Lietuvos vyriausybė pradeda naudoti elektroninį parašą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2011-09-09 12:28
Tik butu gerai, kad valstybinės institucijos nedarytu tokių bajarių kaip mums buvo padariusios. Kažkur prieš metus į viena valstybinę įstaigą nunešėme popierinius pasirašytus dokumentus kaip visada nešdavome. Ir staiga jiems jų nebe pakako, pareikalavo ir skaitmeninių versijų su e-parašų. Šiaip ne taip išsiaiškinome kas tas e-parašas ir kaip ji pasirašyti. Gerai, kad viršininkas neseniai buvo išsiėmęs naują pasą su e-parašu. Nes kitaip ir norėdami nebūtume galėje pasirašyti. Radome kelias programas kuriomis galima pasirašinėti. Tuo pat metu išsiaiškinome, kad viena iš jų negali pasirašinėti didesnių nei 20 MB failų (programinis brokas remiamas valstybės). Tai šiaip ne taip pasirašėme ir nunešėme jiems. O jie akimis mirksi ir nežino kaip ta pasirašyta failą atidaryti, nes patys neturi reikiamu programų.
Rukis 2011-09-09 12:43
Su tokiomis inovacijomis atsargiau reikėtų. Jei bandome "viską" kompiuterizuot, tai reikėtų įsteigti kažkokią "Lietuvos Kibernetinės Gynybos Departamentą", nes pagalvokit kokių nelaimių pridaryt gali programišiai.
Zergas 2011-09-09 14:23
graziais norais kelias i pragara grystas..
Jarmeinas 2011-09-09 14:31
Na, didesnei firmai popierius ir dažai manau virš 500 Lt į mėnesį išeina. Jeigu valstybė turės gerą elektroninę sistemą, tai turint tiek darbuotojų popierizmui bus išmetama daug mažiau. Be to kur dar laikas vaikščiojimo su lapais ir rinkimas parašų, kopijų darymai, vieta, tvarka ir kiti dalykai. Privalumai akivaizdūs. O dėl saugumo, tai ne kokius grybus tegul samdo.
Cigaras 2011-09-09 15:15
+111 Nėra nenulaužiamos sistemos. Man žymiai ramiau širdyje, kai fiziškai viskas yra. Visi įstatymai, dokumentai ir pan. O ne pažeidžiame serve sėdi kažkur... O šiaip galėtų mūsų bankai pradėti naudoti prisijungimą su ATK (el.parašu), kas yra labai patogu žmonėms turintiems SmartCard skaitytuvą. Nes dabar tai vienintelis ŪB tokį privalumą turi.