Ar reikalingas toks daiktas namuose kaip mini suktuvas „Bosch Go“? Pliusai ir minusai po 4 mėnesių naudojimo ir ką reikia žinoti apie antgalius („Bosch Go“ apžvalga, Video, Nuolaidų kuponas)  (5)

Ar tikrai įkraunamas mini suktuvas „Bosch Go“ yra toks geras, kaip teigiama? O gal geriau paieškoti kito modelio? Ir apskritai, ar reikalingas toks daiktas namuose? O jei reikalingas, tai kam ir kokiuose darbuose labiausiai tinka? Apžvalgininkas, po 4 mėnesių naudojimosi „Bosch Go“, pasirengęs be ilgų išvedžiojimų ir konkrečiai pasakyti kas jam patiko, o kas nelabai, kadangi šis mini atsuktuvas turi tiek pliusų, tiek ir minusų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš pradžių apžvalgininkas pristato savo turimus senesnius modelius: senąjį, įprastą, didelį atsuktuvą, su „kuriuo praėjau ugnį ir vandenį“.

Ir kompaktiškesnį „Bosch“ atsuktuvą, kurį įsigijo specialiai smulkiems elektronikos darbams, kur reikia nedidelio bei patogaus atsuktuvo.

O naujausias jo pirkinys yra „Bosch Go“ mini atsuktuvas, į kurį apžvalgininkas iš pat pradžių didelio dėmesio ir neatkreipė.

Tačiau, kai sužinojo, kad jis parduodamas drauge su specialiu dėklu-lagaminėliu, komplekte iškart yra specialus antgalių komplektas ir dar įkraunamas nuo bet kurio namuose esančio mobiliojo telefono laido per microUSB jungtį – „viskas, nusprendžiau įsigyti šį įrankį. Tiksliai nepasakysiu kiek jis man kainavo, bet tuo metu tikrai buvo taikoma 60 % nuolaida.“

Ko gero geriausia kaina šiam suktuvui yra tuomet, kai jis be antgalių komplekto kainuoja mažiau nei 40€ (pvz., šiuo metu vien tik suktuvas, bet antgalių siūlomas už 35,36 € su nuolaidos kuponu IL0312WMQ1).

Tad pačioje pakuotėje yra „Bosch Go“, 32 antgaliai su jų laikikliu, įkroviklis, microUSB laidas ir naudotojo instrukcija kinų kalba.

„Bosch Go“ pliusai

Apžvalgininkas ilgai nedelsęs pereina prie esmės ir vardija „Bosch Go“ privalumus:

  • dydis – „Bosch Go“ yra kompaktiškas ir telpa į kišenę, o įprastas atsuktuvas/suktuvas netilps;
  • ličio jonų akumuliatorius, kuris įkraunamas su įprastu microUSB laidu;
  • patogus laikyti rankoje – nei per ilgas ar trumpas, nei per storas ar plonas. Korpusas dengtas guma ir „Bosch Go“ rankoje guli tvirtai bei patogiai;
  • didelis sukimo momentas – gamintojas nurodo, kad maksimalus sukimo momentas siekia apie 5 Nm, bet apžvalgininkas mano, jog jis yra didesnis;
  • kokybiškai dirba – „Bosch Go“ dirba ir kaip suktuvas, ir kaip atsuktuvas. Belieka prispausti atsuktuvą prie varžto ir pradedamas sukimas/atsukimas (priklausomai nuo pasirinkto režimo aut. past.). Taip pat galima naudoti ir kaip įprastą atsuktuvą bei matyti, kiek dar yra likę baterijos energijos (7:40 min.).

„Bosch Go“ minusai

Apžvalgininkas šiame mini atsuktuve/suktuve po 4 mėnesių naudojimo įžvelgia ir tam tikrų minusų:

  • dirželis – iš esmės tai yra patogus dalykas, kai norima „Bosch Go“ tvirčiau laikyti rankoje, tačiau kitu atveju jis „aplinkui makaluojasi ir trukdo dirbti. Du kartus aš jį nuėmiau, kai jis man trukdė dirbti ir įsukau jį į suktuvo galvutes, ir du kartus vėl dirželį pritvirtinau, kai stovėdamas ant kopėčių paleidau iš rankų Bosch Go. Tad kiekvienam spręsti, kaip čia geriau“;
  • įkrovimo angos dangtelis – darbuojantis, galima jį ranka užkabinti ir tai šiek tiek trukdo;
  • elektroninis greičių reguliavimas – apžvalgininkui kyla klausimų kiek laiko tas ratukas, atsakingas už greičių pasirinkimą, veiks. Po 4 mėnesių jis veikia kaip naujas, viskas tvarkoje, bet jam šiek tiek kyla abejonių kas bus po metų ar kelių - tiesiog, kintamos varžos rezistoriai su laiku sugenda ir tenka juos keisti;
  • antgalių griebtuvas – įprastuose ir dideliuose suktuvuose/atsuktuvuose yra automatinis blokavimas ir kai tik atleidžiamas mygtukas, tokie įrankiai nustoja dirbti ir iškart automatiškai sustoja. Su „Bosch Go“ įrankiu yra kiek kitaip. Kai „Bosch Go“ prispaudžiamas prie varžto, jis pradeda sukti, o kai atleidžiamas, turėtų iš karto sustoti. Tačiau taip nėra - kai jis atleidžiamas, jo antgalių suktuvas iš inercijos dar šiek tiek sukasi ir reikia įgusti jį visiškai atitraukti nuo varžto, kad negadintume pačio antgalio, griebtuvo ar varžto;
  • antgaliai – gamintojas teigia, kad pakuotėje esantys antgaliai yra aukščiausios kokybės, tačiau apžvalgininkas taip tikrai nemano. „Jei juos naudosite intensyviai, jie labai gerai skyla – prasti antgaliai, tikrai labai prasti. Dar naudoti, kaip įprastam atsuktuvui, tai kurį laiką bus gerai, bet dirbant normaliu režimu, patarčiau įsigyti kitą antgalių rinkinį.“ O patį atsuktuvą pirkti be antgalių komplekto. 

Apžvalgininkas teigia, kad labai ilgai naudoja keletą antgalių rinkinių ir vienas iš jo mėgstamiausių yra „Metabo“ kompanijos antgalių rinkinys, įsigytas prieš daugelį metų. „Kokybiškas ir tvirtas metalas, ilgai naudojant nesigadina antgaliai, jų galvutės. Tikrai kokybiški antgaliai“. Tačiau tuo pačiu pastebi, kad jo manymu, dabartiniai „Metabo“ antgaliai jau yra kiek prastesnės kokybės, nors praktikoje ir nėra to išbandęs. 

Keletas minčių pabaigai

„Kai kurie žmonės galbūt po mano išvardintų Bosch Go pliusų bei ypač minusų nuspręs, kad šis įrankis nevertas dėmesio, o kiti galbūt manys, kad tai menki trūkumai ir tai vis tiek geras įrankis. Spręsti jums patiems, tačiau už tokią kainą turbūt kažko ypatingai geriau ir nereikėtų tikėtis.

Bosch Go yra puikus pasirinkimas tiems, kuriems reikia atlikti kažkokius nedidelius darbus: kažkur kažką įsukti/atsukti, surinkti baldus ir panašiai – namų darbams.

Jei dirbate daug ir su įprastais, stambiais, galingais suktuvais/atsuktuvais, tada Bosch Go jų tikrai nepakeis. Jis nėra pritaikytas didelės apimties darbams.

Aš naudojuosi galybe įvairių suktuvų/atsuktuvų ir juos pritaikau būtent tokiose situacijose, kuriose tuo metu man reikia konkretaus įrankio, tačiau Bosch Go visada guli mano drabužių kišenėje ir praverčia, kai reikia atlikti smulkų darbą.

Bendrai, po 4 mėnesių naudojimosi galiu pasakyti, kad Bosch Go yra tikrai geras, patogus, kokybiškas ir praktiškas įrankis.“

Kaina ir sąlygos

„Bosch GO“ suktuvas be antgalių:

  • Gearbest - 35,36 € su nuolaidos kuponu IL0312WMQ1;
  • nemokamas siuntimas į Lietuvą;
  • tik 100 vnt.

„Bosch GO“ suktuvų su antgaliais pasiūlymus rasite čia.

„Metabo“ antgalių rinkinys (32 vnt.):

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(4)
(6)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: