Kauno miesto savivaldybė bus pasiekiama per QR kodą  (5)

QR kodas (Quick Response – angl. greito atsako) dar žinomas 2D (dviejų dimensijų) brūkšninio kodo pavadinimu. Ši informacijos perteikimo priemonė jau palyginti plačiai paplitusi visame pasaulyje, o nuo šiol QR kodas bus naudojamas ir Kauno miesto savivaldybės pateikiamai informacijai pasiekti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1994 metais dukterinė „Toyota“ kompanija „Denso Wave“ sukurė brūkšninio kodo pakaitalą – QR kodą. Tai nedidelis baltų ir juodų taškų tinklelis, kuriame gali būti užkoduotas didelis duomenų kiekis. Palyginti su įprastu brūkšniniu kodu, QR kodai dešimt kartų talpesni informacijai, universalesni, atsparesni pažeidimams.

Nuskenavę šį kodą tiesiai iš savivaldybės internetinio puslapio savo išmaniuoju telefonu, gausite nemokamo savivaldybės informacijos telefono numerį, galėsite išsiųsti el. laišką informacijos skyriui, apsilankyti savivaldybės internetinėje svetainėje. Taip pat rasite savivaldybės vietą el. žemėlapyje – ši informacija itin aktuali užsienio svečiams. Pavyzdžiui, analogiška sistema Kaune buvo įdiegta ir krepšinio čempionato metu.

Šiuo metu QR kodas ypač populiarėja vizitinėse kortelėse – jį nuskenavus visi kontaktai išsaugojami telefone. Ši technologija gali būti naudojama kaip orientyras mieste – iškabintas įvairiose vietose QR kodas leidžia turistams sužinoti savo padėtį mieste. QR kodų naudojimo neriboja licencijos, tad juos nemokamai kurti ir naudoti gali visi. Šiuos kodus nuskaityti gali beveik bet koks išmanusis telefonas – tereikia programų parduotuvėje susirasti tam skirtą nemokamą programėlę. Įjungus programą tereiks telefono kamerą nutaikyti į kodą ir netrukus jis bus iššifruotas. Pasaulyje gausėja ir neįprastų QR kodo panaudojimo būdų – pavyzdžiui, Nyderlanduose netgi išleista šiuo kodu papuošta jubiliejinė moneta, o internete šių kodų dizainas yra tapęs netgi savotiška meno rūšimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)