Kosmoso tyrinėjimuose artėja naujas proveržis. Ar jame dalyvaus lietuviai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

enjoy.slurm 2015-03-13 23:56
Tai žinoma, jog dalyvaus lietuviai, išleis dar vieną palydovą, kuris suvienys tautą (again) ir apie tai išdidžiai galės parašyti technologijos.lt
kionig 2015-03-14 08:42
lietuviams, tas palydovo paleidimas yra rakštis subinėj(butthurt), kad negali apie tai tuščiai nerėkauti.
enjoy.slurm 2015-03-14 10:33
.
Arns 2015-03-14 11:50
visiems kurie pasidomėjo koks tai buvo "unikalus" projektas, tiesiog iš oficialių dalių sudėt konstruktorių-bevertį palydoviuką ir yra juokinga kaip keliamasi aiškinant apie "naujas galimybes", "unikalius sprendimus", "dalyvavimą kosmoso revoliucijoje". Tie patys estai savo palydovuose išbando naujas teorijas, o ne transliuoja beverčius žodžius radijo mėgėjams, tą deja "Sputnik" prieš gerą pusę amžiaus padarė. Labiau beverčio-išreklamuoto kosmoso projekto dar reiktu paieškoti
kionig 2015-03-14 12:18
Dar vienas davatka.. Pasakysiu pavyzdį, kuri jau buvo minėjęs kažkur: kam nepatiko čia lankytis, tas pasiprašė, kad acc būtų deaktyvuotas, atsisveikino ir nuėjo savais keliais, kur jam geriau. O čia kaip davatkos, inkščia, tai tas negerai, tai anas.. Niekas per prievarta neverčia. Ir, beje, kai suprasi, kad tu ne vienas čia lankaisi, gal kur nors atsiras elementarus supratimas kas kaip ir kodėl.
Arns 2015-03-14 12:41
oi kaip brangulis kionig įspraustas į kampą, šiame straipsnyje kliedima kaip Lietuva užkariaus pasaulį, o jis mat toliau pasakoja. Dar beje jam labai nepatinka "Sputnik", pirmasis pasaulio palydovas, tik bėda, kad jo žinutės buvo unikalios anuomet, dabar jau pasenusios belenkiek laiko. Bet pala, jei to nebuvo Lietuvoje, reiškiasi to nebuvo ir pasaulyje! Terminalai? prie ko čia jie? Ak tiesa, kai nesvarbu jog kiti statosi savo pajėgumus atitinkančius terminalus, o Lietuva driokstelėjo pasirinkdama dukart didesnio nei kada per istoriją suvartodavo dujų kiekį terminalą, bet pasakyti jog drambliuko dramblionės apie tai jog jis aprūpins visą regioną dujomis - šventvagystė Tad man regis pačiam reiktu atidaryti duris blaiviam protui, o ne ieškoti priešų, kurie mąsto ne taip kaip tu.
- 2015-03-14 12:46
Estai ir naujos teorijos? Ne, ESTCube-1 netikrino jokių naujų teorijų. Siekdamas apšikti Lietuvą, griebiesi elementaraus melo.
Arns 2015-03-14 12:53
http://en.wikipedia.org/wiki/Electric_sail
kionig 2015-03-14 12:55
Tik neapsiverk Arnai dėl to piaro labai.. Tavo Sputnik pavyzdys yra prasčiausia klaida, kurią galėjai padaryti - padaryta prieš 50 metų.. Terminalai čia ne prie ko.. Čia tik šiaip kaip pavyzdį ėmiau tavo logikos sustabarėjusius rėmus. Aš priešų tikrai neieškau, kaip ne kurie čia asmenys, kuriems tas palydovo paleidimas yra tikra rakštis subinėj, o bet kokia naujiena ta tema sukelia tiems individams konvulsijas iš kurių naudos - absoliutus nulis.
- 2015-03-14 18:58
Pirma, tai technologijos, o ne teorijos. vadinasi, pamelavai, ir tai - faktas. Antra, LitSat-1 ir pjezovariklių bandymai - tau čia nėra jokio unikalumo? kad LituanicaSAT-1 garsiau reklamuojasi, tai čia jau kitas atvejis. Ir taip, LituanicaSAT-1 ir LitSat-1 nėra tas pats.
Arthuras 2015-03-14 19:11
Kodėl žmonės nenori suprast, kad čia tiesiog entuziastų projektas?.. Sugalvojo liaudis ir paleido. Pinigų net ir mažam projektui reikia, tai pasireklamavo. Na ir kas?.. Lyginti ****, su kažkokiu Sputniku, į kurį rusai valstybiniu lygmeniu sudėjo turbūt paskutines kapeikas besivaržydami su JAV - na idiotizmas. Visiškas. Arnai, pasakyk tiesiai šviesiai - tu jauti malonumą menkindamas valstybę, kurioje gyveni, ir tos valstybės gyventojus? Ar tu tiesiog nesupranti, kad tokie projektai tiesiog populiariną Lietuvoje LABAI nepopuliarų dalyką - mokslą, technologijas? Kad tokiu būdu mes įgauname specialistų, kurie turi patirties projektavime ir t.t.?
Arns 2015-03-14 20:41
nežinomasai, gal nebevaryk savo nesąmonių? Gi aiškiai nuorodose parašyta jog buvo sugalvota teorija, kurios tyrinėjimui ir įgyvendinimui buvo kelių valstybių universitetų atliekamas darbas, kurio vienas galutinių išbandymų realiomis sąlygomis tapo būtent estų palydovas. O jau pagal jo surinktus duomenis bus leidžiamas kitas palydovas. Taigi, nuo kada teorijos apie naują technologiją įgyvendinimas nebe tas pats? Maždaug pitagoro teorema ir pagal ją atliktas paskaičiavimas visiškai skirtinga? Arthuras, na tai aš ir sakau, kad lietuvių projektas visiškai mokyklinukų lygio ir nėra ko čia taip rėkauti "o kokie mes esam geri". Tik matai kai kam tiesa labai nepatogi, tad kas belieka,tik apšaukti kažkam kitam tarnaujant. Kas liečia "Sputnik", tai gal skirk kad tai buvo daugiau nei prieš pusę amžiaus, namų sąlygomis negalėjai pasidaryti to apie ką net teorijų nebuvo sukurta. Tad kai po tiek laiko, kai visus komponentus gali rasti parduotuvėje, ir tereikia juos sujungti nepadaroma kur kas geriau, reiktu apsimesti jog tai geriau?
Aidas 2015-03-14 22:48
Arns, ar gali tos teorijos pavadinima parasyti?
Arns 2015-03-15 00:12
tai pasiskaityk apie tas Electrick-sail, ten viskas gana gerai paaiškinta, kaip teoriškai turėtu sumažintu kuro sąnaudas kosmoso kelionėse. Ar tai iš ties tikrovėje veiktu kaip teorija sako, estų palydovas ir testavo. Negi 1+1 technologijų portalo lankytojams pernelyg sudėtinga?
Aidas 2015-03-15 09:43
Aciu, Arns. Nera teorijos pavadinimo, nera ir teorijos. Saules vejas seniai jau reiskinys, o ne teorija. Mechanizmo modelis bei jo testavimas taip pat nera teorija. Terminuose susimaisei, tai gi, su minusu be reikalo gincyjiesi.
Arns 2015-03-15 10:23
Oi tu troli troli Gal nebesižemink taip, nes net gaila žiūrėti kaip bandai juodą parduoti už baltą. Jei pasiskaitytum ką reiškia žodis teorija, suprastumei jog bet kokia idėja, net fantastiška egzistuoja, ir būtent aiškinimas/sprendimas . Sukonstravimas to mechanizmo ir testavimas - teorijos įgyvendinimas. Pavyzdžiui lėktuvas, jis - sunkesnis už orą, žmonės žinojo jog lengvesnės už orą dujos kelia, tad oro balionus naudojo senai, visi svarstymai jog įmanoma tokį dalyką sukonstruoti buvo teorijos. Būtent todėl bandymų buvo daug, tačiau tik teisingai atradę kaip viskas veikia įgyvendino ją ir sugebėjo pakelti savo prietaisą, t.y įrodė teoriją. Taip ir Saulės vėjas atrastas reiškinys, bet ar jį galima panaudoti kelionėms? Visos idėjos kaip tą padaryti yra pradžioje teorinės...
Aidas 2015-03-15 10:35
Manes gailetis kol kas nereikia. O man taves buvo gaila, kol supratau, kad esi nebegydomas. Laikrastini-internetini gyvenima stumiantis vargsas.
kionig 2015-03-15 13:01
Palyginus su lietuviais, tai išskyrė į dvi komandas, bet nepaisant šio fakto, kiekviena komanda darė savaip, kurių biudžetas tikrai nebuvo iš ES pinigų, o iš privačių lėšų, kiek jiem ten pavyko surankioti partnerių ir rėmėjų bei suburti tiesiog "iš gatvės" komandas. Tai sakyk, ką tu tik nori - lietuvių projektas nėra niekuo neblogesnis, nors ir neturėjo tokių grandiozinių tikslų kaip atlikti panašų mokslinį tyrimą. Tad priminsiu, sakyk ką tu nori, bet šuns balsas į dangų neina, nors matyti, kad stengiesi visomis prasmėmis sumenkinti lietuvių darbą, bet skystokai, kaip prorusiškam troliui, sekasi. "Rėkauti" galima ir reikia, o tamstelė to daryti neuždrausi. Nepatogi tiesa t. y. rakštis subinėje yra tiems, kurie mato, kad kažkas pagaliau yra daroma, o ne stovima vietoje. Progresas yra ir su atitinkama kritine mase bei verslo-mokslo branduoliu galima sukurti nišas paslaugoms. Apie komponentų radimą parduotuvėje.. Taip yra paprasčiau pradedan iškart išokus į šią nišą, o ne siekti nerėgėtų tikslų, kas būtų labai neracionalu, kad patenkintų kai kurių asmenų ego. Renkantis komponentus iš parduotuvės, reiškia, kad atkrenta didžioji dalis kelio kuriant saviškį produktą taip pat dar didesnioji dalis visokių sertifikatų gavimo - sunkiausias dalykas norint produktą įvesti į rinką, o tai labai brangiai bei daug laiko kainuoja. Ir pas vilniečius ne viskas buvo nupirkta, kai dalis elektronikos buvo projektuota jų pačių. Apsimetinėti reikia tiem, kas neįžiūri perspektyvų ir galimybių, o to išraiška - kitų žmonių darbo menkinimas. Už tokius dalykus dar knietėtų snukin vožtelti kai kam.
bahuriux 2015-03-15 13:13
Na padare lietuviai savo tuos palydovus respekts jiems uz tai, bet pripazinkim estai parode kiek aukstesne klase, smagu uz estus ir visai negeda pipazinti, kad jie 'kietesni'.
kionig 2015-03-15 18:26
Jeigu eina kalba tik apie "(ne)kietesnis" tai fig jūs čia kažką suprantate..