„Tai sukels chaosą.“ Tik elektra. Lietuvoje uždraudžiami benzininiai varikliai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kyborg 2024-08-19 18:44
o Tomilinas pats bent kartą buvo/ilsėjosi prie didesnio ežero? Ir dabar yra apribojimas, kad su benzininiu varikliu arčiau nei 100 metrų nuo kranto galima plaukt tik minimaliu greičiu. Bet pagrindinė problema ta ir yra, kad absoliuti dauguma šio apribojimo nesilaiko. Juk neįdomu ežero viduriu plaukt, įdomiau šalia pakrantės, pasidairyt. Bangos po 20-30 cm aukščio į krantą pareina, bet juk pakrantėse pilna paukščių lizdų. Kitas dalykas triukšmas, atvažiavus į gamtą tikrai nesinori pusę dienos girdėt pirpimą. Ežeruose nėra jokių kliūčių garsui, tad pirpimą išgirsti kai valtis dar už kilometro ar toliau.
kestutisz 2024-08-19 21:59
Man įdomiau kaip ten pagrindžia tą skiedalą - "taršą naftos produktais" - leidžiantis tepalą/kurą variklis vis dar kažkaip veikia? Jei tai būtų masinė reali problema tai ežerai tiesiog būtų padengti plėvele, ne upė kur gali nutekėt.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-08-20 01:16
Prevencinės priemonės. Niekas nestovi ir nereguliuoja valčių skaičiaus, suminės variklių kubatūros ar suminio išdeginto kuro per parą (ar mėnesį, metus) kiekio ir t.t... Tam tikrame "taške" atsiranda padidinta rizika, tai kad jos išvengtų, uždraudžiama apskritai. O kad kažkas dėl draudimo piktinsis, tai taip bus visada, nes gi aš noriu, o jie neleidžia
immortallt 2024-08-20 08:10
Drausčiau iš esmės visuose vandenyse pramogai naudoti VDV. Kodėl kiti turi klausytis birbinimo ilsėdamiesi? Elektriniai varikliai skleidžia garsą? Skleidžia, tik jo beveik negirdėti!
Benediktas 2024-08-20 08:13
Su žoliapjovėmis dar blogiau. Žiauri garsinė tarša. Prie ežero ne taip dažnai būni, o žolapjovių VDV privačiame sektoriuke gali girdėti kiekvieną dieną. Jei kas galvoja, kad išsikraustę iš daugiabučio atras ramybę privačiam sklype - tai klysta. Žolė paaugo 2cm - jau pjauna vėl. O girdi kokius 8 kaimynus aplink. Didelė tikimybė, kad kiekvieną dieną kažkas birbins. Turėtų būti irgi elektrinės bent jau žoliapjovės.
gytis13 2024-08-20 09:04
Uždraust VDV ant vandens aišku neblogai būtų dėl triukšmo, bet alternatyva prastoka galios atžvilgiu, vandens transportas pasidarys lėtaeigis. Valčiai varyti daug galios reikia, lyginant sakyim su elektriniu dviračiu ar mopedu ar net automobiliu. Vienas mano draugas žaidė su elektriniais valčių varikliais. įstatė galingiausią variklio variantą kurį gavo nupirkti į baidarę. Atrodo baidarė siaura turėtų skriet kaip vėjas, bet ne, sako ne kažin koks greitis, benzininiai kateriai skraido pro šalį, o jo valtis velkasi. Supykęs jis įstatė valtin antrą tokį pat variklį . Valtis truputį pagreitėjo o akumai su dviem varikliais sėda greitai. Aš irgi domiuosi tais elektriniais varikliais, galvoju į guminę valtį statyti. Paskaičiau skelbimus, pati galingiausia truputį įtartina kiniška variklio versiją su 100 lps trauka anot pardavėjo varo kažkoki pripučiamą plaustą apie 8 km/h greičiu. tai čia su benzininiais varikliais nepalyginti. Man asmeniškai visai tinka ir tokie parametrai, svarbu tylu, bet greičio megėjams variklių draudimas turėtų labai nepatikti. Dalis vandens transporto iš principo atlieka tą pačią funkciją kaip motociklai.
immortallt 2024-08-20 09:21
Tuo tarpu, pažįstamas elektriniam laivui padarė visą sistemą. Gal 8-10 metrų laivas. Piestu stojasi bent kokiais 30 laipsnių. Galios elektrinis variklis paduoti daug lengviau gali, nei VDV. Problema, akumuliatoriaus reikia galingo, ir ilgesniam laikui - talpaus. Tavo asmeninis komfortas ir malonumas neturi būti sąskaita kitų komforto ir malonumo. P.S. žolę pjaunu su elektrine žoliapjove (laidine).
kestutisz 2024-08-20 09:37
Nu tai čia kaip anekdote-jau-nebe-anekdote - visus vyrus baust už išprievartavimą. Prevenciškai. Nes nu gali. p.s. triukšmas ir pan BS - nu ok, gal ir galima pritempti, bet čia reik būt labai išpindėjusiam irgi. O jei variklis elektrinis, o generatorius valtyje VDV - jau gerai? :)
sigun 2024-08-20 10:07
Spėju, kad šis draudimas atsirado dėl vandens motociklininkų, kurių negali suvaldyti niekaip kitaip, kaip tik išvis uždrausdami visiems VDV. Turim valtelę su minkota, plaukioję ne vienam Lietuvos ežere ir upėj. 12V 100Ah akumuliatoriaus pakanka pusdieniui ramaus pramoginio pasiplaukiojimo pakrantėmis pripučiama valtimi kietu dugnu. Norintiems pasiplaukioti iki Sartų salų ir aplink, tikrai ne problema ir su elektriniu, ypač kai švino akumuliatorius keičia ličio ir jau gali įsidėti ir 200Ah ir dar didesnių.
HardAxe 2024-08-20 11:11
jeigu neklystu tie maži elektriniai varikliai skiriasi tik traukos jėga,- galingesnis gali didesnį laivą pajudinti ir įsibėgi greičiau. Bet greitis jų vienodas. Norint plaukti greičiau reikėtų keisti propelerį. Šiaip skirtingos šalys, skirtingi reguliavimai. LT reikia teisių ir technikinio laivui, bet ar juos kas kontroliuoja vandenyje? Švedijoj prie mano akių policijos kateris sustabdė greičio viršytoją ir liepė alkotesterį pūsti. Bet techninė būklė beveik nekontroliuojama.
immortallt 2024-08-20 13:10
Na Klaipėdoje Danės upėje pats mačiau kaip už greičio viršijimą sustabdė katerį berods (senai buvo).
mindaugas.vaitiekūnas 2024-08-20 17:27
Yra draudimas ir yra bauda už to draudimo pažeidimą. O už išprievartavimą taip pat numatyta teisinė atsakomybė. Tai tiek to anekdoto
drovosek 2024-08-20 19:20
prieš poilsio namus Žiogelis yra kaimo sodyba ir jie turi katamarana su VDV ir ka tu manai, kur tik ši gelda nuplaukia 2m pločio dėme. Kaikas pasakytu čia iš pasaku skyrelio, bet kaip savom akim matai ši dalyką ir savininkui bandai sakyt kad pas tave kažkas negerai, neklauso ir bando aiškint ši dėme buvo, kaip tokiem išaiškinti.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-08-20 22:35
Jeigu jis man taip pasakytų, tai traktuočiau kaip tyčinį problemos ignoravimą ir atsakomybės vengimą, toliau jokių diskusijų: 112, o išaiškins gamtos apsauga
kestutisz 2024-08-21 00:42
Na tai tam ir yra tarnybos, ne? Gi katamaranas greičiausiai ir numerį turi, ir konkretų "kapitoną" (ar kaip ten tas vienos valties vado rangas juokingai vadinamas). Bet tai ne priežastis knisti protą visiem.