„Nepamirškite, kad Samsung Galaxy kainuoja 270 eurų, o Zeblaze NEO vos 36 eurus. Taip, tai kitas lygis, bet Zeblaze padarė kažką neįmanomo“ („Zeblaze NEO“ apžvalga, palyginimas su „Samsung Galaxy“, Video)  ()

Fantastiška išvaizda, puiki pagaminimo kokybė ir daug naudingų funkcijų – „Zeblaze NEO“ yra naujausias kompanijos produktas. Šioje apžvalgoje įdėmiau susipažinsime su šiuo išmaniuoju laikrodžiu, pasižiūrėsime ką jis sugeba, atliksime keletą testų ir palyginsime su „Samsung Galaxy“ išmaniuoju laikrodžiu


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-09-22 „Nepamirškite, kad Samsung Galaxy kainuoja 270 eurų, o Zeblaze NEO vos 36 eurus. Taip, tai kitas lygis, bet Zeblaze padarė kažką neįmanomo“ („Zeblaze NEO“ apžvalga, palyginimas su „Samsung Galaxy“, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas iškart pradeda nuo pakuotės ir teigia, kad ji gana standartinė. Tėra magnetinis laikrodžio įkroviklis su USB jungtimi, naudojimosi instrukcija ir pats „Zeblaze NEO“ išmanusis laikrodis.

„Laikrodžio pagaminimo kokybė yra labai gerai. Korpusas yra iš cinko lydinio, dirželiai yra keičiami, o priekyje turime 1,3 colių įstrižainės (skiriamoji geba 240 x 240) ekraną.

Zeblaze NEO palaiko Bluetooth 4.0, suderinamas su Android ir iOS operacinėmis sistemomis, turi 180 mAh talpos bateriją, kurios energijos užtenka iki 5 dienų.

Dar vienas išmanaus laikrodžio pliusas, kad jis yra visiškai atsparus vandeniui ir pasižymi IP67 (5ATM) standartu, tad jūs su šiuo laikrodžiu netgi galite eiti maudytis.“

Kalbant apie kitus „Zeblaze NEO“ išmatavimus, tai išmanusis laikrodis yra 46,5 mm skersmens, 12 mm storio ir sveria tik 56 gramus.

Norėdamas vizualiai parodyti kokio dydžio yra „Zeblaze NEO“ išmanusis laikrodis, apžvalgininkas paėmė į savo rankas ir „Samsung Galaxy“ išmanųjį laikrodį.

„Abu laikrodžiai turi 1,3 colių įstrižainių ekranus, Samsung Galaxy yra 46 mm skersmens ir 13 mm storio bei sveria 63 gramus, o Zeblaze NEO atitinkamai 46,5 mm, 12 mm ir sveria 56 gramus.

Tad Zeblaze NEO yra kiek mažesnis, plonesnis ir lengvesnis išmanusis laikrodis, palyginus su Samsung Galaxy. Toks Zeblaze NEO dizainas man labai patinka.“

„Zeblaze NEO“ turi hibridinį dirželį: vidinėje dalyje yra minkštas ir malonus liesti silikonas, o išorinėje dalyje panaudota dirbtinė oda.

Apžvalgininkas teigia, kad šį dirželį yra labai lengva pakeisti standartiniu, 22 mm pločio dirželiu, ir pats laikrodis ant riešo atrodo puikiai.

„Zeblaze NEO“ turi vieną laikrodžio įjungimo mygtuką. Nugarinėje laikrodžio dalyje yra 24/7 režimu širdies ritmą matuojantis jutiklis ir baterijos įkrovimo kontaktai.

Apžvalgininkas iškart ir pademonstruoja, kaip paprastai yra pritvirtinamas „Zeblaze NEO“ baterijos įkroviklis (2:28 min.).

„Kadangi čia yra magnetukai, tai įkroviklis laikosi labai tvirtai. Kitą laido galą belieka prijungti prie bet kokio USB jungtį turinčio įrenginio, kuris palaiko 5V įkrovimą.

Zeblaze NEO baterija pilnai įkraunama per maždaug 2 valandas ir jos užteks 5 dienoms.“

Atkreipiamas dėmesys, kad „Zeblaze NEO“ nepalaiko WiFi, GPS, NFC, nėra galimybės įdėti SIM kortelę. Laikrodis su išmaniaisiais Android ir iOS įrenginiais yra suporuojamas Bluetooth 4.0 ryšiu.

„Zeblaze NEO yra bazinėmis funkcijomis aprūpintas išmanusis laikrodis. Jis nuolatos seka fizinės veiklos rodiklius, kaip nueitą atstumą, žingsnius, sudegintas kalorijas ir t.t.

Taip pat praneša apie gaunamus skambučius, SMS ir socialinių tinklų žinutes, gali pamatuoti kraujo spaudimą, nuolat seka širdies ritmą, miego kokybę ir kt.“

Programėlė ir testų rezultatai

Žinoma, visą informaciją geriausia stebėti savo išmaniajame telefone esančioje programėlėje ir, pasak apžvalgininko, pats telefono ir „Zeblaze NEO“ išmanaus laikrodžio susiejimas užtruko vos kelias sekundes.

Pagrindiniame programėlės lange galima matyti nueitą atstumą, kiek laiko buvo eita, laikrodžio baterijos informaciją.

„More“ skiltyje valdyti įvairius nustatymus: įjungti/išjungti pranešimų gavimus (iš Twitter, Facebook, WhatsApp, Instagram ir kt.), įspėjimus dėl padidėjusios širdies ritmo, per ilgo užsisėdėjimo vienoje vietoje, keisti laikrodžio jautrumą, kai pasukamas riešas (ekranas lėčiau arba greičiau įsijungs, taip pat galima nustatyti valandas, kada ekranas į tokį rankos judesį nereaguos – tarkim, nakties metu).

Programėlėje galima matyti ir išsamius rezultatus apie nueitą atstumą, žingsnius, miego kokybę, širdies ritmą ir kraujo spaudimą.

„Viskas pateikta labai kompaktiškai ir patogiai. O jei norite aktyvuoti bėgimo režimą – tereikia paspausti vieną mygtuką. Tad man labai patinka programėlės paprastumas ir aiškumas.

Ja naudotis yra labai paprasta ir svarbiausia, kad ji pateikia daug naudingos informacijos.“

Apžvalgininkas taip pat nusprendė išbandyti „Zeblaze NEO“ širdies ritmo matavimo tikslumą ir gautus rezultatus palygino su „Samsung Galaxy“ išmaniuoju laikrodžiu.

Ir kaip matyti iš žemiau pateiktos nuotraukos – abu laikrodžiai parodė tą patį rezultatą.

Sekančiame teste buvo išbandomas „Zeblaze NEO“ kraujo spaudimo matavimas – apžvalgininkas programėlėje pasirinko kraujo spaudimo funkciją ir paspaudė „Start“ mygtuką (5:09 min.).

Po maždaug minutės, telefono ekrane buvo parodytas 117/78 rezultatas ir rašoma, jog tai yra normalus kraujo spaudimas.

Toliau apžvalgininkas išbandė, kaip greitai „Zeblaze NEO“ ir „Samsung Galaxy“ laikrodžių ekranai aktyvuojasi, kai yra pasukamas rankos riešas. Ir keletas bandymų parodė, kad laikrodžių reakcijos laikas yra praktiškai identiškas (5:40 min.).

Galutinis verdiktas

„Nepamirškite, kad Samsung Galaxy kainuoja 300 dolerių (270 eurų), o Zeblaze NEO vos 40 dolerių (36 eurus). Ir Zeblaze padarė kažką neįmanomo. Tie, kurie nori išmanaus laikrodžio su labai greita ekrano aktyvacija – Zeblaze NEO yra puikus pasirinkimas.

Vertinant bendrai, Zeblaze NEO yra vienas patraukliausių šios kompanijos išmaniųjų laikrodžių. Puiki pagaminimo kokybė, laikrodis labai stilingas, gražus, tvirtas, atitinkantis IP67 standartą, tiksliai matuoja širdies ritmą, puikus ekranas ir jis aktyvuojasi labai greitai.

Tai geriausias Zeblaze kompanijos išmanusis laikrodis, kokį iki šiol jie tik yra išleidę ir aš jį tiesiog myliu. Vos už 49 dolerius (45 eurus) jūs įsigysite puikų išmanųjį laikrodį.“

Speciali akcija

„Zeblaze NEO“ išmanusis laikrodis:

  • Gearbest - 36,36 €;
    • 34 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
  • Aliexpress - 40,81 €;
    • 34 % nuolaida;
    • 2,82 € už siuntimą į Lietuvą.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(4)
(5)

Komentarai ()