Lietuviams bus šokas. Ką siūlo dėl Suvalkų koridoriaus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Absoliutas 2024-07-25 19:45
Medziotojai matau labai nori pasaudyti, tai reikia siusti juos i fronta
donatasv 2024-07-25 22:01
Tarp baltijos šalių silpniausia grandis yra Latvija. Kai mes pirkom vilkus latviai žaidė smėlio dėžėje ir pirko keturačius. Kitas reikalas atstumas kurį reikės nuo tauragės iki lenkijos pasienio nukeliaut 100/150km, iki Latvijos panašus atstumas. Nuo tauragės iki ruskyno kiek kokia 30km? Neturint bapkių išsiplėst uždengt visų pusių centras nesigauna priimtiniausia vieta? Kazlų rūdoje didelė karinė bazė, Marijampolėje greito reagavimo bazė. Ką link Latvijos turim? Kitoje suvalkų koridoriaus pusėje turim Lenkiją.
Kyborg 2024-07-26 17:40
Nelabai supratau tavo post'o. Nei Kazlų Rūdoje, nei Marijampolėje nėra dislokuotų dalinų. Greitojo reagavimo Birutės batalionas dislokuotas Alytuje. Kitas dalykas, negi tikrai manai, kad karinio konflikto atveju Kęstučio batalionas iš Tauragės rajono būtų permetamas prie sienos su Lenkija paliekant atvirą potencialaus fronto ruožą? Be to, būtent Lietuvos centre (Rukloje) ir sukoncentruoti didžiausi pajėgumai (Vaidoto mechanizuotas, Algirdo mechanizuotas, Romualdo artilerijos batalionai).
donatasv 2024-07-26 22:23
Marijampolė kiek žinau iš tiekimo bazės perdaro į greito reagavimo, kad tiekimą nukelt toliau nuo pasienio ir grėsmės (bent jau tokius gandus girdėjau). Plėstis turim ribotą biudžiatą ir investicijos turėtų eit pagal planą. Kariuomenės niekad neužkiši ir prieš tokį prieša kaip rusas yra svarbesnių investicijų. Bent jau aš balsuočiau už oro gynyba plėst ir dronus. Ne tik žaislinius tankam vietoje kapot bet ir kaip shachedus kažką panašaus. Bet vietinės gamybos.