Į Kauną kelius mina NASA

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

hostgator 2013-02-28 21:25
Tipiskas mokslininku mastymas, jokio rysio su VERSLU.
Kilgoras Trautas 2013-03-01 08:45
Daugumai Lietuvos verslininku įdomu tik kaip "įsisavinti" ES paramos lėšas nesuteikiant paslaugos, nei kažką kurti, daryti nuo pradžios.
vvv2 2013-03-01 08:46
Arta 2013-03-01 11:57
„Atsakymas paprastas: nei mes to tikimės, nei mums to reikia. Mes tiesiog dirbame savo darbą." Cia arba straipsnio autorius suklydo, arba Ragauskas ne taip issireiske. Paramos jam labai reikia, bet tiketis jos sulaukt jau nesitiki, nes per kelis metus isbandyti visi keliai, prisitraukiant rizikos kapitala. Musu rizikos kapitalistai irgi dar matyt nepribrende prie tokio masto projektu ar technologiju. Jei verslininkui/investuotojui pasakai, kad gali uzdirbti milijonus - viskas gerai; jei pasakai, kad tavo rinka yra milijardine ir dar be to joje su tokia technologija busi vienintelis, tai niekam nereikia. Investuotoju tokioms technologijoms ieskot reikia uzsienyje, bet uzsienieciai mus laiko bananu krastu ir visko nori labai pigiai. O lietuviai dar nepribrende suprast, jog ir Lietuva gali padaryt Nokiją ar Skype (na ji jau ir padaryta)
rimasD 2013-03-01 18:29
Na, kosmonautai ir astronautai skraido po pusę metų orbitoje, ir, matyt, galvos jiems neskauda.
Kilgoras Trautas 2013-03-04 00:27
vvv2, nesupratai aš nesakau, kad jie nevykdo projektų ar nesuteikia paslaugos, bet esmė tame, kad viskas yra daroma galvojant, kad tik paimti pinigus, nesvarbu ar projektas reikalingas ar ne. Pvz Panevėžyje prieš Europos krepšinio čempionatą dalinai iš ES lėšų buvo leista išasfaltuoti miesto gatvę kuri veda į arena nors prieš metus ji buvo kapitališkai sutvarkyta, o kitos Panevėžio gatvės visiškai sugriuvusios(paprastų miesto gatvių remonto ES neremia). Dar tas dalinis ES remiamų projektų finansavimas iškreipia natūralia rinką sukyla paslaugų kainos, o kiti projektai neturintis sąsajų su ES rėmimu dėl to nukenčia. Pvz. Futbolo Europos čempionato panašių projektų darbų kainos Lenkijai kainavo dešimtimis kartu brangiau nei Ukrajinai, nes kainas sukelia papildomi pinigai. IMHO toks rėmimo principas daro meškos paslaugą Lietuvai. p.s. Ir mokėjimas ūkininkams išmokų ir kaimiečiams kompensacijos už tai, kad nieko neaugintu yra visiškas absurdas, vedantis į visuomenės degradavimą ir nieko neveikimą.