Aukštos raiškos 3D vaizdo kamera "Sony HDR-TD10E" jau Lietuvoje (Video)  (2)

Plataus vartojimo elektronikos gaminių parodoje "CES 2011" kompanija "Sony" daugiausiai akcentavo 3D vaizdo technologijas. Šiais metais gamintojo asortimentas pasipildė naujų šios srities produktų gama, į kurią patenka trijų matmenų vaizdo filmavimą palaikanti vaizdo kamera "Sony HDR-TD10E 3D".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Sony" teigimu, tai yra pirmoji plataus vartojimo rinkai skirta "Full HD" 3D vaizdo kamera. Savo matmenimis šis įrenginys yra juntamai didesnis, lyginant su palyginti kompaktiškomis tradicinėmis 2D (dvimačio vaizdo) kameromis. Tai neturėtų kelti nuostabos, kadangi gamintojui į įrenginio korpusą teko patalpinti du atskirus objektyvus, kurių kiekvienas palaiko 1080p standarto aukštos raiškos vaizdą. Dviejų objektyvų sistema taip pat reiškia tai, jog "Sony" teko padvigubinti vaizdo jutiklių ir vaizdą apdorojančių procesorių skaičių - kamera turi du "Exmor R CMOS" jutiklius ir du BIONZ vaizdo procesorius.

Panašu, jog pristatydama šį produktą, kompanija tikisi, jog 3D vaizdo filmavimas jau netolimoje ateityje taps lygiai taip pat paplitęs, kaip ir įprastiniai vaizdo įrašai dabartiniu metu. Tai be abejo kelia tam tikrų papildomų techninių iššūkių, daugiausia todėl, kad tenka spręsti papildomas fokusavimo, vaizdo gylio ir stabilizavimo problemas.

"HDR-TD10E 3D" turi keletą įdomių filmavimą palengvinančių funkcijų. Viena jų yra vadinamoji "dvigubo įrašymo" sistema, gebanti lygiagrečiai sugeneruoti ir įprastiniams dvimačio vaizdo "Full HD" televizoriams skirtą įrašą.

Kita naudinga funkcija yra tai, kad nufilmuotą vaizdą galima peržiūrėti integruotame kameros displėjuje - nežiūrint į tai, jog dažniausiai tokiai peržiūrai paprastai reikalingas 3D televizorius arba specialūs 3D akiniai. Dideliame lietimui jautriame 3,5 colių įstrižainės displėjuje peržiūra gali būti vykdoma be jokios papildomos įrangos.

Į kitų savybių tarpą patenka 10x optinio priartinimo funkcija, 3D režime veikiančios optinio stabilizavimo "Optical SteadyShot" ir automatinio režimo parametrus automatizuojanti iAUTO funkcijos. Viduje taip pat integruota 64GB "flash" atminties. Tačiau, kaip jau minėjome, vartotojams teks priprasti prie kiek didesnių nei įprasta įrenginio matmenų.

Daugiau informacijos apie "Sony HDR-TD10E" rasite gamintojo puslapyje ir šioje apžvalgoje. Lietuvoje šį gaminį galite rasti šiose internetinės prekybos svetainėse: 

"Sony HDR-TD10E" Skytech.lt
Neriba.lt
Sohos.lt


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(3)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: