Absoliučiai geriausias elektrinis dviratis? „Esu nustebęs – su juo galima nuvažiuoti daugiau nei 80 km“ („Xiaomi HIMO C20“ apžvalga ir testų rezultatai, iš Lenkijos sandėlio, paskutiniai vienetai, Video)  (1)

„Xiaomi HIMO C20“ - vienas naujausių ir įdomiausių elektrinių dviračių. Labai talpi ir išimama baterija, tvirtas korpusas, galimybė dviratį sulankstyti, unikalus pompos sprendimas ir didžiulis nuvažiuojamas atstumas. Ar tikrai jis toks geras? Štai ką rodo apžvalgininko testai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

Apžvalgininkas tvirtina, kad drauge su „Xiaomi HIMO C20“ elektriniu dviračiu atkeliauja dviejų tipų purvasaugiai: standartiniai metaliniai ir sportinio tipo. Taip pat čia rasime baterijos įkroviklį ir naudojimosi instrukciją.

„Atkreipkite dėmesį, kad tvirto aliuminio rėmo Xiaomi HIMO C20 elektriniai dviračiai yra dviejų spalvų: baltos ir metalo pilkos.“

„Xiaomi HIMO C20 pedalai yra sulankstomi, o įtaisyta kojelė yra būtent ten, kur ir turi būti. Taip pastatytas dviratis stovi stabiliai.“

„Dviračio sėdynę galima patogiai reguliuoti ir ją ištraukti tiek, kad to aukščio užteks praktiškai bet kokio ūgio žmogui (1:40 min.).

Be to, čia tuo pačiu yra integruota pompa. Patogus dalykas. Iškart galima pripūsti dviračio 20 colio dydžio ratus (1:48 min.).

Po sėdyne turime raudonai šviečiantį LED žibintą. Dviračio vairo šakės aukštis nereguliuojamas, tačiau ją galima nulenkti ir taip dviratis tampa kompaktiškesnis.

Viršutinę dviračio vairo dalį galima reguliuoti ir pasirinkti asmeniškai patinkantį palinkimo kampą (2:15 min.).

Priekyje ir gale yra įtaisyti diskiniai stabdžiai. Važiuojant 25 km/h greičiu – stabdymo kelias, atsižvelgiant į kelio dangą, siekia 4-6 metrus.

Ant vairo taip pat turime dviračio kompiuterį, kuriame galima peržiūrėti nuvažiuotą atstumą, baterijos energijos likutį, pasirinkti važiavimo režimą ir kt.“

„Kalbant apie važiavimo režimus, tai Eco automatiškai aktyvuojasi, kai greitis yra 5 km/h ir tada elektros variklis pradeda veikti. Taip padedama minti pedalus

Vidutinis – greitis iki 15 km ir greitį reguliuojame su ant vairo esančiu akceleratoriumi. Čia ne tik dviratis padeda minti pedalus, bet ir palaiko iki 15 km/h greitį.

Maksimalus – viskas tas pats, tik greitis pasiekia iki 26 km/h. Čia netgi minsite tuos pedalus ar ne – greitis bus 26 km/h. Tiek nurodo gamintojas, tačiau man, dar papildomai darbuojantis kojomis, pavyko pasiekti ir 37 km/h.

Beje, ant šito kompiuterio esančiu mygtuku yra įjungiama/išjungiama priekinė lempa.“

„Kitoje vairo pusėje turime klasikinį garsinį signalą (4:00 min.), 6 Shimano pavarų perjungimo svirtelę ir akceleratoriaus rankenėlę.“

„Xiaomi HIMO C20 yra 148 cm ilgio, 108 cm aukščio ir ties vairu 63 cm pločio.

Čia turime 250W galios elektros variklį – jo pilnai užtenka važinėtis įvairiais keliais.

Dviratis turi greitai bei patogiai išimamą 36V 10 Ah talpos bateriją (4:30 min.) ir ją pilnai įkrauti nuo 0 iki 100 proc. užtrunka 6 val. (4:49 min.).

Drauge su baterija dviratis sveria 22 kg.“

„Xiaomi HIMO C20“ testavimas

Elektrinio dviračio bandymai prasideda nuo 5:05 min.

„Gamintojas teigia, kad šis elektrinis dviratis vienu įkrovimu gali nuvažiuoti 80 km. Skamba įspūdingai ir aš šiuose testavimuose išsiaiškinsiu, ar tai yra tiesa.

Įdomus momentas: stovint vietoje ir spaudžiant akceleratorių – dviratis niekur nejuda (5:20 min.). Norint, kad pradėtų veikti elektros variklis, reikia pasiekti minimalų 5 km/h greitį.

Primenu, kad su Xiaomi HIMO C20 gali važinėti žmonės, sveriantys iki 100 kg.“

Ko trūksta Xiaomi HIMO C20?

Šiame dviratyje nėra amortizatorių ir tai galima suprasti. Xiaomi HIMO C20 yra skirtas važinėtis miesto, asfaltuotais keliais ir pneumatinių ratų pilnai pakanka, kad kelionė būtų maloni (6:35 min.)

Tai kiek sugebėjau nuvažiuoti vienu įkrovimu?

Aš sveriu 90 kg, praktiškai visą laiką važiavau vien elektros variklio pagalba ir pedalų praktiškai nemyniau. Gal tik kokius kelis kartus ir daugių daugiausiai kojomis numyniau kokį 1 km.

Taip pat važiavau praktiškai visą laiką asfaltuotais miesto parko ir užmiesčio keliais. Ir turime – 40 km. Vien elektra ir pilnai įkrautomis baterijomis sugebėjau nuvažiuoti 40 km. Ir čia visą laiką buvo pasirinktas maksimalus greičio režimas.“

„Manau, kad rezultatas yra labai geras. Xiaomi HIMO C20 baterija puiki. Dar geriau, kad aktyvuojamas automatinis režimas ir nebereikia laikyti nulenkus akceleratoriaus rankenėlės. Dviratis veža ir veža mane tolyn.

Tai kaip tie gamintojo deklaruojami 80 km vienu įkrovimu?

Manau, kad šį atstumą galima pasiekti ir netgi viršyti. Kaip taip?

Jei šiuo dviračiu važiuos iki 50 kg sverianti mergina ar iki 75 kg svorio vyrukas – tada tokį atstumą galima pasiekti. Šiek tiek paminant pedalais – netgi visai nesunkiai.

Apibendrinus, Xiaomi šaunuoliai. Man Xiaomi HIMO C20 elektrinis dviratis labai patiko. Vienintelis jo minusas, kad nėra amortizatorių. Bet kaip ir minėjau, pneumatiniai ratai dirba gerai ir su šiuo dviračiu važinėjau miško keliukais. Važiuoti jais man buvo patogu.

Iš tikro esu maloniai nustebintas. Aš tikrai nesitikėjau, kad Xiaomi HIMO C20 sugebėsiu vienu įkrovimu vien elektra nuvažiuoti 40 km. Aš ir sveriu 90 kg, ir važiavau esant tik +15 laipsnių temperatūrai, ir dar kelio danga buvo šlapia. Šaunus ir labai išvaizdus dviratis. Puikus pasirinkimas dviračių mėgėjams.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(5)
(7)

Komentarai (1)