Pirmieji lietuviški „Kamaz” riedės į Lenkiją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

demukazz 2013-04-29 16:19
Kas nors nusimano apie minėtų sunkvežimių kainas? Tarkim ar yra didžiulis skirtumas perkant vietoje surinktą nei atsigabenti iš Kaliningrado į kurį jie greičiausiai patenka keltais.
Rukis 2013-04-29 17:05
Logiškai mastant pardavėjas (be gamintojo) prisideda sau antkainį + išvežiojimas. Jei galimybė yra, savaime aišku - pirk vietoj.
patalnius 2013-04-29 18:03
Trumpalaikeje perspektyvoje yra pigiau importuoti trasporto priemones, taciau ilgalaikeje perspektyvoje yra pigiau jas gaminti kuo arciau galimu klientu siekiant isvengti mokesciu importuojant gaminius ne is ES. Taip pat, imones ES viduje pirkdamos komercines paskirties transporto priemones is kitu imoniu, arba nemoka PVM arba ji susigrazina. Nezinau situacijos del tarptautines prekybos, bet teoriskai PVM nera grazinamas.
Arns 2013-04-29 20:31
Kiek žinau ne pvm nemokamas, o galima pirkti su ES parama. Nes ne europoje pagamintai technikai negalima panaudoti gauto finansavimo, net jei tai pigiau ar ekonomiškiau. Principas jog europiniai pinigai suktusi ir suktu ES verslą.
Smėlis 2013-04-29 20:38
Prekyba ES viduje tarp įmonių vyksta be PVM.
kiesza 2013-04-29 20:51
Juos surenka Lietuvoje dėl vienos vienintelės priežasties. Įvežti jau surinktą vilkiką į ES yra daug brangiau, nei pervežti vilkiką dalimis ir jį surinkti ES viduje. Rusai turi pigesnės ir kokybiškesnės darbo jėgos, bet jiems mašinas skirtas ES rinkai naudingiau surinkinėti ES teritorijoje.
Vytax 2013-04-30 22:59
Netiesa. ES finansavimui gauti tereikia, kad perkama technika būtų nauja ir pardavėjas (importuotojas) būtų iš ES šalies. Jokių kitų draudimų nėra. O problema tiek tiems Kamazams, tiek ir Belarus traktoriams yra ekologija. Jų naudojami varikliai neatitinka jokių EURO ar Tier standartų. O be šių standartų neįmanomas importas į ES. Todėl rusams ir baltarusams nėra jokių kitų galimybių kaip tik naudoti europietiškus variklius (pvz.: Perkins, Deutz ir pan.). O patiems į Rusiją įsivežti europietiškus variklius matyt irgi neapsimoka. Gal savi muitai kliudo ar pan.