Lietuvoje kurtas studento darbas pripažintas tarptautiniuose apdovanojimuose  (1)

Lietuvos inžinerinių sprendimų įmonės „Aedilis“ įrenginys „The Vinci“ buvo apdovanotas prestižiniuose pramoninių produktų dizaino apdovanojimuose „iF product design award 2014“. Šiam unikaliam, analogo Lietuvoje neturinčiam, produktui dizainą kūrė studentas Denis Orlenok.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai baigęs studijas Denis Orlenok savo gyvenimo aprašyme jau gali įrašyti laimėtą apdovanojimą tarptautiniame gaminių dizaino konkurse. Jaunuolio sukurtas produkto „The Vinci“ dizainas buvo pripažintas kaip vienas geriausių pramoninių prekių dizaino darbų iš 4615 pretendentų, dalyvavusių pasaulinio lygio apdovanojimuose. Laimėjimą pelnęs įrenginys buvo pagamintas lietuvių įmonėje „Aedilis“. Šio įrankio pagrindinė paskirtis – supaprastinti inžinierių darbą, leidžiant jiems nesinešioti begalės skirtingų antgalių ir kabelių, o turėti tik viena keitiklį su jo priedais. Inžinerinių sprendimų įmonės vadovo Raimundo Slavinsko teigimu, kuriant gaminį buvo skiriamas didelis dėmesys ne tik jo funkcionalumui, bet ir jo išorei, tai yra dizainui. „Konstruodami šį įrenginį siekėme, kad jis tarnautų inžinieriams, palengvindamas visus jų darbo procesus. O „The Vinci“ vardas buvo duotas, todėl, kad pasirinkti būtent tokį produkto dizainą lėmė Leonardo da Vinči paveikslas „Vitruvijaus Žmogus“, kuris simbolizuoja tobulą harmoniją žmoguje ir gamtoje. Šiame įrenginyje visi elementai išdėstyti taip, kad jie sudarytų ne tik ergonomišką prietaiso formą, bet ir pats įrenginys būtų patogus naudoti kiekvieną dieną“, - sakė „Aedilis“ vadovas Raimundas Slavinskas.

Tuo tarpu neseniai baigęs dizaino studijas Lietuvoje Denis Orlenok neslėpė džiaugsmo, kad jo darbas buvo pastebėtas, nes ruošiant „The Vinci“ paraišką prestižiniams apdovanojimams jaunuolis nesitikėjo jį išvysti laimėtojų sąrašuose.

„Šiuose apdovanojimuose yra didelė konkurencija. Paraiškas teikia pasaulinio lygio kompanijos, kuriems dizainus kuria specialistai, pelnę ne vieną ir ne du apdovanojimus. Man, kaip pradedančiajam dizaineriui, šis laimėjimas yra labai didelė paspirtis dirbti ir tobulėti savo srityje“, - kalbėjo jaunuolis, kuris savo karjerą, tik baigęs mokslą, pradėjo dirbdamas Lietuvos inžinerinių sprendimų įmonėje „Aedilis“.

Jaunojo specialisto pelnytas laimėjimas yra taip pat puikus sėkmės pavyzdys, kuris įrodo, kad jaunimas, neseniai įgijęs išsilavinimą, gali prisidėti prie įmonės kūrimo ir plėtros veiklos bei imtis svarbių projektų, atnešančių puikius rezultatus.

„iF product design award 2014“ konkurse gaminių pateiktas paraiškas vertina gerai pasaulyje žinomi 49 ekspertai. Geriausiems gaminiams suteikiamas išskirtinės dizaino kokybės „iF“ spaudas. Būtent šis Lietuvoje pagamintas „The Vinci“ įrenginys ir turės šį kokybės ženklą.

Apie apdovanojimus:

 „iF“ gaminių dizaino apdovanojimai buvo įsteigti 1954 metais ir juos kasmet teikia „iF International Forum Design“ organizacija. Katu su „Red Dot“ dizaino apdovanojimais, tai svarbiausi tarptautiniai gaminių dizaino apdovanojimai.

Plačiau apie įrenginį: http://the-vinci.eu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(14)
(0)
(1)

Komentarai (1)