Komentarai Prisijungti
Viršuje: Seniausi | Naujausi
mindaugas.vaitiekūnas 2024-08-19 13:20
Pamenu vaikystėje sakydavo, kad švieži kiaušiniai sunkiai lupasi (kalbu apie virtus).
Ką aš dabar pastebėjęs, kad kiaušinis sunkiai lupasi tada, kai verdant perkaitinami. Į tai atkreipiau dėmesį tada, kai vieną dieną kiaušiniai nusilupo lengvai, o kitą dieną kiaušiniai iš tos pačios pakuotės luposi sunkiai - lūkštas prilipęs prie baltymo. Nu galvoju tikrai negali būti , kad šiandien jie šviežesni nei vakar, tai pradėjau ieškoti priežasčių ir galiausiai pastebėjau, kad virimo tempratūra daro tam reikalui įtaką.
mixed 2024-08-19 13:42
pries velykas visada dvi savaites anksciau uzsiperkam kiausiniu, kad nesikankinti lupant.
o del karscio man atvirksciai pervirtas lengviau lupasi.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-08-19 14:48
Čia turbūt keli atskiri kriterijai: virimo laikas ir virimo temperatūra. Turiu įtarimą, kad "pervirtu" vadini per ilgą virimo laiką.
donatasv 2024-08-19 18:19
Kiek pastebėjau jei verdi ilgiau nei 7 min tada sunkiai lupasi.
Kyborg 2024-08-19 20:16
mindaugas.vaitiekūnas kokiu būdu tu sugebi pasiekt skirtingą vandens virimo temperatūrą? Vieną dieną verdi kalnuose kelių kilometrų aukštyje, kitą dieną namie?
mindaugas.vaitiekūnas 2024-08-20 01:22
Na gal kiek netechnniškai išsireiškiau, bet manau supranti, kad kalbu apie liepsnos dydį, kas iš principo yra energijos kiekis.
Bet jei nori "šūstrai", tai kalbu apie kiaušinių virimą, o ne vandens: juos gali virti ir 80-ies laipsnių temperatūroje.
Komentuoti gali tik registruoti lankytojai.
Neregistruotiems lankytojams komentavimas uždraustas siekiant sumažinti
paviršutiniškų, beverčių ir įžeidinėjančių žinučių kiekį.
Triukas, kurio tikriausiai nežinojote. Pavyks iškepti tobulą kiaušinienę