„Viskas, patrankų šūviai aidėt nustojo. Mes paspaudžiame vienas kitam ranką“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2024-07-13 14:17
Statau 2ct, kad Šimonytė (jei dar kandidatuos) per sekančius rinkimus praloš antram ture, panašiai kaip ir per paskutinius dviejus rinkimus. Netgi tokiem veikėjam kaip Vėgelė ir panašiai, nes rinkėjai atiduos balsą ne už kažkokį nelabai mėgstamą populistą, bet būtinai prieš Šimonytę. Konservatoriai turi asmenybių, bet ne tie du pagrindiniai veikėjai jų liaudis nemėgsta. Reikėtu tai įsisąmoninti konservatoriams.
lizunas 2024-07-15 11:20
Mano giminėj ir per šiuos rinkimus visi balsavo prieš Šimonytę. Man irgi kaip žmogus nepatinka, net žmonėms, kurie visą laiką balsavo už koncervatorius, balsavo ne už ją, klausimas ar ir į seimą balsuos už juos. Na per daug arogantiški vaizduojasi…
Benediktas 2024-07-15 11:22
Man konservatoriai irgi visada nepatinka del arogantiskumo, bet balsuoju uz juos, nes geriausiai dirba. Grazulis, Uspaschikas man labiausiai patinka, nes zmnes nors prie dusios glausk, nes tokie kaip visi paprasti zmones, paprasti ir keikia valdzia - bet niekad uz tokius nebalsuoju, nes jie ne darbo atejio dirbt - o patikt balsuotojam.
immortallt 2024-07-15 13:24
Na patikti rinkėjams, tai čia švelniai pasakyta, kai dalis paminėtų gavo tiesiogines, astronomines pajamas iš maskolių. Niekada nesupratau žmonių, kuriems rūpi asmenybė ar kažkieno miegamojo reikalai, kol tai nesikerta su deklaruojamomis vertybėmis. Jei esi prieš homoseksualus, bet pagaunamas su vyru lovoje, ar Briuselyje gėjų orgijoje, nu tai jau problema. Jei pasisakai už kiekvieno laisvę, įskaitant homoseksualų - daryk ką nori. Jei pasisakai prieš abortus raudonuodamas iki mėlynumo, tai būk mielas, neišlįsk, kad kažkam užstačius vaiką reikalauji darytis abortą. O toliau, svarbu tik rezultatai atsižvelgiant į aplinkybes. Turiu gerų minčių, kurios tikrai padėtų Lietuvoje žmonėms gyventi geriau, bet būtų nepopuliarios tarp bent 90% žmonių. Ir niekaip neatlaikyčiau be pykčių, ir kaltinimų arogancija. Tiesiog negali su tiek mėšlo pylimo gyventi neatsiribodamas. Ir dar uždirbdamas centus. Pajamos mano, kaip samdomo darbuotojo, senai didesnės nei ministro pirmininko. O čia būdamas kokiu ministru dar ir uždirbtum mažiau ir dar piltų ant galvos srutas, perkeltine ir tiesiogine to žodžio prasme. Ir Lietuvoje labai stipriai veikia penkta kolona, kuo naudojasi ir dalis populistų, kurie gal ir nedirba maskoliams, bet padeda savo noru, nes bando prajoti ir gauti naudos patys, nesvarbu pasekmės.
bahuriux 2024-07-15 13:43
to immortllt. Va būtent kad kalba eina apie asmenybes, kai renkamas prezidentas ir nesuprantu tų kurie teigia, kad partija ir ideologija svarbiau nei asmenybė prezidento poste. Ai beja "stipri prezidentė stipri valstybė", nepaėjo, nes linkusių į diktatūrą veikėjų Lietuvoj nemėgsta. Tesiant apie asmenybes, dabartinis krašto apsaugos ministras konservatorius (dėja) Laurynas Kasčiūnas turėjo dvigubai jei ne trigubai daugiau potencialo gauti rinkėjų balsų į prezidento postą nei Šimonytė. Dėstyk savo gerovės valstybės (arba atvirkščią variantą, antisocializmą) viziją ir argumentus kodėl tai būtu gerai visiems, o ne tik tiems kurie gerai "įsitryne".
Dannas3 2024-07-15 14:11
Dar pries metus Kasciuno vietoj, populiariausias buvo jo pirmtakas Anusauskas. Tie populiarumo reitingai yra visiškas bulshitas. Vidutiniokas politikas issoks trumpam virs bambos, poto greit vel bus niekam neįdomus.
Xdmin 2024-07-15 14:41
Man konservatoriai susisiko visus savo reitingus kai pradejo dangstyti savus. Pagavo, apsimeti kad nieko nezinojai, viesai pasmerki, ismeti is partijos, pasiimi nauja zmogu ir reklamuojiesi kad partija apsivale ir dabarji dar skaidresne nei anksciau. Tai ne, vietoje to, apsimete kad viskas cia gerai, vartomesi is gaidzio visa menesi, po to isikisa teisesauga, vistiek galiausiai iseina is partijos bet jau su trenksmu, ir taip kartoja, kartoja, kartoja ir po to stebisi kodel reitingai krenta. Idiotai, kitaip nepavadinsi.
immortallt 2024-07-15 14:59
1. Pajamų (veiklos pelno) vienodas apmokestinimas, nepriklausomai nuo veiklos. Vienintelė galima diferenciacija - pagal pajamų (veiklos pelno) dydį (jei atsisakoma NPD). 2. Šeimos pajamų, o ne individo atskirų pajamų (veiklos pelno) vertinimas. 3. NT ir automobilio mokesčių įvedimas sumažinant pajamų (veiklos pelno) apmokestinimą. Reikia daug duomenų, kurių viešai negausi, bet suskaičiuoti taip, kad vidutinei šeimai, kuri dabar moka visus mokesčius gražiai ir tvarkingai (ne direktorius už pusę MMA su 100k dividendų per metus), mokėtų mokesčių mažiau. Ir dar realiai numesti galima dar extra 10%, nes iš šešėlio daug ištrauksi pinigų. Tik įvedimas palaipsniui turi būti. 4. Švietimo ir vaikų priežiūros pertvarkymas, pradedant nuo užimtumo +- visus metus, bent po 10 valandų per dieną darbo dienomis. Švietimo programą kaip keisti neturiu jokių kompetencijų ir supratimo. 5. Viešojo sektoriaus pertvarkymas yra trys kryptys: - pirmiausia algas padidinti bent 10% virš privataus sektoriaus - antra, pasodiname tų sričių patyrusius specialistus ir iškeliame tikslus susijusias su jų įstaigomis - trečia, nekeliame problemų, kad viešajame sektoriuje atleidžiama daug žmonių/įvykdoma didelė rotacija Ir čia yra 5 stambūs gabalai, kurie dabar yra vieni didžiausių kliuvinių Lietuvoje. Už kiekvieno iš šių punktų yra kelių žmonių poros metų darbas, kad sudėti detales. Ir dėl kiekvieno iš šio gabalų vien tik paminėjimą, geriausiu atveju apmėtys kiaušiniais. Na gal dėl švietimo galėtum ir negauti kiaušinių iš visuomenės, tik mokytojai ateis su kartuvėmis, nes nebeturės 4,5 mėnesių atostogų ir 6 valandų darbo dienos. Xdmin, apie ką tu čia? Jei kad kažkas metė kaltinimus, bet nėra įrodymų, o jau iš karto meti iš partijos, tai partijos narių neturėsi daug. Tiesiog visus bent kiek aktyvesnius apkaltins tuščiai ir ką, visus išmesi?
Hmz 2024-07-15 15:58
Pelno ir pajamų mokesčiai yra visiškai skirtingi dalykai. Tu turbūt turi omeny GPM atvejį, kai skaičiuojama IV pajamos minus sąnaudos?
Xdmin 2024-07-15 16:06
Paskutinis pvz tai buvo su Navickiene. Nu stojo vos ne muru. Cekiuku skandalas kuris pakenke visoms partijoms, konservatoriai taip pat nepasake, taip kalti, atsiprasom. Buvo ir daugiau tokiu scenariju, nepamenu dabar pavardziu, bet pamenu kad buvo.
Dannas3 2024-07-15 16:58
Kazka cia painioji jei Navickiene turi galvoj. Ji atsistatydino is ministres pareigu, kai supainiojo interesus. Nes ministrams galiojs auksciausi standartai. Butu eiline seimo nare, niekas nebutu uzkliuve tikrai. Nieks is partijos nezada mest jos. Su cekiukais konservatoriu atzvilgiu ryskiai perspausta buvo. Turejo atsistatydint ministre, kuri neturejo patvirtinanciu cekiu, nes ble tokia tvarka buvo Kaune ir ten nereikejo ju pateikt. Visiskas tapino prariezas.
immortallt 2024-07-16 08:15
Nesekiau Navickienės istorijos, bet tai jinai liko poste ir partijoje dabar? Tik kilus įtarimams ar įtarimams gavus bent pirminius patvirtinimus asmuo turi būti baudžiamas? Dėl čekiukų, iš konservatorių kažkas reikšmingai pasimovė ir liko partijoje?
Xdmin 2024-07-16 09:23
Jei esi prisidirbes ir jau viesai kalbama apie tai, tai ar verta bandyti sekme, kad gal netycia praslysiu? As tai manau geriau iseit is anksto, o partijai pasakyti - nezinojom, ismetem, mes vel svarus.
immortallt 2024-07-16 12:01
Masiulis sėdi už grotų? Nenuteisė jo, nes nesurinko įrodymų pakankamai, kad tai kyšis. Neužtenka rasti pinigų, turi būti ir aiškus rezultatas, kas už tuos pinigus buvo gauta, ar aiškūs įrodymai, kas turėjo būt padaryta. Ar skridimas lėktuvu jau yra kažkas blogai? Net jei skraidina pažįstamas asmuo nemokamai, kaip draugą, ir nėra jokių quid pro quo? Čia jau yra perspektyva, taip, jinai to neturėjo daryti, bet aš suprantu ir iš žmogiškos pusės. Pvz. man buvo situacija, viešajame sektoriuje dirbau, trūko žmonių, paprašė padėti paraiškas įvertinti. Su visomis įmonėmis kuriomis vertinau, prašiau pateikti trūkstamą info, kantriai paaiškinau, ką negerai daro, kad patikslinti paraiškas (viskas leidžiama pagal kvietimo taisykles), jau paraiškas įvertinome, sutartis sudarė, gaunu siuntinį į keistą paštomatą, į kurį niekada nieko neužsakinėju. Vienas iš paramą gavusių atsiuntė savo produkcijos. Vertė ~50-100€ spėčiau. Ištraukia kažkas iš šono - aiškins, kad va kyšis. Realiai nebuvo tokio sutarimo, o jei būtų siūlę, tada būtų visos konsultacijos pasibaigusios. Bet iš šono būtent atrodytų, kad korupcija. Čia neginu, kad Navickienė nieko nepadarė. Greičiausiai padarė, tiesiog iš asmeninės pusės suprantu, kaip lengva įsivelti į dviprasmiškas situacijas, ir kaip lengva save pateisinti, ypač kai iš tikrųjų nieko bloga nepadarei, bet iš šono taip neatrodo. Apie tai kaip prisidirbęs ir viešai kalbama, kad tai kažką reiškia, ypač politikui, yra briedas. Va, Landsbergius irgi kaltina, kad valstybinę žemę už 1€ gavo. Kai paaiškini, kad pirko iš juridinio asmens, tada kaltina, kad mokesčius grobstė, nes sklypą už 1€ nusipirko. Kada paaiškini, kad perkant žemę mokesčių nenuslėpsi, nebent išsididinsi parduodant, tada ištraukia dar kokią nesąmonę. Taip kad ne, kaltinimai viešai nieko nereiškia. Aš tave irgi galiu apkaltinti bet kuo, neturint jokių įrodymų ir net nežinant kas tu realiame gyvenime. Vat pagrįsti kaltinimai - kas kita. Jei esi prisidirbęs, žinai tik tu. Partijos nariai, tai nežino, prisidirbęs tu ar ne. Partijos nariai negali būti atsakingi už kito asmens veiksmus, jei jie apie juos nežinojo. Ir sakyčiau pagrįstas lūkestis, kad turi pakankamai pagrįsti kaltinimai būti, kad priimti sprendimą. Va kur yra blogai, tai pasižiūri pvz. Skvernelį, kuris 3x iš valstybės biudžeto skyrė lėšų savo kelio asfaltavimui išimties tvarka - nieko nenutiko. Ramiai pabaigė kadenciją, nors pagavo po antrojo karto! Uspaskich - pripažintas kaltas iš kažkur ištraukus 50 mln. litų ir juodai išleidus rinkiminei kampanijai. Čia tau ne 100k€. Kas nutiko? Absoliučiai nieko. Tas pats Uspaskich slapstėsi pas maskolius, patvirtindamas savo glaudžius ryšius su maskoliais. Butkevičiaus chebroje kas pusmetį vis parišdavo kažką stipriai prisidirbusio, iš partijos išlėkdavo tik kai jau Butkevičių iš posto pradėdavo judinti, t.y. kaltė jau aiški, net pagrindžiantys dokumentai yra. Masiulio pavyzdys kaip tik yra geras pavyzdys, kad iš partijos turi lėkti prisidirbę, ir partija nieko daugiau negali padaryti. Ir šis pavyzdys puikiai atspindi, kokia padugnių partija yra dzarbo parcija, kurioje su 50 mln. litų juodų pinigų toliau lieki savininku partijos ir pagrindinis žmogus.
bahuriux 2024-07-16 12:34
Sakai nekaltą žmogų pasodino penkiem metam ir kiti du sėbrai irgi gavo atostogų. Nors vienas didelis darboholikas, tai dirba iš "kurortų". Vis dar dirba? https://www.tv3.lt/naujiena/lietuva/jau ... u-n1275610