Praktiškai išbandė naujausią „ILIFE V8 Plus“ robotą siurblį su daugybe funkciju, grindų plovimu ir pigiau nei 180€: „galiu rekomenduoti 100 proc., jei tik nenaudosite vienos funkcijos“ („ILIFE V8 Plus“ apžvalga, testavimas, iš Lenkijos sandėlio, Video)  ()

„Į mano rankas pakliuvo naujausias ILIFE kompanijos robotas dulkių siurblys ILIFE V8 Plus. Ši kompanija specializuojasi būtent įvairių dulkių siurblių segmente ir už gerą kainą siūlo rimtomis specifikacijomis pasižyminčius įrenginius. Pasižiūrėkime ką sugeba naujausias ILIFE V8 Plus modelis, kaip jis darbuojasi esant skirtingoms sąlygoms.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„ILIFE V8 Plus“ robotas dulkių siurblys (palaikomas sausas ir drėgnas valymas, be lazerinės navigacijos):

  • Aliexpresss - 179,71 €;
    • 50 % nuolaida;
    • iš Lenkijos sandėlio, tad nėra rizikos dėl muito mokesčių;
    • nemokamai į Lietuvą pristatys per 5-20 dienas.

 

„Xiaomi Mi Robot Vacuum“ robotas dulkių siurblys (palaikomas sausas dulkių siurbimas):

  • Aliexpresss - 211,30 €;
    • 25 % nuolaida;
    • žemiausia kaina;
    • iš Lenkijos sandėlio, tad nėra rizikos dėl muito mokesčių;
    • nemokamai į Lietuvą pristatys per 3-7 dienas.

„Pakuotės turinys yra labai gausus ir šaunu tai, jog ILIFE kompanija duoda vienerių metų garantiją.

Tad jei kas nors V8 Plus modelyje suges, tereikia parašyti ILIFE kompanijai ir ji atsiųs reikiamų dalių arba pakeis neveikiantį siurblį nauju.“

„Pakuotėje randame išsamią naudojimosi instrukciją įvairiomis kalbomis; įkrovimo stotelę; maitinimo adapterį; nuotolinio valdymo pultelį; atsarginį HEPA filtrą; atsarginę grindų plovimui skirtą plaušinę; atskirai pritvirtinamą vandens talpą – 300 ml, prie kurios jau pritvirtinta mikropluošto plaušinė – čia tuo pačiu nepersistenkite pildami vandenį, nes talpoje yra elektronikos ir jos vandeniu neužliekite.

Gamintojas tvirtina, kad robotas yra protingas ir pats sugeba įvertinti, kada jis turi grindis plauti, o kada sausai siurbti dulkes.

Iškart galiu pasakyti, kad vandens padavimo sistema šiame robote yra ganėtinai paprasta ir kai tik baigsite plauti grindis, šią talpą su vandeniu reikia nuimti, kad tas vanduo nebūtų toliau po truputi leidžiamas ant šluostės ir tuo pačiu grindų.“

„Dar pakuotėje turime 4 šoninius šepetėlius – prie siurblio vienu metu yra pritvirtinami 2 šepetėliai. Pakuotėje rasime valymo šepetėlį ir čia dar yra valdymo pulteliui bei papildomam prietaisui skirtos baterijos. Būtent tuo ir skiriasi V8S ir V8 Plus modeliai.

V8 Plus turi vadinamąjį „Virtual Wall“ įrenginį, kurį belieka pastatyti norimoje kambario vietoje ir ten robotas nevažiuos. Jis siunčia signalą 3 metrų atstumu. Iš esmės čia yra „virtuali siena“, ir kadangi V8 Plus turi tokį atskirą įrenginį, reiškia, jog jokios čia išmanios programėlės neturėsime.“

„ILIFE V8 Plus simpatiško dizaino robotas dulkių siurblys. Vos 8 cm storio ir su tiesiog milžiniška atliekų dėžute. Čia turime 750 ml sausoms atliekoms skirtą talpą. Jos ir joje esančio HEPA filtro plauti negalima.

Aiškiai čia visur sužymėta, ko plauti negalima. Ir kadangi šioje talpoje turime integruotą elektros varikliuką, ją galimą valyti tik sausai arba su drėgna medžiagos skiaute.“

„Ant roboto viršaus turime ekranėlį ir valdymo mygtukus, kuriais galime nustatyti valymo režimą, sudaryti valymo tvarkaraščius, pavyzdžiui, kad kasdien robotas namus valytų konkrečiu laiku, pasirinkti konkrečios vietos valymą, liepti robotui grįžti prie įkrovimo stotelės ir kiti valdymo mygtukai. Šaunu tai, kad tame ekrane matyti baterijos energijos likutis, laikas, pasirinktas režimas.

Roboto priekyje turime tradicinį bamperį, su papildoma gumos juostele, kas yra gerai – taip nei pats save sužalos, nei namuose esančių baldų nebraižys.

V8 Plus apačioje turime du didelius ratukus, du šoninius šepetėlius, tačiau nėra pagrindinio šepečio, o visos atliekos stumiamos tiesiai į siurbimo angą.“

„O koks skirtumas nuo tų siurblių, kurie turi centrinį šepetį? Jei namuose yra kiliminės dangos ir ji storesnė, tai V8 Plus nuo jos nesurinks atliekų. Toks variantas geriau dirba ant kietų grindų ir jei namuose yra vienas kitas plonas kilimėlis.

V8 Plus turi visus reikalingus jutiklius, kurie jį apsaugo nuo trankymosi į baldus, kritimų nuo aukštų paviršių, priekinis ratukas nuimamas, tad jį galima išvalyti.

Roboto šone turime įjungimo/išjungimo mygtuką ir jutiklius, kurie reaguoja į tą „virtualios sienos“ įrenginio siunčiamą signalą.“

„ILIFE V8 Plus“ testavimas

Roboto dulkių siurblio testavimas pradedamas nuo 5:15 min. ir pirmiausiai prie jo apžvalgininkas pritvirtino sausoms atliekoms skirtą talpą ir pasinaudodamas nuotolinio valdymo pulteliu, paleido siurblį darbuotis – aktyvuotas standartinis valymo režimas.

Apžvalgininkas taip pat pastatė „virtualios sienos“ įrenginį, kuris siunčia signalą ir neleidžia robotui įvažiuoti į virtuvę.

„Iš principo V8 Plus turima giroskopo navigacijos sistema yra nebloga, tačiau jis kažkodėl neišvalė grindų, esančių šalia įkrovimo stotelės. Ir su tokia pačia problema susiduria daugelis pigių robotų dulkių siurblių.“

Toliau buvo aktyvuotas „klasikinis valymo režimas“ (7:10 min.).

„Kažkoks visiškai kvailas režimas. Turbūt pats kvailiausias iš visų. Chaotiškas roboto judėjimas ir jis po šį kambarį malasi jau kokias 20 min. Atrodo, kad jis niekad nesustos jo valyti. Negana to, šonuose jau tūkstantąjį kartą pravažiuoja, o kambario centre nevažiavo nei karto. Kažkoks absurdas – geriau nenaudoti šio režimo.“

Apžvalgininkas tvirtina, kad standartiniu režimu robotas dirba tvarkingai ir su valdymo pulteliu galima didinti bei mažinti siurbimo galią, o nuo 9:45 min. liepė robotui grįžti prie įkrovimo stotelės ir jis tą sėkmingai padarė.

Nuo 10:20 min. apžvalgininkas dar kartą paleido darbuotis robotą dulkių siurblį esant standartiniam režimui.

„Šaunuolis. Ir be lazerinės navigacijos sistemos pasidarbavo labai gerai. Net nustebino, kad išvalė visas kambario vietas ir nei vienos nepraleido.

Taip, liko prie pat įkrovimo stotelės šiek tiek nevalyta, bet visi tokie robotai yra taip užprogramuoti. Maždaug 15 cm nuo įkrovimo stotelės jie nesiurbia ir čia greičiausiai taip padaryta tam, kad siurbliai neatsitrenktų į tas stoteles.“

„Atsižvelgiant į V8 Plus siurbimo galią, tai jis gerai padirbėjo. Sugebėjo susiurbti katės šerius, įvairaus dydžio atliekas. Kokybiškai padirbėjo.

O štai kaip jis dirba aktyvavus konkrečios vietos valymą (11:38 min.). Geras dalykas, jei reikia išvalyti kažkokią konkrečia vietą. Robotas juda spirališkai iki 70 cm diametro plote.

Dar čia turime kitą režimą, skirtą valyti būtent kambarių pakraščius. V8 Plus judės palei kambario sienas.

Ir galiausiai robotą galite valyti rankiniu būdu, spausdami rodykles (12:05 min.). Viskas veikia tinkamai.

O kaip su grindų plovimu? Pripyliau į grindų plovimui skirtą talpą vandens, ją pritvirtinau prie siurblio ir paleidau darbuotis (12:20 min.). Beje, geriausia pilti filtruotą, distiliuotą vandenį. Taip roboto vandens padavimo sistema tarnaus ilgiau.

Turint galvoje, kad čia turime giroskopinę navigaciją, tai V8 Plus grindis plauna netgi labai neblogai.

Kas dėl baterijos tarnavimo laiko, tai aš V8 Plus kankinau 20 valandų ir galiu pasakyti, jog gamintojas sako teisybę – V8 Plus vienu įkrovimu tikrai gali darbuotis 80-140 min.

Taip pat tvirtinama, kad per tą laiką jis sugeba išvalyti 150 m2 plotą. Galiu 100 proc. patvirtinti, kad V8 Plus drąsiai vienu įkrovimu atidirba 80 min. ir sugeba išvalyti 100 m2 plotą.“

„Beje, kai tik baigiate plauti grindis, iškart keliaukite prie roboto ir nuimkite tą vandens talpą. Kaip jau minėjau, robotas ir toliau po truputi drėkins šluostę, o pas mane yra laminatas ir aš tikrai nenoriu, kad jis būtų šlapias.

Ir kaip galite matyti (14:05 min.), V8 Plus tikrai gerai išplovė grindis.

V8 Plus davikliai, apsaugantys nuo kritimų, taip pat veikia tinkamai (14:15 min.).“

Galutinis verdiktas

„Ką gi po testavimų galiu pasakyti apie ILIFE V8 Plus modelį? Išvaizdus, su dviem šoniniais šepetėliais, kurie gerai surenka ant grindų esančias atliekas. Du siurbimo režimai ir tos galios pilnai užtenka nuo grindų surinkti visoms atliekoms.

Giroskopinė navigacija veikia gerai ir robotas juda po kambarį tvarkingai. Grindis plauna taip pat gerai ir galima reguliuoti šluostės drėkinimo lygį.

Minusai? Visiškai nenormalus „klasikinis režimas“, kuris labiausiai ir gadina visą įspūdį. Jei jį išmestume, tai tada ILIFE V8S robotą galiu rekomenduoti 100 proc.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(3)
(10)

Komentarai ()