„Naujas 2020-ųjų hitas – super geras Xiaomi 70mai vaizdo registratorius. Už tokią kainą – vaizdo kokybė nuotabi“ („Xiaomi 70mai Rearview Dash Cam Wide“ apžvalga, įrašų pavyzdžiai, iš Lenkijos sandėlio, Video)  ()

„Xiaomi 70mai Rearview Dash Cam Wide“ - naujausias kompanijos vaizdo registratorius. Didžiulis ekranas, daugybė naudingų funkcijų, papildomai galinės kameros, FHD raiška ir labai gera kaina. Štai ką apie naująjį registratorių sako apžvalgininkas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„Xiaomi 70mai Rearview Dash Cam Wide“ vaizdo registratorius:

  • Aliexpress - nuo 54,61 €;
    • 63 % nuolaida;
    • iš Lenkijos sandėlio;
    • 3,19 € už pristatymą į Lietuvą.
  • „Parkavimo“ režimo palaikymui reikalingas priedas - 3,56 €.

 

„70mai Jump Starter“ išorinė baterija ir starteris viename:

  • Aliexpress43,34 €;
    • 50 % nuolaida;
    • iš Lenkijos sandėlio;
    • 3,19 € už pristatymą į Lietuvą.

„Tvarkingoje pakuotėje randame patį 70mai vaizdo registratorių bei naudojimosi instrukciją įvairiomis kalbomis. Svarbiausia, kad joje yra QR kodas ir jį nuskaitę atsisiųsite bei įsidiegsite programėlę.

Kadangi 70mai vaizdo registratorius palaiko WiFi, tai tiesiog telefone galėsite peržiūrėti tai, ką jis nufilmavo, matyti tiesioginį vaizdą, patogiai parsisiųsti norimus failus, keisti nustatymus ir t.t.“

„Kalbant apie pagrindines šio registratoriaus specifikacijas, tai jis turi galingą HiSilicon Hi3556 procesorių, filmavimo raiška siekia 1080p su 30fps, matymo kampas 130 laipsnių, WiFi 2.4 GHz, dirba su Android4.4/iOS8.0 ir naujesnes operacines sistemas palaikančiais įrenginiais, galima įdėti iki 64GB talpos atminties kortelę, taip pat registratorius turi 470 mAh talpos bateriją, dirba nuo -10 iki +60 laipsnių temperatūroje.

Šis vaizdo registratorius atrodo, kaip automobilyje esantys įprasti galinio vaizdo veidrodėliai. Ir iš tikrųjų 70mai ir reikia pritvirtinti prie to veidrodėlio.“

„Čia turime IPS FHD ekraną, kuris net 9,35 colių dydžio. Viršutinėje jo dalyje yra maitinimo jungtis, įdedama atminties kortelė ir prijungiamos galinio matymo kameros.

Apačioje turime 5 valdymo mygtukus, tarp kurių yra įjungimo/išjungimo mygtukas.

Bendrai, pagaminimo kokybė yra labai gera. Ir registratoriaus nugarinėje dalyje turime specialiai prie veidrodėlio pritvirtinti skirtus dirželius ir judančią kamerą. Ją galima ištraukti į šoną ir objektyvą pasukti 360 laipsnių kampu (2:15 min.).“

„Iškart noriu atkreipti dėmesį, kad šis vaizdo registratorius gali įrašyti tai, kas dedasi automobilio priekyje ir gale. Tik galinę kamerą reikia įsigyti atskirai. Beje, jų yra du modeliai. Įprasta galinė kamera ir palaikanti naktinį matymą. Taip pat šiek skiriasi jų išvaizda bei specifikacijos.

Visos kameros įrašo 1080p raiška, tik naktinės kameros šiek tiek didesnis matymo plotas ir, žinoma, ji geriau filmuoja nakties metu.“

„Grįžtant prie standartinės pakuotės, tai čia dar rasite standartinį automobilinį 5V/2,4A įkroviklį; plastikinę mentelę, patogesniam vaizdo registratoriaus laido pritvirtinimui; ir ilgą maitinimo laidą USB-microUSB.

Tuo pačiu mano komplekte yra ir naktinio matymo kamera. Irgi pagaminta labai kokybiškai, FHD raiška, IP67 atsparumo dulkėms ir vandeniui standartas, ir patogus pritvirtinimas: galima ją prilipdyti automobilio gale arba prisukti šalia valstybinio numerio. Maitinimo laidas čia yra net 5,5 metro ilgio.“

„70mai“ vaizdo registratoriaus įjungimas, pagrindinės funkcijos ir poravimas su programėle

„Įdedame atminties kortelę, duodame maitinimą ir įjungiame 70mai vaizdo registratorių (3:48 min.).

Iškart matau, kad ekranas nereaguoja į prisilietimus ir visos komandos vykdomos spaudžiant mygtukus. Ir čia man patinka toks sprendimas – neišsimurzins tas ekranas, kaip būna su kitais tapšnojamus ekranus turinčiais registratoriais.

Pasirenkame kalbą ir iškart rekomenduoju suformatuoti įdėtą atminties kortelę.

Taip pat pirmą kartą įjungus registratorių gauname instrukcijas, kuris mygtukas yra už ką atsakingas, toliau nustatome laiką bei datą. Čia noriu pažymėti ir tai, kad jei norėsite pasinaudoti „Parkavimo“ režimu, reikės šiam registratoriui atskiro priedo, kuris palaikys nuolatinį maitinimą ir jį galite įsigyti čia.

Registratoriaus ekrane rodomą QR kodą nuskenuojame su savo išmaniuoju telefonu ir atsisiunčiame programėlę. Kas turite Android, galite iškart keliauti į programėlių parduotuvę ir atsisiųsti 70mai programėlę.“

„Belieka ją įsidiegti, užsiregistruoti ir pridėti būtent „70mai Rearview Dash Cam Wide“ registratorių. Tada suformatuojame atminties kortelę (4:50 min.).

Toliau keliaujame į registratoriaus nustatymus, susirandame WiFi ir suporuojame su telefonu (5:15 min.).

Registratorius palaiko G-jutiklį, kas reiškia, jog pradės automatiškai įrašinėti vaizdą, jei kas nors stuktelės į jūsų automobilį. Galima reguliuoti jo jautrumą.

Galima ekraną įjungti/išjungti; nustatyti automatinį ekrano išsijungimą po tam tikro laiko; pasirinkti kokį vaizdą norite matyti – priekinės arba galinės kameros; aktyvuoti miego režimą – jei po 5, 10 ar 20 min. jis neužfiksuos jokio judėjimo – pats išsijungs; ir t.t.

O pagrindiniame ekrane dar galite nukeliauti į galeriją ir ten peržiūrėti įrašytus vaizdo įrašus. Labai patogus registratoriaus valdymas.“

„70mai Rearview Dash Cam Wide“ testavimas ir vaizdo įrašų pavyzdžiai

„Šio vaizdo registratoriaus ekranas yra kiek patamsintas ir skirtumas labai gerai matomas štai šioje nuotraukoje (7:48 min.)“

Ir nuo 8:08 min. apžvalgininkas pateikia su „70mai“ vaizdo registratoriumi padarytų vaizdo įrašų pavyzdį.

„Galiu pasakyti, kad vaizdo kokybė man patinka. Tikrai geras ir detalus vaizdas. Taip pat labai gerai įrašo garsą. O jei norite, šią funkciją galite ir išjungti.

Taip pat atkreipiu dėmesį, kad ant mano priekinio automobilio stiklo yra užklijuota plėvelė, tad registratoriaus fiksuojamame vaizde matyti tam tikri šešėliai.

Matymo kampas yra labai didelis ir pasinaudojant galine kamera – tikras malonumas automobilį pastatyti stovėjimo aikštelėje (9:04 min.).

Dienos metu abi kameros dirba puikiai, o štai kokia filmuojamo vaizdo kokybė nakties metu (9:55 min.).

Gamintojas tvirtina, kad šios naktinio matymo kameros, kurią pritvirtinau prie automobilio galo, neapakina iš paskos važiuojančių automobilių žibintai ir vis tiek yra gerai matomi jų valstybiniai numeriai. Ir tikrai, taip ir yra.“

„Kameros dirba super gerai. Ir štai kokia vaizdo kokybė nakties metu, kai filmuoja priekinė registratoriaus kamera (11:10 min.).“

„Apibendrindamas galiu sakyti, kad 70mai Rearview Dash Cam Wide yra puikus vaizdo registratorius.

Kokybiškai pagamintas, tvirto korpuso, labai geras ekranas, patogus valdymas, daug naudingų funkcijų, patogi programėlė ir puiki filmuojamo vaizdo kokybė. Šaunus daiktas.“

Dar apžvalgininkas parodo, kad turi ir „70mai Jump Starter“ išorinę bateriją, kuri tuo pačiu naudojama ir automobilio užvedimui. Plačiau apie ją ir detalius testų rezultatus rasite šioje apžvalgoje:

Įspūdingas testas, kaip užvesti automobilį, jei jo akumuliatorius visiškai išsikrovęs ir rodo vos 6V: štai ką gali „Xiaomi“ išorinė baterija („70mai Jump Starter“ apžvalga, testavimas, Video, Išpardavimas iš Lenkijos sandėlio)

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(4)
(4)

Komentarai ()