Komentarai Prisijungti
Viršuje: Seniausi | Naujausi
Sigitas.lk 2014-02-01 13:45
Kiek zinau tai kai gamina tirpia kava, irgi istraukia vandeni dar esanti ledo pavidalu. Idomu idomu. O poto valgyt tiesiog taip? Ar galima vel imirkyt?
faktas 2014-02-01 14:17
Na iš esmės tai džiovinimas. Tik neprarandama forma ir kai kurios medžiagos išsaugomos. Šaltyje dauguma medžiagų neskyla, o baltymai nedenatūruoja, priešingai nei karštyje.
Džiovintų uogų nevalgysi, bet puikiai gali panaudoti puikių ir sveikų patiekalų gamybai!
Donattello 2014-02-01 21:11
Nuostabu. One more small thing for the perfect future.
vardasas 2014-02-01 22:25
na del kosmoso tai abejoju ar naudingas dalykas, kiek negaus su maistu vandens tiek teks isgerti tai reiskias gaus gabenti i kosmosa vandeni tai vien del svorio kam visas sitas procesas? na nebent kosmose perdirba slapima i vandeni
immortallt 2014-02-01 22:31
Kosmose vandenį iš šlapimo ir išmatų bei oro išgauna, išgrynina ir vėl naudoja. Taigi vandens kiekis kosmose daugmaž pastovus ir tik mažą dalį reikia papildyti. Ai, bet tu protingesnis negu kokie 20-30 metų dirbantys NASA darbuotojai.
subjektas 2014-02-02 14:20
man patiko, bet čia kolkas tik geros savybes niekada negalima buti tiksliam 100%, bei kaip supratau minusas yra tik kainoje?
Egidijus 2014-02-02 16:02
Maistas užkonservuotas, ilgai negenda, praranda mažiau vertingų medžiagų ir savybių, nei tiesiog džiovinant.
Shanti 2014-02-02 17:12
Nu va jau galima statytis apokaliptini bunkeri
Siaip gera technologija - dabar jeigu visa maista taip dziovintu, tai ohoho kiek galetu sutaupyti, nes nereiketu ismesti pastoviai gendancio, maziau gaminti ir alinti zeme... Tik klausimas kiek energijos/laiko/pinigu reikia tam.
technologas 2014-02-02 17:53
Rašo apie 50 litų už kibirą liofilizuotų aviečių, bet čia - tik elektros kaina +aviečių kaina (jei ne patys rinks), aparato amortizacija, darbo užmokestis, mokesčiai, summarum kalba greičiau eitų apie 500 Lt/kibirą.
Unikali durnaropė 2014-02-02 18:09
Prašyčiau skaičiavimus parodyt ir pagrįst. Nes kitaip paklausiu, kodėl ne 5000 Lt?
afor 2014-02-02 22:14
ne veltui durnarope.
immortallt 2014-02-02 22:19
Kiek žinau Kaune yra linija, berods avietėms. O būtų populiaru, jei kainuotų gerokai pigiau.
O brangu ne tik dėl elektros sąnaudos, bet ir pramoninė linija brangiai kainuoja.
faktas 2014-02-02 22:28
Skaičiuojant ekonominę naudą reikia atsižvelgti į tai, kad tokie produktai galioja 20 metų. Na ir galiausiai kai kurie dalykai nėra ir neturi būti grindžiami ekonomine nauda, pvz., tekste minėti katastrofų atvejai.
immortallt 2014-02-03 21:38
Taip, bet ar tu už maistą pasiruošęs mokėti 2x daugiau? Specifiniai poreikiai, yra specifiniai poreikiai, už juos brangiai visi moki ir nesiskundžia.
sub 2014-02-11 07:45
Pramoninės linijos tikrai brangios, ir autoriaus minima technika 600 000 USD tai čia pramoninė tiek kainuoja. Buitiniam naudojimui 1l aparatas pas Kinus apie 3000 USD/set. Pas Bulgarus radau ir 2,5 ltr., 4,5 ltr., bei talpesnių aparatų bet kainos neradau, kaip ir pas lenkus.
Na jei 2,5 ltr. apie 4000-5000 USD visai susimastyčiau ar nereik močiutei dovanu, nes kiekvieną sezoną vakuoja ir vakuoja, po to dalis nušauna ir sugenda. O čia tai būtų daiktas, galėtų visą kaimą aprūpinti, startupą kaime pradėt.
Komentuoti gali tik registruoti lankytojai.
Neregistruotiems lankytojams komentavimas uždraustas siekiant sumažinti
paviršutiniškų, beverčių ir įžeidinėjančių žinučių kiekį.
Geriausias konservavimo būdas - liofilizacija (Video)