niekas neprivažiuotų? Pas mus net karo pabėgeliai iš Ukrainos negauna jokių išmokų, tad nereikia kliedėt apie "gyvenimą ant svetimo gero. Vietinių latrų tokių deja turim, bet imigrantai iš esmės nieko negauna. Tad imigrantai tik padės tuos latrus išlaikyt ir nuo to tik geriau visiems bus. Šiaip kiek pastebėjęs imigrantais labiausiai piktinasi visoki šeimmaršiniai ir panašaus plauko veikėjai, kurie patys linkę į emigraciją, ar bent jau ja "grasina" menkiausiai progai pasitaikius.
kionig 2024-07-08 23:38
Mažiau čia etiketes kabinam. Nėra tik juoda ir balta, viskas kur kas sudėtingiau, kai pasigilini. Niekas nesako, kad gerai besąlyginė imigracija, kuri orientuota į išmokas, dar neišdirbus, vos tik atkeliavus, nes tai iškreipia visų pirmą vietinę situaciją. Kita vertus, senstant gyventojų amžiui, mažėja darbingo amžiaus žmogių, dalis emigruoja etc. etc. tai matoma kaip iš alternatyvų žmogiškajam kapitalui papildyti, o kas gi dirbs juodus darbus? Kiba inžinieriai ir specialistai emigruoja iš tų vargingų šalių?
immortallt 2024-07-09 07:26
kionig, dėl meškerės, kad pas mus neįgaliems asmenims vis dar meškerės neduodame. Realiai susidūrus su negalia, turėtų būti didelis finansavimas, tam kad prisitaikyti žmogui prie situacijos - atkurti judėjimo gebėjimą, protezai ar dar kas reikalinga, reabilitacija. Realiai, skiriama minimaliai, bet mokama likusį gyvenimą po truputį išmokų. Anksčiau dar ir tas atimdavo, jei pradėdavo dirbti, dabar ala skatina, t.y. mažesnius mokesčius taiko ir išmokų neatima, bet realiai prisitaikyti prie situacijos nepadeda. Tai su ilgalaikiais bedarbiais susitvarkyti be šansų, o ką jau kalbėti, su tais, kurie realiai juodai dirba, tiesiog susirenka išmokas. Realiai be apmokamų viešųjų darbų vietoje bedarbio išmokų ilgiau nei 1-2 mėn., nieko nebus. Dėl etikečių, o tai kas čia daugiausia gąsdina imigrantais ir yra labiausiai prieš? Tie patys, kurie rėkė, kad įsivedus litą, neliks lietuvybės.