Naujoji Lietuvos Vyriausybė sieks, kad valdininkai važinėtų elektromobiliais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2013-01-12 11:39
Kol kas elektromobiliai tokiam reikalui nesamone. Daug geriau butu skatinti elektromobiliu panaudojima miestuose. Pvz, taksi. Tik reiktu krovimo stoteliu irengti daugiau gerokai. Nes taksi vazinejasi pagrinde tik miestuose, taigi efektyviausiai naudojama energija.
Creatium 2013-01-12 11:45
Visiškai teisingai. Patys parlamentarai tikrai galėtų išvis atsisakyti transporto priemonių, naudotis viešuoju transportu. Patiems tai bus geriau: žymiai pagerins jų įvaizdį visuomenėje, kai įlipęs į troleibusą pamatysi kokį nors ministrą sėdintį. Kitas dalykas, kalbant apie saugumą keliuose, tai norėtųsi bendros sistemos, taikančios kažkokius apribojimus žmonėms, kurie nemoka baudų. Tarkim kaip ir Latvijoje (ar berods Estijoje, neprisimenu). Nesumokėjai baudos - negali tuoktis, atlikinėti kitų elementarių gyventojiškų funkcijų. Susimoki - vėl viskas prieinama.
immortallt 2013-01-12 12:33
Dar praeujusi vyriausybe pradejo darbus ties vieninga sistema, kad ne tik negaletum kitomis paslaugomis naudotis, bet kad net ir ismoku jokiu negautum.
GTRooTube 2013-01-12 13:05
Na, čia jau panašu į labai protingą vyriausybę.
Simplicity 2013-01-12 14:52
Tikrai būtų šaunu jei parlamentarai atsisakytų valdiškų automobilių ir pradėtų troleibusais važinėti
Julius 2013-01-12 14:53
Lietuva yra viena turtingiausių valstybių pasaulyje, nes dauguma valdininkų, visokios savivaldybės ir tt. turi tarnybinius automobilius. JAV yra labai biedna, nes tokių automobilių net kongresmenai neturi, jį turi tik prezidentas.
dariusss 2013-01-12 14:56
skaiciukais galetu parodyt kaip kas... nes kazkaip atrodo, kad uz toki vyriausybes savireklama, kad jau ir taip menkai lietuvos biudzetui nemazai tas atseis..
deivec 2013-01-12 16:33
gal geriau plestu troleibusu parkus...o ne valdininkams bbxliat pirkti elektromobilius.....turtungus skatins kad naudotu elektra....ot tai krutai sugalvojo...... elektra isgelebes pasauli :D:D:D:D
mobilunkas 2013-01-12 17:20
pasakymas kad valdzia vazines elektromobiliais praktiskai tolygus, kad valdziai bus nupirkta daug nauju brangiu automobiliu. gal mes gaminam elektromobilius? licio baterijas? kokia prasme pirkt brangesni automobili vardan menamos ekologijos? ar tame bus ekonomikos ir gyvenimo pagerejimas jei isleisim milziniskus pinigus elektromobiliu gamintojam? na zinoma tai paprasciau nei gamykla statyt
punktyras 2013-01-12 18:27
Akims apdumti, ne kitaip. Kad turėtų ką pasakyti, kaip rūpinasi ekologija ir energetine ateitimi, kai atsisakys AE statybos, kaip nelogiškai tai beskambėtų. Modernizuos kas matysim ir kas po akimis zuis, o pagrindiniai dalykai nuplauks į gazpromo kišenę.
ief 2013-01-12 20:13
Faina pamatyt kai koks Zuokas mieste su dviraciu ar segvejum pralekia, o tas valdininku pasilepinimas naujais e-auto tai nekaip skamba tautos atzvilgiu...
MiSiPe 2013-01-12 22:23
Elektromobiliais? Kodėl? Nes norima didinti elektromobilių populiarumą Lietuvoje? Gerinti infrastruktūrą? Manau tai tikrai nelogiškas sprendimas, kainuosiantis labai daug. Kaikuriose šalyse elektromobilių pirkimas yra subsidijuojamas, tačiau tai vistiek yra prabangos prekė. Kitas variantas, kurį įgyvendinti būtų sunkiau yra skatinti elektromobilių naudojimą tokiose srityse, kuriose jie realiai atsipirktų, jeigu atsipirktų su šiuolaikine technologija. (kaip kažkas minėjo taksi)
Talkatif 2013-01-12 23:22
Aha, labai tautą paskatins įsigyti elektromobilį riebus taip mylimo seimūno snukelis per jo langą :) Bet ne pirmą kartą seimas apie elektromobilius vapa. Tikriausiai jau prie anų buvo parengtas planukas, kaip prasukt šį pirkimą.
Anonymous 2013-01-13 09:54
Na, tiesiog nėra kito būdo padėti elektromobilių pardavėjams. Va mokesčių mokėtojų pinigais pašelpsim privatų verslą, jis sumokės daugiau mokesčių ir nuo tada rasis rojus ant žemės šitos. Dar išgirsit šitą versiją iš valdininkų lūpų per žinias
evaldosia 2013-01-13 10:23
ne tas klimatas pas mus.pabandykite su kokiu elektriniu fenu atšildyti automobilio langus kai -10,ir po to pažiūrėkite į elektros skaitliuką.gal su viena įkrova ir pervažiuosite vilnių(su įjungtomis šviesomis).o juk baterijos turi ribota pakrovimų skaičių(apie 1000 kartų).taksistai juose arba sušaltu ,arba tyrėtu keisti elektramobilius kaip kojnes,po 3 į pamainą.
wolas 2013-01-13 13:43
Jo ne Lietuvai elektromobiliai. Žiemą ne tik elektrą naudoji važiavimui, bet dar ir salono šildymui... Efektyvumo 0. Ir kaip yra su devėjimusi? Nudusus akumuliatoriui kiek kaina nukrenta tokio elektromobilio...
vitaltrix 2013-01-13 19:06
Sakote elektromobiliai ne mūsų klimatui, žinau kad šaltis kenkia akumuliatoriams ir trumpina tarnavimo laiką, tačiau manau kad gamintojai šią problemą daugmaž išsprendę nes norvegijoje nuolat matau važinėjant nemažai elektromobilių, taip pat ir žiemą. O dėl valdininkų norų tai manau čia vyksta negeri dalykai norint " įsisavinti " pinigus.
kestutisz 2013-01-14 11:33
Kitaip ir būti negali - kur tipinis valdininkas važinėja? Į darbą ir iš darbo, tokio transporto efektyvumas kaip ir visiškai dzin - tik išlaidos iš biudžeto naujai transporto priemonei. Jei tai būtų kartu bent jau su car sharing'o funkcija (kaimyninės institucijos mokėtų dalintis tais pačiais elektromobiliais) būtų jau visiškai kitas reikalas.
immortallt 2013-01-14 20:59
Esme ta, kad elektromobiliai pakankamai greitu metu taps ne turtinguju ismislu, o butent taupanciuju. Keletas veiksniu tai itakoja: 1) Jei kils naftos kaina, elektromobiliai taps salyginai pigesni 2) Jei atpigs akumai, velgi elektromobiliai taps pigesni 3) Laikui einant nafta garantuotai pigs, nes tai baigtinis ir neatsinaujinantis (na atsinaujinantis per kelis simtus milijonu metu) resursas, o elektromobiliai nepriristi prie iskastinio kuro ir baterijos tobules Be to baterijoje naudojami resursai yra panaudojami is naujo
kestutisz 2013-01-14 21:53
Jei meškiukas būtų bitė, aš kalbu visai rimtai... Kol kas neturim, ir lygtais nesišviečia. Vienintelis realus būdas jiem "didinti patrauklumą" - labiau apmokestinant naudojančius naftos produktus. Ir kodėl būtent elektromobiliai kaipo tokie - ijau, kol sulauksim pigių ir gerų akumuliatorių, bei jėgos grandines jiem gal jau turėsim ir kažką panašaus į besitransformuojančius kėbulus - važiuoji vienas tau vienvietis, su šeima - sujungi kelis ir turi vientisą autobusiuką :)