Šokas Lietuvai. Turime išdaviką. „Jis perėjo į Rusijos pusę“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Andraika 2024-08-08 07:38
Čia kam šokas?.. technologijom?
immortallt 2024-08-08 07:51
Jei turto likę Lietuvoje - viską areštuoti. Grįžus į vakarų pasaulį - prie sienos suimti.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-08-08 18:07
mhm, galima dar ir iškastruoti, kad nesidaugintų į tokius pačius O realiai tai tik tiek, kiek leidžia LT teisės aktai bausti už tarnybą svetimos šalies kariuomenėje. Beje UA taip pat yra svetima šalis, tai už tarnybą UA armijoje turėtų būti taikomos tos pačios priemonės. Dar gal yra išskirtos šalys pagal draugiškas ir nedraugiškas ar net teroristines ir teisės aktai galėtų būti palankesni už tarnybą draugiškos šalies armijoje. Iš principo nematau čia nieko per daug blogo - toks žmogaus pasirinkimas. Jeigu A gali tarnauti UA armijoje, tai kodėl B negali rinktis RU? O kad nepatinka tai čia atskira kalba, nes galiausiai tai yra susiję su asmeniniu nusistatymu ar net ego
Benediktas 2024-08-08 18:35
Mes padedam UA laikytis prieš RU. Kaip nėra skirtumo? Čia tas pats, kas padėt policininkui ar banditui. Kaip tau nėra skirtumo. Žmogus pasirinko padėti banditams. Pas mus teisės aktai banditus baudžia. Kievienas žmogus gali pasirinkti - buti su banditais ar ne.
donatasv 2024-08-09 11:25
Žmogų gali baust tik įstatymo numatyta tvarka, o ne kaip sakė kabint už kiaušų ar atimt turtą nes jis nepalaiku Ukrainos. Tik įrodžius nusikaltimus galima skirt bausmę tokią kokią numato įstatymas.
Benediktas 2024-08-09 12:09
Ar video, nuotraukos, liūdijimai, kad jis kariauja už rusus - galima laikyti kaip įrodymus, kad jis užsiima terorizmu?
mindaugas.vaitiekūnas 2024-08-09 14:45
Absoliuti jų dauguma – tarnauti kitos šalies kariuomenėje, leidimo dirbti kitos valstybės institucijose prašė tik keli asmenys. Tarp gavusiųjų šiuos leidimus – trys moterys." Taip pat primenu, kad teisės aktai vienodi visiems. Esu įsitikinęs, kad Ukrainoje yra ne vienas lietuvis, tarnaujantis tos šalies armijoje (tarptautiniame legione), kurie taip pat neturi tam leidimo. Todėl pradėti tyrimą dėl pastarojo veikėjo (RU pusės), bet nepradėti tyrimo dėl šitų (UA pusės) skamba gana nesąžiningai - teisės aktai vienodi visiems! Ir nesakau, kad būtina kažką nubaust. Sakau, kad reikia priimti naujus politinius sprendimus bent jau UA atžvilgiu. Taip pat primenu, kad gyvename demokratinėje respublikoje, kas iš principo reiškia, kad turime teisę rinktis ką remti (jei tik tai neprieštarauja teisės aktams). Tad tas tavo pasakymas, kad "mes padedam UA laikytis prieš RU" nėra tinkamas argumentas. Prekybos tinklas Mere, pasak O.Šurajevo (pats nesidomėjau), priklauso RU. Bet teisės aktai jam nedraudžia Lietuvoje vykdyti veiklos ir pirkėjams nedraudžia lankytis toje parduotuvėje. Tad nepainiok savo asmeninių "patinka-nepatinka" (ego!) su demokratija. Tad veikiausiai šitas toks pat nusikeltėlis kaip ir tie lietuviai, tarnaujantys UA armijoje. Tad nieko blogo per daug nematau, nes tikrai pateisinu tuos lietuvius, kurie pasiryžo Ukrainoje kariauti prieš RU. Bet lygiai toks pat sąžiningas turiu būti ir priešingu atveju: jei anam patinka tas RU pasaulis, tai jo laisva valia - tegul už tą ideologiją ir "stovi". O kas bus laimėtojai laikas parodys: ar organizuota mafija ar demokratija. Gal būt demokratija turi per daug spragų ir jai nelemta apskritai išlikti tokiuose scenarijuose. Nors tikiu, kad taip nėra.
Pumper 2024-08-09 15:33
Jei nuo to šokas ištinka, tai turbūt visišku urviniu reikia būti. Dešimtys tūkstančių čia tokių sėdi ir laukia, kad ruskis jiem duos progą netinkančius lietuvius nudėti.
Benediktas 2024-08-09 21:02
Gali lyginti tapimimą savanoriu Ukrainoje, kad ir be LT leidimo, su kariavimu, už Vokietiją, Prancūziją, Ameriką, Olandiją, UK - viskas ok- nematau skirtumo. Bet kariavimas už Rusiją, Hammas, Siriją, Iraną, Al kaidą - čia jau samoningas prisidejimas prie terorizmo tiek prieš šalį, tiek prieš jos piliečius. Pasirenki blogio pusę ir normalų, kad gali tekti atsakyti prieš išstatymus už prisidėjimą prie terorizmo, gali būti, kad jis jau nušovė ukrainiečius, kurie gina savo šalį. Turbūt ne bandelių atvažiavo ten iškepti giminaitei ir sudalyvavo teminiame vakarėlyje.
donatasv 2024-08-09 21:43
Blogis yra subjektyvus dalykas. Jei tavo tėvai rusai, seneliai rusai ir tu save laikai rusu gyvenančiu Lietuvoje? Tai blogis tau gali atrodyti vakarai, kurie trukdo plėstis imperijai. Mes tokiem dažnai sakom nori rusojis pzdink į rusiją, o ką jie atsako? Aš namie tėvynė ateina. Mūsų šalis irgi buvo kažkada nemažas blogis kai okupavo ganėtinai nemažas teritorijas. Tokių piderų pilna Lietuvoje šeip, kritinė masė normaliai masto bet yra ir idiotų. https://m.youtube.com/watch?v=tYfuCMAdA ... dXNrYXM%3D Pagal jų pasisakymus policija jau dusina kiek įmanoma pagal įstatymą. Tokia jau ta demokratija, kol nėra karo padėties.
Benediktas 2024-08-09 22:00
Nekaltų žmonių gerbūviio griovimas, žudymas, nedavimas gyventi taikoje - nėra subjektyviai geras dalykas, nebent Rusijos banditiškai vadovybei, kurie mažai ką turi žmogiško ir beprociams rusams, kurie neturi empatijos. Visi esam žmonės tokie patys - rusai ar lietuviai, ar ukrainiečiai, amerikonai. Tai nežmoniškumas - griovimas, blogis. Niekas netrukto Rusijai plėsti imperijos taikiais būdais - prašom. Tegul būna tokia šalis, kur kaimynai patys nori jungtis prie projekto, o ne per prievartą. Rusija neturi jokio projekto - dėl kurio kažkas norėtų jungtis savo noru. Laikas Rusijai pasimokyt iš ES. Ar sukurti kažką geresnio. Ar kas nor tiki, kad Rusija gali sukurti ką nors geresnio nei ES? Ne šitame šimtmetyje. Kalba eina bent apie idėją, net idėjos, projekto ir pgrindų tam nėra. Tik grubi, žvėriška jėga be proto - kaip sakei - tai kas buvo prieš kelis šimtus metų, vakarai jau seniai tai praėjo. Suprato, kad geriau taip negyventi, taip gyventi - blogas būdas, yra daug geresnių. Žmonės turi būti viršuje, o ne caras. Tos šalys, kurios žmogui suteikia daugiau galimybių realizuotis, tos ir klesti ir traukia prie savęs.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-08-09 23:37
Ž.Fresko gana "sąžiningai" apie tai kalbėdavo. Jis, užuot rėmesis emocijomis, ieškojo atsakymų į klausimus "kodėl vyksta būtent taip". https://www.youtube.com/watch?v=zsUtWfw ... bGZf5aXqpt
donatasv 2024-08-09 23:58
Svajonėse gyveni. Pasiklausyk trumpo pakalikų kiek trūksta, kad pradėtų skerst dėl JAV intereso? Nereik nė taivano pasakyk, kad nugriausim kiniją ir vėl fabrikai jav žaliuos pusė JAV pasirengę nueit iki pekino. Gali pasakot, kad JAV interesas apgint demokratiją taivane bet pasiklausius trumpo kažkodėl kita nuomonė susidaro. Nieko vakarai nepasimokė, ratas kaip sukosi taip sukasi ir visa tai paremta interesais, pinigais ir įtaka.
Benediktas 2024-08-10 08:39
Tai Trumpas ir visos idėjos, kurios sklinda iš jo gerklės yra ne jo, tai tos pačios Rusijos projektas. Visa Trumpo propoganda yra sumodeliuota Rusijoje - dėl to taip lygiai skamba, kaip Rusijos propoganda. Visas pasulis pašiurpęs dėl Trumpo išrinkimo, tik Rusijoje džiaugiasi ir geria šampaną.
Benediktas 2024-08-10 08:43
Reikėjo Rusijai paimt idėjas ir įgyvendint viską. Gal būtų imperija padidėjus 25% per 100 metų. Be karo. Ir dar pavyzdį parodytų visiems - koks yra teisingas gyvenimo organizavimas. Nes dabar, ką daro Rusija - net yra grįžimas atgal, ką Vakarai seniai praėję ir supratę, kad tai blogas kelias. Rusija pasirinko ne Fresko, o Dugino fašistinę idialogiją, kur rusai uber ales. Taip, rusai uber ales už visas kitas tautybes, kurios randasi okupuotos Rusijos, bet pats viršiausias - caras. Ir žmonės teisių neturi, žmogus yra niekas Rusijoje. Jau vakarai, ES daug daug daugiau yra pažengę šioje vietoje. Nemanau, kad vienas žmogus turi spręsti, kaip turi gyventi milijonai žmonių. Kas čia, vaikų darželis? Juokinga žiūrėt, kai rusai susirenka būreliu ir kaip vaikų darželyje, visi vienu balsu gieda kažkokį maldavimą Putinui - Ir vyrai ir moterys, nesvarbu, kiek jiems metų. Infantilizmas. Čia Rusijos sistema iki to daveda. Jei suaugę žmonės nukrenta iki tokio lygio - tai labai bloga sistema.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-08-10 11:23
Taip, būtent! Bet jie (RU valdžia) sistemingai dirbo ta kryptimi, kad taip nutiktų - kad tautoje būtų suformuoti tokie elgesio modeliai. Ta pati RU propaganda (Solovjovas, Simonian...) yra gana pavojinga, nes žmoguje "skiepyja" tą "klyksmą". Tu gali mąstyti pakankamai kritiškai ir baksnoti pirštu į visas tas logines klaidas, bet jei žiūrėsi tą mėšlą kasdien, kai kurie dalykai tau pradės atrodyti kaip norma ir galiausiai juos imsi taikyti savo asmeniniame gyvenime. Visi tie pykčio priepoliai, raginimai sprogdinti ir naikinti... - visa tai prisideda prie žmonių auklėjimo. Tą labai gerai matau ant savo kolegos, kuris yra RU gerbėjas. Kai tik kalba pasisuka apie politiką, tai tuoj pradeda kaišioti nesusijusius argumentus. Gali diskutuoti tema A, jei tik pajaučia grėsmę, kad bus "prigautas", tuoj įterps kokį palyginimą iš nesusijusius temos (o tai JAV ten prieš šimtą metų ką darė ir bla bla bla...). Deja technologijos.lt administracija eina tokiu pačiu keliu kaip ir ta RU propaganda. Straipsniai ir antraštės sudėlioti taip, kad tavo galvoje sėtų chaosą. Nuo pat karo pradžios yra garbinama rusų mirtis ir destrukcija - tai yra amoralu! Nesu tikras, bet tai turbūt ir yra fašizmo užuomazga.
donatasv 2024-08-10 12:52
Putinas suplanavo atsikratyt kino? Kažkaip daug garbės putkai visoje šitoje sąmokslo teorijoje. Susitarimai gal ir yra kažkokie dėl kažko bet putka tampo visur viską už pavadėlio nelabai gaunasi. Prezidentas vistiek nėra vienas ir +- seka partijos programą. Kliedesiai kurie pareina iš jo man rodos labiau eina pagal jo įsitikinimus ir požiūrį į viską.
Dannas3 2024-08-10 18:58
Baik tu, tiek giliai jie nemasto. Tiesiog antrastes sudetos tokios, kad paspaustum ant straipsnio, kazkiek centu uz tai nukapsi jiems. Kaip pastebejai nlb rupi is moralines puses ant kiek apgailetinos tos atrastes yra.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-08-10 22:53
!