„Apple iPad Air 2“ apžvalgų santrauka: žinomiausias, bet ar geriausias planšetinis kompiuteris? (Video)  (2)

Renkantis planšetinį kompiuterį neabejotinai tenka apsvarstyti ir „Apple iPad Air 2“ pasirinkimo galimybę. Vien jau todėl, kad „Apple“ planšetiniai kompiuteriai yra vieni iš žinomiausių ir apie juos kalbama kur kas dažniau nei apie kitų gamintojų planšetinius kompiuterius. Tačiau ar jie verti tokio dėmesio? Vieną vertus, pagal Lietuvos pardavėjų rekomendacijas sudarytame planšetų reitinge „Apple iPad Air 2“ užėmė antrąją vietą, bet tuo pačiu tai bangiausias reitingo pasirinkimas, tad investicija į šį planšetą turėtų būti gerokai pasverta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priminsime, jog Geriausių kompiuterių reitingas sudarytas apklausus populiariausias Lietuvos elektronines IT technikos parduotuves. Pagal jų atsakymus sudarėme šiai vasarai rekomenduojamų verslo, biudžetinių, žaidimų ir planšetinių kompiuterių reitingą. Planšetinių kompiuterių reitinge tvirtai pirmąją poziciją užėmė antrosios kartos „Lenovo Yoga Tablet“ planšetai (apžvalgų santrauka), o antroji vieta atiteko „Apple iPad Air 2“.  

Verta ar neverta investuoti į „Apple iPad Air 2“ padės apsispręsti užsienio žiniasklaidos apžvalgų santraukos su galutiniais planšetinio kompiuterio vertinimais.

„GSMArena“ specialistų teigimu, didžiųjų planšetinių kompiuterių rinka evoliucionavo ir ji pagaliau subrendo. „iPad Air 2“, pasak jų, yra puikus evoliucijos įkūnijimas.

Praeitais metais „Apple“ stengėsi viską sumažinti, suploninti, palengvinti, šiemet kompanija šį savo darbą tęsia. Ir nors šiemet „Apple“ netgi paaukojo šiek tiek baterijos, kompanijai pavyko išlaikyti tą patį puikų baterijos tarnavimo laiką.

„iPad Air 2“ yra įspūdingas kompiuteris ir jis atrodo žymiai labiau subrendęs, negu pirmasis „Air“. Visa tai reiškia, jog pirmasis „iPad Air“ yra vis dar puikus pasirinkimas jį jau turintiems naudotojams, tačiau antrasis „Air“ yra geresnis pasirinkimas naujo planšeto ieškantiems žmonėms.

Visgi, jeigu jūs nebijote „Android“ OS ir norite maksimumo, „GSMArena“ rekomenduoja rinktis „Samsung Galaxy Tab S 10.5“ arba „Galaxy Tab Pro 10.1“, kadangi šie du planšetai turi dar geresnius ekranus - jie tiesiog  ekrano dydį išnaudoja geriau, negu „iPad“.

Tolesnėje nuorodoje galite palyginti „Samsung Galaxy Tab S 10.5 T805 4G 16GB White“ ir „Samsung Galaxy Tab Pro 10.1 T520 16GB Black“ technines charakteristikas.

Tačiau bet kuriuo atveju, „GSMArena“  garantuoja, kad pasirinkę „iPad Air 2“ jūs tikrai jį pamilsite. „Apple“ padarė nedaug pokyčių, tačiau visi jie – teigiami.

„TheVerge“ ekspertų teigimu, „Apple iPad Air 2“ yra geriausias kada nors sukurtas „iPad“. Ir tai – ne tik geriausias „iPad“, bet ir apskritai geriausias kada nors sukurtas planšetinis kompiuteris.

„TheVerge“ ekspertams beprotiškai patiko puikios techninės ir programinės įrangos derinys. Esą, tik „Apple iPad Air 2“ turi tokią gerai išvystytą ekosistemą – būtent dėl to „iPad Air 2“ šiems žurnalistams pasirodė magiškas produktas už tokią kainą.

Pasak „TechCrunch“ specialistų, „Apple“ su savo nauja „iPad“ sukurta kategorija juda link suaugimo. Pasak šių žurnalistų, didesni telefonai priverčia „iPad“ rasti kitą panaudojimą, negu jis buvo naudojamas iki telefonų didėjimo.

„iPad Air 2“ yra geriausias planšetinio kompiuterio atspindys, kadangi būtent „Air 2“ parodo, ką vartotojams planšetinis kompiuteris reiškia dabar – tai didelį ir fantastišką ekraną turintis įrenginys su didžiuliu bagažu programinės įrangos bei puikiomis charakteristikomis.

Be to, tai labai lengvas kompiuteris – jį be diskomforto galima laikyti rankose visą dieną. Tai geriausias planšetinis kompiuteris rinkoje – „TechCrunch“ tuo net neabejoja.

„TheGuardian“ teigimu, „Apple iPad Air 2“ yra neabejotinai geriausias „Apple“ planšetinis kompiuteris iki šiol. „Touch ID“ veikia puikiai, pats kompiuteris yra lengvas, plonas ir galingas ir, svarbiausia, jo baterija tarnauja pakankamai ilgai.

 Tiesa, šis „iPad“ kompiuteris nelenkia konkurentų visa galva, kaip tai buvo įprasta „Apple“ daryti iki šiol. „Samsung Galaxy Tab S“ turi neįtikėtiną, netgi už „iPad Air 2“ geresnį ekraną, tuo tarpu „Xperia Z2 Tablet“ yra dar lengvesnis ir apsaugotas nuo vandens, nors ir storesnis bei su trumpiau tarnaujančia baterija.

Taigi, jei norite išbandyti „Apple“ produkciją ir neturite planšeto, „Apple iPad Air 2“ bus puikus pasirinkimas. Tačiau pirmojo „iPad Air“ naudotojams „TheGuardian“ atsinaujinti nerekomenduoja - „Apple iPad Air 2“ nors ir geresnis už pirmtaką, bet ne ant tiek, kad vertėtų jį keisti. Tuo tarpu tiems, kas ieško kažko naujo technologijų prasme, žurnalistai siūlo pasižvalgyti į „Samsung“ planšetus arba „Sony“ planšetus.

Tolesnėje nuorodoje galite palyginti „Samsung Galaxy Tab S 10.5 T805 4G 16GB White“ ir „Sony SGP521 Xperia Tablet Z2 4G 16GB Black“ technines charakteristikas.

„Mashable“ specialistai mano, jog „Apple iPad Air 2“ yra geriausias planšetinis kompiuteris rinkoje, tačiau dėl to teks pakloti nemažai pinigų. Jeigu jūs jau turite „iOS“ ar „Mac“ įrenginių ir jūs mylite „Apple“, „Apple iPad Air 2“ yra geriausias pasirinkimas.

Tačiau jeigu jūs esate atviras kitoms platformoms, šie žurnalistai siūlo pasvarstyti galimybę įsigyti „Amazon Kindle HDX“, kadangi ši planšetė yra žymiai pigesnė ir jūs, ko gero, nepasiilgsite „iPad Air 2“ privalumų, kadangi jie nėra labai žymūs – „Touch ID“, sulėtintų vaizdo įrašų filmavimas, „AirPlay“, „AirDrop“ ir t.t.

„Telegraph“ apie „iPad Air 2“ parašė trumpai, tačiau labai konkrečiai – jeigu jūs jau turite pirmąjį „iPad Air“, prasmės atsinaujinti tikrai nėra. Tačiau jeigu turite vieną iš senesnių „iPad“ modelių, jūs be jokios abejonės turėtumėte įsigyti „Apple iPad Air 2“.

„CNet“ ekspertai mąsto, jog „iPad Air 2“ pamažu evoliucionuoja į nešiojamąjį kompiuterį. Tačiau tai nereiškia, kad šis „iPad“ yra blogas. Jis puikus. Tačiau jis per mažai skiriasi nuo pirmojo „iPad Air“.

Kaip ten bebūtų, „iPad Air 2“ yra neabejotinai geresnis, negu bet kuris dabar rinkoje esantis „iPad“, tačiau jo privalumai nėra tokie ryškūs, kokie jie buvo „Apple“ išleidus pirmąjį „iPad“.

Taip, galingesnis procesorius, geresnė kamera ir „Touch ID“ yra gerai, tačiau tai nėra priežastis keisti savo senąjį „iPad“. Jeigu jūsų „iPad“ jau ganėtinai senas ir norite kažko naujo, „iPad Air 2“, pasak „CNet“, yra puikus pasirinkimas. Tačiau gerai pagalvokite, galbūt jums nereikia naujausio „iPad“ ir jums pilnai pakanka dabar turimo planšeto arba pirmojo „iPad Air“?

 

„Apple iPad Air 2“ kainos Lietuvoje siekia nuo 500€ iki 850€ priklausomai nuo konfigūracijos. Galite peržiūrėti kainas ir modelių pasirinkimą tokiose e. parduotuvėse: skytech.lt, 1a.lt, fortakas.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Erik Murin
(13)
(1)
(12)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: