Studentų mokslinei praktikai – privačių investuotojų parama  (3)

Lietuvos mokslo taryba kartu su „Philip Morris Baltic“ ir Investuotojų forumu pradeda įgyvendinti projektą, kuriuo paskatins mokslinius tyrimus tęsti geriausių rezultatų vasaros mokslinės praktikos metu pasiekusius studentus ir mokslinius vadovus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio pradžioje ketinama atrinkti 12 tyrėjų grupių (studentų ir mokslinių vadovų), kurių tyrimai bus finansuojami iki gruodžio pabaigos.

Pasak „Philip Morris Baltic“ Korporacijos reikalų direktorės Baltijos šalims Aušros Balčiūnienės, rėmimo ir filantropijos idėjos "Philip Morris Baltic" bendrovėje turi gilias tradicijas.

“Stengiamės visokeriopai prisidėti prie bendruomenei opių ir aktualių klausimų sprendimo. Mums svarbi ne vien finansinė sėkmė – lygiaverčiai svarbu įsiklausyti į bendruomenės lūkesčius ir būti jos dalimi. Esame tikri, kad šis unikalus Lietuvos mokslo tarybos projektas atneš naudą ne tik mokslui, bet ir visuomenei. Tikiu, kad ši iniciatyva skatins studentiją deramai priimti iššūkius, puoselės pasitikėjimą savimi, ugdys kūrybišką požiūrį į čia, Lietuvoje, kuriamą pridedamąją vertę ir pažangą,“- sako A. Balčiūnienė.

Dalyvauti šiame projekte kviečiami 2009 m. studentų mokslinės praktikos dalyviai: mokslininkai kartu su studentais, dalyvavavusiais vasaros projekte. Projekto dalyvių atranka bus vykdoma vertinant vasaros projekto dalyvių darbo rezultatus, mokslininkų ir studentų ataskaitas, taip pat – finansuoti teikiamą tyrėjų projekto tąsos programą.

Lietuvos mokslo tarybos studentų mokslinės veiklos skatinimo projekto vadovas dr. Gintaras Valinčius įsitikinęs, kad privačių investuotojų iniciatyva tiesiogiai remti studentų mokslinius tyrimus yra labai reikšminga.

Anot jo, ši „Philip Morris Baltic“ iniciatyva kuria naujas verslo ir mokslo bendradarbiavimo tradicijas Lietuvoje, o teikiama parama atveria galimybes svarių rezultatų pasiekusiems studentams kartu su savo moksliniais vadovais tęsti ir subrandinti pradėtą darbą. Tikimasi, kad tęsiamų mokslinių tyrimų rezultatai bus pristatyti mokslinėse publikacijose, panaudoti rengiant patentus ar diegiant technologines naujoves.

“Pirmą kartą privati kompanija tiesiogiai skiria paramos lėšas studentų mokslinei-tiriamajai veiklai, tuo pripažindama studentų mokslinės veiklos skatinimo svarbą tiek visuomenei, tiek šalies ekonominio vystymosi perpsektyvai”, - teigia dr. Gintaras Valinčius

Pasak jo, aktyvus Investuotojų forumo dalyvavimas šiame tęstiniame projekte leidžia tikėtis, jog ši iniciatyva neliks nepastebėta platesnės verslo bendruomenės ir atvers platesnius kelius tolimesniam verslo ir mokslo bendradarbiavimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)