„Jei įdiegsite šį prietaisą namuose, per metus uždirbsite 400 Eur“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2024-10-24 18:09
Aš nesuprantu ką pas mis išvis veikia Kruonio HAE, kad nesugeba subalansuoti kainų, labiau nei kaimyninėse šalyse. Aš labiau norėčiau ne akumą namie turėti o galingesnę versiją HAE, tegu tokie monstrai balansuoja el. energijos kainas, o ne su taršiais akumais. Su finansavimu problemų manau nebūtu, nes tai pelningas biznis.
gytis13 2024-10-24 19:32
Dėja ši elektrinė yra biznis tik kai pastatyta už valdiškus pinigus ir nemoka statybos paskolų. Statyti tokį objektą komerciniais pagrindais neapsimoka jokiais būdais. Jeigu būtų Lietuvoj būtų kalnai su kokiu 300m aukščių skirtumu tarp baseinų tada apsimokėtų. O realiai ši elektrinė dirba pagal pakankamai sudėtingą grafiką, 400MW yra rezerve ir stovi, tad tik puse galingumo gali balansuoti, tikrai didesnis galingumas nepakenktų.
kestutisz 2024-10-24 21:35
Jų verslo modelis nėra, kad visuomenei būtų geriau, t.y. pigiau. Po prichvatizacijos jiem reikia pelno, kad jį paversti dividendais. Tad apie kažkokį ten poveikį kainai galima pamiršti. Net ir biudžetui yra geriau kai elektra kainuoja daugiau - daugiau PVM. 90tieji verkia kamputyje prieš tokį scamo levelį. O jei prie temos - o skaičiavimai yra kiek dažnai tokie "kaupikliai namuose" gali užsidegti? Cmon, 400 metam tai čia juokas, dar ir tikėtina neatmetnus paties kaupiklio/baterijų atnaujinimo, ką jau ten GPM.
Hmz 2024-10-25 11:09
O jei Kruonio HAE būtų tiesiog Energetikos ministerijos padalinys, ministerija nebebūtų suinteresuota, kad elektra kainuotų daugiau?