Ar mokslininkams skiriamų lėšų santykis atitinka jų darbo rezultatus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arwis 2012-05-10 11:28
Pykit nepykit bet ateitis yra tiksliuosiuose moksluose, it, paslaugu kurime ir ju valdyme, todel renkantis viena is siu specialybiu beveik niekad neprasausit. Dabar istoja i humanitarinius mokslus nes juos pigiau grybo nieko neveikiant pabaigti ir verkia kad su diplomu ir be darbo. Rinkites paklausias specialybes, ziurekit i ateiti o ne tai ka lengviausia baigti kad gauti diploma. Taciau siandianai tokia jau realybe.
Tarkvinijus Išdidusis 2012-05-10 12:15
Jo jo, studijuoja vien tam, kad diplomą gauti, o po to verkia, kad darbo nėra. Pažįstu keletą motyvuotų žmonių teisėje, tai jie jau dirba padėjėjais ir be jokių pažinčių. Kad tūkstančiais pristoja ant "nahaliavo" kaip sakoma, tai ir gauna po to ant "nahaliavo".
faktas 2012-05-10 14:29
Na bendros statistikos nežinau, bet iš mano pažįstamų verslininkų dauguma baigė humanitarinius mokslus, nors jų įmonės su humanitarine veikla nelabai susijusios. Taip pat daugiau nei 2 metus dirbęs su labai daug žmonių grupių pastebėjau tokią tendenciją, kad suformavus atskiras humanitarų ir tiksliukų grupes, jos labai skiriasi funkciškai. Humanitarai beveik visais atvejais sukuria originalias, visiškai naujas idėjas, tačiau kai reikia jas realizuoti, tai padaro ypatingai blogai. Tikslųjį mąstymą turintys beveik niekada nesukuria nieko originalaus. Jų visos idėjos būna paremtos jau esančiomis idėjomis, kurias patobulina pridėdami dar kažko iš kitų jau esančių idėjų arba to, kas pagal tikimybių teoriją labiausiai apsimoka. Jie visi pirmenybę teikia principui - "Remkis". Atskiros humanitarų ir atskiros tiksliukų grupės dirba neefektyviai. Kai grupės sumaišomos efektyvumas išauga, bet bendrose grupėse tiksliukai visais atvejais labai stipriai nuslopina humanitarų idėjas savo skaičiavimais. Dažniausiai girdžiu teiginį - "šitos idėjos realizuoti neapsimoka". Tačiau pabandžius padaryti taip, kad humanitarai nepriklausomai nuo tiksliukų ką nors sugalvoja ir tiksliukai turi tai realizuoti, efektyvumas padidėja stulbinančiai. Kaip neseniai sužinojau, Walt Disney darė panašiai - niekada nemaišydavo tiksliukų su humanitarais, o realizuojamos būdavo humanitarų idėjos. Šitas žmonių pasiskirstymas dar įdomus ir tuo, kad humanitarinis ir tikslusis mąstymas linkęs pasiskirstyti ne pagal normalinį skirstinį, kaip dauguma procesų aplinkoje, o humanitarų ir tiksliukų pikai yra kreivės galuose. Vidutinių reikšminių yra minimumas. JAV atliktas tyrimas rodo, kad yra tik 2 proc. žmonių, kurie vienodai gerai atlieka analitines ir kūrybines užduotis. Asmeniškai aš manau, kad ateitis priklauso ne tiksliesiems ar humanitariniams mokslams, o sistemoms, kuriose humanitarai gali dirbti dirbti kūrybinį, o tiklsliukai - analitinį darbą.
Spro 2012-05-10 19:18
Visai neblogai viršuje pasakyta. Man vienam atrodo ,kad šita citana L.Donskio yra antra karta naudojama technologijos.lt? Neseniai ji jau buvo panaudota ,tiesa?
Tuxedo cat 2012-05-11 02:37
Jeigu neklystu, labai panašus straipsnis ne per seniausiai jau buvo čia talpintas.