A. Karlonas: Lietuvoje mokslui trūksta vadybininkų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Aurum 2012-08-10 12:59
O is tikruju paziurekime, ko reikia Lietuvos zmonems? Mokslo, isradimu, naujoviu? Tikrai ne. Paziurekime ziniasklaida, kiek joje yra kalbama apie mokslininkus, padarytus isradimus. Deja, bet uzsienio ziniasklaidoje matyt rasime daugiau informacijos, negu lietuviskoje. Taigi apie ka jie kalba? Sportininkai ir zvaigzdes, tik tiek, zmones, kurie nekuria realaus produkto. Galima pagalvoti, kad nera vadybininku, kurie moketu prastumti idejas ziniasklaidai ir tai skambetu. Deja ne, ziniasklaida renkasi tai, kas idomu daugeliui Lietuvos zmoniu ir jeigu koks rimtesnis zurnalas ar laikrastis pradetu kalbeti rimtomis temomis, jis netektu virs 90% savo auditorijos, kadangi kitiems tai visiskai neidomu. Is tikruju gal Lietuva kolkas dar nepaseke tokio lygio, kad technologijos butu idomios zmonems. Todel jei mokslininkas turi geru ideju ir noretu jas igyvendinti, turetu rinktis valstybe, kurios zmonems idomios technologijos. Nes pas mus kolkas gal tik vienas is desimties pasakys, kad tavo idejos yra super, igyvendinkim jas, o likusieji devyni murmes, kiek tai kainuos, po kiek tai atsipirks, kam man to reikia ir t.t.
Uniklas 2012-08-10 15:13
Šiaip pastaba, Lietuvoje yra žurnalų kalbančių vien 'rimtomis' temomis, be jokio bulvaro. Žinoma, daugumą sudaro bulvarinis šlamštas kurio, tačiau yra ir tokių leidinių (vakaro žinios) kurių net bulvariniu šlamštu pavadint nesinori.
Aurum 2012-08-10 18:16
Labai teisingai, bet kokia auditorija tu zurnnalu, kalbanciu rimtomis temomis? Geriausiu atveju 10% Lietuvos gyventoju, o is tikruju dar maziau. Ir tada palyginkim su tokiais gigantais kaip lrytas.lt, delfi.lt, 15min.lt ir panasiais. Jeigu mums butu labiau aktualios technologijos, mokslas, tokie gigantai irgi pradetu apie tai rasyti. O dabar is technologiju ten randi tik zinutes apie kompus, masinas, o visa kita, tai blevyzgos Nemanau, kad tai jau yra labai blogai, tiesiog Lietuvos pilieciai dar nepriaugo iki to, gal praeis dar keliasdesimt metu ir kazkas pasikeis.