Pirmą kartą šalies istorijoje surengti DI srityje dirbančių mokslininkų apdovanojimai: „Metų DI įmone“ paskelbta Lietuvos biometrijos sprendimų bendrovė „Neurotechnology“  ()

Pirmą kartą šalies istorijoje surengtuose apdovanojimuose, kurie skirti įvertinti Dirbtinio Intelekto (DI) srityje dirbančius mokslininkus, „Metų DI įmone“ paskelbta Lietuvos biometrijos sprendimų bendrovė „Neurotechnology“. Pirmuosius tokio lygmens apdovanojimus organizavo Lietuvos Dirbtinio intelekto asociacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Džiaugiamės šiuo apdovanojimu, kuris liudija apie ilgametę mūsų mokslininkų, inžinierių ir programuotojų patirtį bei rezultatus dirbtinio intelekto srityje. Mūsų tikslas ir toliau darbuotis dirbtinio intelekto tyrėjų ir vystytojų gretose, pateikiant pirmaujančius biometrijos ir kitus DI pagrįstus sprendimus plačiam mūsų partnerių ratui“, – sako „Neurotechnology“ įkūrėjas ir akcininkas Dr. Algimantas Malickas.

„Neurotechnology“ buvo viena iš pirmųjų šalies įmonių, kuri pradėjo kurti DI sprendimus daugiau kaip prieš 30 metų. 1990-aisiais įkurta įmonė „Neurotechnology“ vos po metų veiklos išleido pirmąją pirštų atspaudų identifikavimo sistemą, kuri buvo pritaikyta kriminaliniams tyrimams. 1997 metais įmonė sukūrė ir išleido plačiam naudojimui skirtą pirštų atspaudų identifikavimo algoritmą. 2004-aisiais pristatė pirmąjį veidų atpažinimo sprendimų paketą, bei pradėjo dirbti ties mobiliais autonominiais robotais. 2008 metais Neurotechnology išleido akių rainelės, 2009-aisiais – delno atspaudo atpažinimo algoritmus. Nuo 2012 metų įmonė tiria ir ultragarso panaudojimo galimybes.

„Mūsu sukurti sprendimai jau ne vieną kartą gavo aukštus įvertinimus tarptautiniuose technologijų konkursuose ir vertinimuose. Toks pripažinimas sudaro galimybę mums sėkmingai veikti globalioje technologijų rinkoje“, – teigia „Neurotechnology“ direktorius Irmantas Naujikas. Anot jo, „Neurotechnology“ galėtų pasigirti įdiegtais sprendimais didžiausiuose pasaulyje biometriniuose projektuose, tokiuose kaip Indijos Aadhaar ID, Kongo DR nacionaliniai rinkimai, Ganos visuotiniuose rinkimai 2020 ir panašiuose.

 

Iš viso per savo veiklos istoriją „Neurotechnology“ yra sukūrusi daugiau kaip 200 produktų ir jų atnaujinimų. Pagrindinės produktų grupės: biometrinių technologijų sprendimai – „MegaMatcher“, „FaceVerification“, stebėjimo sistemų sprendimai – „SentiVeillance“, DI platforma – „SentiSight“, robotikos – „SentiBotics“, smegenų-kompiuterio sąsaja – „BrainAccess“, kryptinio garso kolonėlė – „Focusonics“, sentimento analizė finansų rinkai – „StockGeist“.

„Neurotechnology“ yra žinoma tarp profesionalų kaip viena iš patraukliausių šalies darbdavių, kurie tobulėja dirbtinio intelekto, biometrijos ir giluminio neuroninių tinklų mokymo srityse. „Neurotechnology“ kolektyvą sudaro daugiau kaip 100 mokslininkų, programuotojų, algoritmų ir sistemų kūrėjų, nemaža jų dalis įmonėje dirba daugiau kaip 10 metų ir savo patirtimi gali konkuruoti su stipriausiais šios srities kūrėjais visame pasaulyje.

 

„Neurotechnology“ sukurtus algoritmus ir sprendimus naudoja daugiau kaip 3 tūkst. įmonių ir organizacijų iš daugiau kaip 140 valstybių. Bendrovės algoritmai pasiekė aukštus rezultatus nepriklausomuose technologijų vertinimuose ir konkursuose, įskaitant JAV Nacionalinio Standartų ir Technologijų Instituto organizuojamus technologijų vertinimuose – MINEX, PFT, FpVTE, SlapSeg, FRVT, FIVE ir IREX, kuriuose dalyvauja pagrindiniai biometrinių technologijų kūrėjai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()