Prognozės: Lietuvos pramonė 2020 m.

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

assassin 2011-05-28 11:14
technologas 2011-05-28 11:23
Veidas ne tokių intelektualaus veido žmonių žurnalas, kurie ekonomikoje gaudosi, ten labiau sukčiavimai manau pripažįstami, tai tradiciškai ir apžvalga įdomi. Kažkaip įdomiai pas juos gaunasi - vidaus rinka vis traukiasi, o iš kažkur atsiranda tos investicijos? Kam jos reikalingos? Geniali išvada - aišku eksportui. O dar produktyvumą neišvengiamai turėsime didinti. Tai jei produktyvumas neišvengiamai didės, tai ko ta rinka daba trauksis? Tarkim dėl emigracijos. Bet tai išlaikant tokius emigracijos tempus tais 2020 metais išvis nebus kam to produktyvumo didinti. O dar geografiją nori plėsti. Dar pasirodo tą produktyvumą reikia didinti, nes konkurentai įveiks, bet tai kokie konkurentai, jei prekių ženklų savų nebus, tik vakariečiai atveš žaliavas ir išsiveš gaminius etiketėms klijuoti, net kinai nepakonkuruos tokia pačia darbo jėgos kaina ir didesnėmis transportavimo išlaidomis, nebus lygių Lietuvai Kažkaip neįtikinamai sudėstė.
Atavar 2011-05-28 13:45
technologas > ekonomika ryskiai ne tavo stiprioji puse Taip viska sumakaluot ir sumaisyt... Manau tamstai geriau likti prie technologiniu dalyku
werafonas 2011-05-28 14:02
Seip 2011-05-28 15:07
Gal as atrodysiu kaip totalus pesimistas, tacia Lietuvos ateitis man siejasi su europietiskomis kainomis ir zimbabves atlyginimais. Europietiskos kainos - nes Lietuva ES nare, zimbabves atlyginimas - nes tik taip i Lietuva prisiviliosi uzsenio investuotoju.
immortallt 2011-05-28 15:26
to seip, tu totalus pesimistas Lietuvoje yra tikrai daug stipriu sriciu, tik pritraukti uzsienio lesas greitai sudetinga. Bet jei pastaruju metu tempai issilaikys, tai bus stiprus kilimas. O kaina nera pagrindinis dalykas, nes tada gamintu Siaures Afrikoje. Itin svarbu kokybe, o vakarai yra linke palikti daugiau uzdarbio, kad tik kokybiska produkcija pagamintu, priesingai nei Lenkija ar kitos kaimynes. Kai bakalaura apsiginsiu, galesiu nuoroda imesti, kol kas nenoriu prisizaisti Emigracijos didieji mastai jau turejo baigtis, situacija vis po truputi taisosi, o kai ekonomika vel bus virsuje, dalis emigravusiu gris. O imigruoti norinciu dauges. Kad niekas nenori gyventi Lietuvoje is rytu kaimyniu - totali nesamone.
mobilunkas 2011-05-28 18:43
as tai manau kad realesne prognoze bus https://sites.google.com/site/virsmas20 ... igos-nebus na gal ne visai taip bet nafta, dujos, anglis, elektra bus pakankamai brangus, kad atsipalaiduotume, demografine situacija mus padarys neperspektyvia salim, zodziu isgyvensim, bet didelio dziaugsmo nebus. o gal zmoniu tiek lietuvoj sumazes, kad mus prisijungs kokia salis kaip tuscius laukus . valstybe kaip miskas, auga, bresta, o paskui jei neiskerti tai zaibas miska uzdega ir jo nelieka. o poto vel didelis augimas, vystymas ir vel sekantis griuvimo ratas
Nightbringer 2011-05-31 13:18
Pasijaučiau lyg eilinį komentarą skaityčiau apie Lietuvą ir jos blogybes. Apskritai ,,straipsnis" per daug pesimistiškas, netikslus, bei nelogiškas.