iMyFone Umate Pro: programa „Apple iPhone” išmaniųjų savininkams, kuriems trūksta įrenginio atminties (Apžvalga)  (5)

Pripažinkime, ne kiekvienas iš mūsų vos pasirodžius naujam išmaniojo telefono modeliui, galime nueiti į parduotuvę ir atsainiai jį nusipirkti. Tai gana brangus malonumas, o ir telefonai taip greitai nesusidėvi. Tačiau ką daryti jei paskutinį kartą pirkdami pataupėme, ir rankose vis dar laikome iPhone’ą turintį pavyzdžiui vos 16 GB atminties, kurios vis pritrūksta ir pritrūksta?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Papildomos SD atminties kortelės neįsidėsime, tai juk ne Android telefonas. Kartu tai reiškia, kad atminties gali pritrūkti ir talpesniame telefono modelyje, jei jį pirkdami apsirikome vertindami savo vartojimo įpročius.

Tokiu atveju belieka ieškoti būtų kaip optimaliai išnaudoti esamą telefono atmintį, ir pasidomėti ko realiai galime tikėtis, o ko ne.

iMyFone Umate Pro: programa kuri iš pradžių kelia įtarimų, bet vėliau priverčia apsigalvoti

Ši programa yra profesionalus įrankis skirtas tvarkyti iPhone telefonų atmintį.

Reikia pripažinti, atsisiuntus ir į kompiuterį įdiegus šią programą, kyla tam tikras įtarimas, nes bent jau iš pirmo žvilgsnio ji vartotojams nesiūlo nieko ypatingo. Atvėrus programos langą joje matomos tik keletas funkcijų ir visos jos tiesiogiai susijusios su duomenų trynimu.

Nejaugi negalime iš telefono išsikelti ar išsitrinti nereikalingos informacijos, ir tokiu paprastu būdu atlaisvinti daugiau vietos? Galime. Tačiau programa siūlo daug daugiau, o veiksmus leidžia atlikti greičiau ir paprasčiau. 

Pirmiausiai ši programa turi funkciją rasti ir ištrinti nepageidaujamus failus (Junk files). Jie susikaupia įrašant ir ištrinant programėles, naršant internete ir atsisiunčiant įvairius duomenis. Paprastai tai mažo dydžio failai, tačiau jų susikaupia ganėtinai nemažai ir visi kartu jie bereikalingai užima juntamą įrenginio atminties dalį.

Antra, programa leidžia ištrinti laikinuosius failus. Ar verta juos trinti? Na, šių failų nesusikaupia tiek daug, kad juos ištrynus apčiuopiamai pajustumėte rezultatus. Be to, jie kaupiami tam, kad apsilankius svetainėje, kurioje jau lankėtės, ji kuo mažiau siųstų informacijos į jūsų įrenginį ir užsikrautų kuo greičiau.

Taigi, ištrynę, bent jau iš pradžių susidursite su šiek tiek sulėtėjusia naršymo funkcija. Kita vertus, ne visos svetainės nustato savo siunčiamiems failams galiojimo terminą, tad laikas nuo laiko ištrinti laikinuosius failus yra net labai pageidautina.

Kur kas daugiau apčiuopiamų rezultatų duodanti programos funkcija yra ta, kad ji leidžia bemaž nepablogindama kokybės suspausti įrenginyje esančias nuotraukas ir tokiu būtų atlaisvinti iki 75 procentų prieš tai jų užimtos vietos. Jei nenorite nuotraukų glaudinti, programa leidžia jas lengvai eksportuoti į kompiuterį ir čia pat pašalinti iš įrenginio. Arba galite padaryti ir tai ir tai.

Apskritai, išskirtinis šios programos bruožas, kad viskas kas susiję su užimama telefono atmintimi, joje matoma tarsi ant delno. Neklaidžiodami po jokius atskirus langus, keliais pelės spragtelėjimais galite įvertinti kas ir kiek vietos užima ir čia pat atlikti sprendimus: ką trinti, ką glaudinti, ką palikti.

Technologijos.lt komanda, bandydama šią programą, be nepageidaujamų failų iš telefono nieko neištrynė. Telefone liko tos pačios, tik suglaudintos nuotraukos, ir tos pačios programėlės. Tačiau atsilaisvino daugiau nei 2,5 GB vietos. Apčiuopiama? Tikrai taip. Tačiau tai dar ne viskas.

Ši programa gali ištrinti tai kas jau ištrinta. Klausiate, o kam gi tai?

Žinoma, nereikia leistis į kraštutinumus, tačiau ištrinti duomenys, arba net atstatyti gamintojo parametrai yra šiokia tokia iliuzija. Daug ką po to galima atkurti. Net ir iMyFone Umate Pro gamintojai yra sukūrę programą leidžiančią atkurti daugelį ištrintų failų.

Todėl žinant, kad telefone buvę duomenys gali apie jus pasakyti itin daug: nuo GPS duomenų, atskleidžiančių kur jūs lankėtės, iki jūsų sveikatos rodiklių, nuotraukų, naršyklės paieškos istorijos ir susirašinėjimų, ir turint omenyje kaip tokia informacija galėtų jums pakenkti, galima daryti prielaidą, kad pastaroji funkcija ypatingai svarbi visiems, kurie pardavę naudotą telefoną, arba gražinę jį pavyzdžiui darbdaviui, nori jaustis išties saugūs.

Juk užtikrinimas, kad gyvybiškai svarbiais duomenimis nebus pasinaudota, vertas daugiau nei keli eurai, tiesa?

Programa skirta Apple iPhone išmaniesiems telefonams ir yra prieinama tiek Mac OS, tiek Windows programinės įrangos savininkams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(8)
(4)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: