„Tai 62 % viso Lietuvos elektros importo.“ Stabdoma „NordBalt“  ()

Kaip praneša bendrovė, 700 MW galios elektros jungtis su Švedija veikia nuo 2016 metų.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© analogicus (Free Pixabay license) | analogicus analogicus

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl planinių kasmetinių techninės priežiūros darbų kitą savaitę bus atjungta Lietuvos ir Švedijos elektros jungtis „NordBalt“, o prekyba joje bus negalima nuo pirmadienio 7 val. iki sekmadienio 20 val., praneša Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“

„Elektros importas iš Skandinavijos per „NordBalt“ jungtį yra vienas iš pagrindinių veiksnių, mažinančių elektros energijos kainas Lietuvos vartotojams. Tam, kad elektros prekybą vyktų sėkmingai, turime užtikrinti sklandų „NordBalt“ keitiklių įrenginių veikimą. Planinių darbų metu atliksime iš anksto numatytus „NordBalt“ keitiklio stoties Klaipėdoje techninės priežiūros darbus. Tuo pat metu darbai bus vykdomi ir kitame jungties gale, Nibru miestelyje, Švedijoje“, – teigė „Litgrid“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.

[Vokietija] Bent 2 kartus pigiau nei Lietuvoje elektrinis poliruoklis - 980W galia, 6 režimai ir vaškavimo galimybės
2384 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Gausus priedais rinkinys

Išsamiau

Bendrovė informuoja, kad techninės priežiūros darbų apimtys ir jų periodiškumas numatyti remiantis keitiklio įrangos gamintojo instrukcijomis ir „Litgrid“ perdavimo tinklo eksploatavimo reglamentu. Numatoma, kad pačių svarbiausių sistemų patikra turi būti atliekama kasmet, tačiau keitikliui veikiant nėra galimybės patekti į kai kurias patalpas ir apžiūrėti įrenginius, todėl aptarnavimo darbus galima vykdyti tik sustabdžius keitiklį.

 

Skaičiuojama, kad per pirmuosius 9 šių metų mėnesius „NordBalt“ jungties bendras prieinamumas rinkai siekė 99,2 procento. Sausio – rugsėjo mėnesiais iš Švedijos į Lietuvą per šią jungtį importuota 4,1 TWh elektros energijos, o tai sudarė apie 62 proc. viso Lietuvos elektros importo.

Kaip praneša bendrovė, 700 MW galios elektros jungtis su Švedija veikia nuo 2016 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
(1)
(1)
(0)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Komentarai ()