A. Zabulis: „Mokipay“ neišpopuliarėjo kaip tikėtasi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kancaras 2012-01-24 11:50
tikiuosi svietimo ministerija neskirst finansavimo sitai nesamonei.
vyteniss 2012-01-24 11:52
Įkištų į kokią maximą,tai išpopuliarėtų
Odisejas 2012-01-24 12:06
Omnitelio zmogenams tiesiog nedaeina, kad is pradziu reikia sumazinti pokalbiu kainas, kad jos butu bent panasios i tele2, o tada jau gali ir su visokiom nesamonem zaist..
Gnostic 2012-01-24 12:12
juokdariai tikisi populiarumo, kai vos keli studenciokai barake turi smartphonus, kuriuos kurnors rado pamestus ir dar iperka omniteli
Atlast 2012-01-24 12:26
Na tai nereikejo kvailos strategijos daryt. Ka bendro turi telefonas ir tas lipdukas? Nieko? Gal reikejo kieto pagrindo priklijuoti ta lipduka? Nerimta... Del mokyklu tai gal ir nieko zingsnis, zinant, kad vaikai visada imlesni naujovems.
faktas 2012-01-24 12:33
Tas lipdukas visą reikalą gadina... Atrodo baisiai ir dar labai neatsparus fiziniam poveikiui. Jau dabar internete pilna skundų ir pasipiktinimų.
kancaras 2012-01-24 13:14
sulauksim nfc ir viskas bus normaliai. kam kreiva dvirati su elipsiniais ratais isradinet..
dzo 2012-01-24 13:38
Kaip jie tiis toki sh.. prakist kai net normalaus aprasymo nesukuria. Pirma kart isgirdau ir idomu pasidare kaip jis veikia ir koks jo sarysis su telefonu. Paskaicius mokipay.com nieko neradau - kazka bendrai kleidi: "Atsiskaityk be rūpesčių.Už prekę ar paslaugą atsiskaityk vienu telefono mostelėjimu. Didesnių sumų pirkimus patvirtink apsaugos kodu — tiek." - kaip tas kodas patvirtinamas? telefono klaviatura? Jei taip - noreciau "Mokipay saugus. Telefoną gali prarasti, bet Mokipay sąskaitos niekada. Mokipay veiklą prižiūri ir mokėjimo įstaigos licenziją išdavė Lietuvos bankas." - ir kuomi jis saugus? Ar perkant preke kazkaip reikia autorizuotis? Kas bus jei pamesiu/pavogs telefona su lipduku? Raso kad didelems sumoms reikia PIN koda kazkur kazkaip ivest - bl.. - kaip ir kur ir kokioms sumoms? Visumoj tai susidariau vaizda kad tai tik kreditkes analogas kuria pasvaistai per pora centimetru atstuma vietoj to kad ikistum. Mazoms sumoms neturi nes PIN - nesaugu, atsiskaitymo vietos turi ieskot zemelapy. O telefonas isvis nipriciom. Ir beviltiska net tiketis buvo kad uzsienieciai susidomes tuomi per cempionata. Vat kai normalus NFC atsiskaitymai atsiras su normalia apsauga (sumos rodymas telefono ekrane ir pin kodo ivedimas telefone tik rodomai sumai su visokiom ataskaitom net bunant offline) tada ispopuliares. Apgailetinas omnitelis kad nesugebejes to sudo prastumt normaliai publikai kisa mokykloms.
unytas 2012-01-24 13:40
jei bite ar tele2 tai daritu ispopuleretiu o beto studenciokai nenaudoja omnitelo su tokiom kainom
kestutisz 2012-01-24 14:01
Pritariu dzo - naudojimosi sąlygos visiškai neaiškios, tikriausia tai tik dar viena kortelė (iš kurios lengvai turbūt nepermesi į kitą) tik kame privalumas? Puiku, jei nereikia kodo surinkinėt ant parduotuvės pinpad'o prie svetimų akių/kamerų, o gali savame telefone sumaigyt, automatiškai susivesti kažkokį "balansą" asmeninių finansų valdymo sistemėlėj, bet jeigu ir tai ne?
faktas 2012-01-24 14:17
Po jūsų komentarų norėjau apginti Omnitel bet kai pamačiau planus, o ypač planą moksleiviams, plaukai pasistojo: http://www.omnitel.lt/privatiems/mokeji ... ivis/53417
keturi 2012-01-24 14:22
Omnitelis vel bandys isvyti savo klientus i tele2 ir bite, kaip asmeninio plano laikais, nes per daug ju turi(pernai vel pasiewktas toks pats skaicius kiek buvo pries asmenini plana).
Rytis 2012-01-24 14:23
Pridursiu, kad mokipay jau gali naudotis ir ežio vartotojai. O tokių (bent jau Žemaitijos regione) tarp jaunimo - dauguma.
hamann 2012-01-24 14:41
nu ir kuo čia dabar dėtas omnitelis, kad visi taip kritikuojat? nepatinka mokipay - nesinaudoji, gi jokios prievartos nėra. reiktų džiaugtis, kad lietuvoje atsiranda tokių naujienų, nesvarbu ar jos sėkmingos ar ne, visgi tai yra žingsnis į priekį. beto jei neklystu tai mokipay, yra ne omnitelio produktas o ERP
dzo 2012-01-24 15:11
P.S. BarcodePay atba QRPay turetu toki pat sauguma, butu paprastesne ir pigesne realizacija (barcode scanerius visi shopai jau turi)...
Karvė 2012-01-24 15:40
Būtų labai neatsakingas ŠMM žingsnis leisti MokiPay platinti mokyklose. Lietuvos mokyklose mokiniai nemokomi asmeninės finansinės drausmės, nesupažindinami su mokesčių sistema ir pagrindiniais ekonomikos principais iš esmės, todėl daugelis elementariai nemoka elgtis su pinigais, dėl ko vėliau kenčia visą gyvenimą. Dabar gi padarykim dar blogiau - išmokykim, kad šlamšto gali gauti tiesiog pamojavęs telefonu. Taip vat ir augina vartotojus zombius, kurie visą gyvenimą praleidžia skolose, lizinguose ir nepritekliuje, o asmeniniai finansai yra nuolatinė tragedija.
Tomsonas1 2012-01-24 17:10
1) Pačiam atsiskaitymui smartfonas nereikalingas, todęl galima naudotis ir su paprastu telefonu. Atsiskaitymas vyksta tokiu pagrindu: Lipdukia yra su tel numeriu susietas NFS čipas. Nuskaičius čipą ir mokant didesnę sumą patvirtinimas vysta telefone naudojant sim korelėje integruotą E parašo technologiją, t.y. po nuskaitymo telefono ekrane atsiranda autorizavimo prašymas su mokėtina suma. 2) Kam reikalingas Smartfonas? Ogi tam kad naudotis aplikacija kuri suteikia papildomas funkcijas, t.y. galimybę matyti sąskaitos balansą, visus mokėjimus, žemėlapyje matyti aplinkui esančius prekybos taškus, peržiūrėti pasiūlymus (kažkas panašaus į facebook sieną, gauti draugų žinutes ( manau tai kažkas panašaus į Forsquere) 3) Iš tikrūjų tai tik dar viena atsiskaitymo kortelė, bet turinti patogesnių funkcijų, nes kartais tiesiog smagu peržiūrėti ką pvz pietų siūlo aplinkui esančios kavinės, ar tisiog greitai pasitikriti sąskaitos balansą. Tai tiek
Tomsonas1 2012-01-24 17:16
P.S. Ir kiek žinau čia ne Omnitelio proiektas, omnitelis tik partneris kurio E parašo technologijomis naudojama autorizavimui
Valerijus16 2012-01-24 19:33
Padarykit pildyk klijentams ir bus jum susidomejimas
Domas1 2012-01-25 07:16
Mano nuomone tai ne tik nesaugi technologija bet ir niekam tikusi. O viskas paprasta, pavogi ar pasiskolini laikinai telefona nezinant asmeniui su tuo NFC chipu telefona ir naudojiesi kur leidzia va tai tau nereikia nei paraso nei korteles, pin koda islauzi jei to reikalauja ir viskas. Dar, kam man pirkti toki telefona su NFC uz tukstancius jeigu galiu turetu viska ta pati telefone be to cipo uz kelis simtus. O kortele yra kur kas mano nuomone saugiau ir patikimiau.