Lietuvio išradimas panaikintų eiles ir spūstis prekybos centruose

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Mindset 2011-10-20 12:09
Nieko ypatingo seniai sitai buvau sugalvojes, tik laukiau kada kazkas tuom uzsiims. Bet RFID kisti visur... Idomu kaip bananus reiks pirkti - RFID pasvers kiek paemei? ar i kiekviena obuoli po chipsa ides su kaina. Tik paskui ziuret kad nepaspringt.
T 2011-10-20 12:41
Gal jis nubraižytu brėžinius kaip pagaminti tuos RFID mikrograndynus, kurie kainuotu ne ką daugiau nei BAR kodai. Tai būtu išradimas. Manau čia ne koks išradimas, o idėja. Štai kelios mano idėjos: vietoj atsiskaitymo kortelių naudoti veido atpažinimo technologiją arba piršto spaudus; kompiuteris sektu ką žmogus paėmė ir jam išeinant iš patalpos nuskaičiuotu nuo sąskaitos; į karštas žemės plutos vietas įleisti vamzdžius, kuriose karštis iš šiluma suskaidytu vandenį į vandenilį ir deguonį, taip būtu panaudojama žemės šiluma; Vilniuje nutiesti metro sukurti dirbtinį intelektą, kuris prigalvotu dar daugiau idėjų
hiperboloidas 2011-10-20 13:06
Žinau, kad čia blogas argumentas, bet jei jau tokie gudrūs, tai ko patys neužpatentavot?
batusia 2011-10-20 13:30
Pavydi : D Šaunu, kad turim ir mes mąstančių kitaip žmonių Tik ar šis išradimas nepadidins savikainos prekių? Įdomu, kiek vienas toks kainuoja, jei gaminama mąsiškai
Klaudijus 2011-10-20 13:32
Nes tai neigyvendinamas dalykas. RFID niekad nekainuos tiek kiek BAR; kyla esmine problema su vaisiais, riesutais ir t.t; kad pavogt preke tereikia nuplest RFID koda; psichologinis faktorius, kuomet i parduotuve eini kaip i sandeli, pardavejos suteikia jaukumo ir t.t.
Egidijus3 2011-10-20 14:28
visos kasininkes paliks be darbu, ir taip lietuvoj maza darbu o cia dar tokie nuostoliai
taskaz 2011-10-20 14:41
Mažo nuotolio RFID etiketė kainuotų iki 5ct, tačiau imtuvai kainuoja apie nuo 500 iki 2k litų. Panašus projektas buvo pasiūlytas maximai prieš kokius du metus, jo buvo atsisakyta dėl didelės kainos
Thorn 2011-10-20 14:46
Kas cia tokio ismastyta? Vietoj barkodu naudoti RFID ir vietoj pardaveju pasodinti robotukus? Sita ir mazametis vaikas pajegus pasiulyti. Ar as praleidziu kazka esminio?
Laiqualasse 2011-10-20 14:52
Atrodo, kad genialu tai, kas paprasta. Perkelti atsiskaitymą į vežimėlį - nuostabi mintis. Tik kam reikalingi tie RFID, nelabai supratau. Nejaugi negalima vežimėliuose įtaisyti barkodų skaitytuvų, kurie nuskaitytų kiekvieno įdedamo objekto barkodą? Obuoliai ir bananai - ne problema, lipdukus su barkodais ant jų jau dabar dažnai deda. Taip vežimėlis taptų savitarnos atsiskaitymo punktu ir tikrai smarkiai pagreitėtų apsipirkimo procesas
Mindset 2011-10-20 14:54
1. Nes neapsimoka 2. Perdaug bugu 3. Gaila kasininku. Jau mieliau isgirsciau is zmogaus 'laba diena' nei is kazkokio elektroninio praejimo. Nustok mastyt kaip ziurkiu rato auka.
skacukas 2011-10-20 14:58
Tarkim aš užsukau į parduotuvę nusipirkti kepalą duonos. Tai man imti vežimą ir stumtis jį per visą parduotuvę (nes kaip žinia, reikalingiausios prekės būna padėtos atokiausiame parduotuvės kampe) ir atgal, kad išmanusis vežimas ją nuskanuotų? Tai pirma nesąmonė. Antra nesąmonė yra ta, kad jei visgi dėl menkniekio reikia imti vežimą (ar "kašikuose" irgi būtų įmonuotas nuskaitymas?), tada mums reikia naujų, labai erdvių parduotuvių. Su sveriamais produktais problema jau išspręsta bent tokiame prekybos centre kaip Prisma. Paimi maišelį, prisikrauni ten obuolių, riešutų, bandelių, ar ko nori. Uždedi ant svarstyklių, paspaudi tos prekės numerį, ir gauni lipduką su barkodu. Bet tai irgi, kai nėra kasininkės, kuri kilus įtarimui gali patikrinti, galiu prisidėti bananų, o išmušti lipduką svogūnų Kažkoks netobulas čia tas išradimas, jau nekalbant kad apskirtai visa ko automatizavimas atima darbo vietas iš žmonių.
Tadas 2011-10-20 15:50
Atsiskaitymas su RFID mikroschemomis pasaulyje aptarinėjamas jau kokius 5 metus. Idėja paprasta - susikrauni į vežimėlį viską, praeini pro skenerį (kaip pro kasas) ir nuskaito iškarto visų kainą. Dabartinė idėja nėra nauja. Ir kiek žinau idėjų patentuoti negalima. Taigi, arba Lietuvoj kreivi įstatymai arba dar kažkas... Vežimėliai su integruotu kasos aparatu pasirodė prieš keletą metų JAV. Na, ok, Lietuvoje jie nepatentuoti, tai galim kaip ir sau užsipatentuoti. Reziumė - gerai, kad Lietuvoje dar patentų yra. Bet blogai, kad jie nėra naudingi. Siūloma sistema būtų labai gera, tačiau jos niekas nediegs, nes brangu (kol kas). Čia kaip su banko kortelėm - iš pradžių buvo mažai, bet po truputį įsivažiavo ir yra. Ateityje visos prekės šiaip ar taip, bus žymimos RFID.,, bet kol kas dar reikės laukti...
Foxman 2011-10-20 16:08
Va čia tai patentas. Maladiec, kad nepatingėjo apipavidalint idėjos. Dabar tik lauk kol koks nors pasaulinis prekybos centras užsimanys pakeist į tokią sistemą (neabejoju, kad kažkas panašaus bus ateity). Apsipirkimas daromas iškart, visada žinai kiek jau išleidai, ir ką turi prisikrovęs. Be to, versliniam nebereikės samdyti 100 kasininkų (gal tik kokius 5 per visą prekybos centrą priežiūrai) ir kasos apartus perkelt ant vežimėlių, bei "reklamuotis" visiškai nauja apsipirkimo sistema . Tiesiog idielu, o jis netik, kad "paverkė", kodėl nėra tokios sistemos, bet sukūrė ją. Nesuprantu, ko čia visi taip "griežia dantį"? Nebūkit "delfio" komentatoriais: galvojat, kad Lietuva - pasaulio centras, kur visi tik ir teš*ka, bei aimanuoja ant kiekvieno kampo ypač, kai kitas lietuvis kažką padaro naudingo ar bet jau stengiasi tai padaryti. Juk nebus, kad per dieną visi prekybos centrai (ypač Lietuvoje) pakeis sistemą ir milijonas kasininkų liks be darbo. Aišku, ši profesija vis mažės, bet aš nematau nieko blogo tame. Mažėjo akmenskaldžių, angliakasių ir nieko neatsitiko.
Minde317 2011-10-20 16:27
Kiek teko girdet patentai buna LT, Europos ir Pasaulio. ir visi jie kainuoja. tiksliai skaiciu nebepamenu, bet patentas penkis metus Lietuvoje kainuoja iki 5000Lt, o Europoje (pasaulyje) apie 50.000Eur. tai jei niekas nepirks to patento bus nekaip su islaidom P.S. vienas pagyvenes LT pilietis buvo susikonstraves hidroelektine prie upeliuko ir uzsipatentaves, bet dideli patento mokesciai priverte atsisakyt pigios elektros ir viso patento.
secret 2011-10-20 16:34
smagu, kad kyla minciu, bet eiles parduotuvese... kazkaip tik musu brangioj Lietuvoj. Europoj nesu stovejes ilgesnej eilej negu 3 - 4 zmones. o ar brangu tai velnias zino. jei tas skaneris kainuoja 2k litu - ju reikia tegu 500vnt ir koks garantinis 36men = 1mil. 10 kasininkiu po 1000-1200 pries mokescius tris metus tris pamainos(nakty maziau) ir kelis reikia palikti aptarnavimau su prekem n18 ir t.t. tikrai nieko nesusitaupo...
Indigo89 2011-10-20 16:50
Po truputi judama link to. Jau dabar tarp moksliniu atradimu yra vis didesni ir didesni laiko tarpai. Matematikai, noredami atrasti kazka naujo, dirba po keliasdesimt metu, kol ieina i istorija kaip atradejai. Greit pasieksime riba, kai naujam atradimui padaryti nebeuzteks vieno zmogaus gyvenimo, tuomet be dirbtinio intelekto sistemu technologiju vystymasis tiesiog sustotu.
Aulas 2011-10-20 17:17
Jei nori bendravimo tai eik i turgu ar mazas krautuveles. Pasirinkimo laisve taip sakant. Su tokiais pareiskimais pats labiau primeni ziurkiu rato auka, kuris nemato toliau savojo rato.
mobilunkas 2011-10-20 17:38
o gal statom kasoj aukstos rezoliucijos kamera, zmogus is vezimelio persikrauna prekes i savo tases, o kamera tuo metu nuskaito barkodus, pagal pakuociu isvaizda atspeja prekes ir papraso susimoket?
Nierka 2011-10-20 18:03
Idėja tikrai nėra nauja, pasaulyje seniai apie tai kalbama. JAV manau net eksperimentinės parduotuvės su RFID technologija yra ar buvo. Tačiau esmė yra ta, kad prekybos sektoriuje dirba labai daug žmonių, kurie, pripažinkim, neturi tinkamo išsilavinimo dirbti ofisuose. Tai jeigu mes įvestume šią technologiją masiškai - kas atsitiktų? Begalė kasininkų liktų be darbo ir kaip joms/jiems tuomet išgyventi? Tokia pati situacija kaip ir gamybos automatizavime. Jau būtų galima kai kuriose srityse pilnai automatizuoti gamybos procesus, paliekant dirbti tik kelis darbuotojus priežiūrai, tačiau kur dėtis darbininkams? Tad tradicinis verslas juos išlaiko.
Justdoit 2011-10-20 18:29
jau kiek praktiškai laiko sutaupo tokios kaip bitutės kasos. Retai kada eilėje reikai laukt.