Neprilygsta jokiai žuviai. „Sudėtyje yra baltymų, omega-3 ir jodo.“ Skelbiami sveikiausi riešutai  ()

Dietologė pabrėžė, kad kiekviename riešutų tipe yra savų naudingų savybių, todėl geriausia juos kaitalioti.



© pxhere (CC0 Public Domain) | https://pxhere.com/en/photo/1090349

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Manoma, kad graikinis riešutas yra pats naudingiausias, nes jame yra Omega-3 ir jodo – kitaip nei kituose riešutuose. Tačiau kiekis, esantis graikiniuose riešutuose, neprilygsta menkių kepenims ar silkėms kaip Omega-3 šaltiniui, o jodo kiekiu – jūros dumbliams ar jūros gėrybėms. Todėl graikiniais riešutais dengti jodo trūkumą nėra labai efektyvu, kaip ir geležies trūkumą dengti obuoliais“, – sakė ji.

Dietologė Solomatina pridūrė, kad labiausiai žalingu riešutu laikomas žemės riešutas (arba arachisas), nes jis sunkiau virškinamas ir dažnai sukelia alergiją.

[Pasaulinė premjera] EU+Kuponas. Nuostabios kainos el. paspirtukas: 500W, iki 80 km, NFC ir kt. (Video, „Ausom GX1“)
6632 4

Pasaulinė premjera

Specialus kuponas

Galioja iki 2024-10-10

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

1 metų garantija

Puikių savybių modelis

Išsamiau

„Dviejų-trijų Brazilijos riešutų kiekis atitinka paros seleno normą, kuri būtina normaliai širdies ir kraujagyslių sistemos bei skydliaukės veiklai. Migdoluose yra daugiau magnio, kuris ramina, gerina nuotaiką ir mažina kraujo spaudimą. Jei po valgio suvalgysite arbatinį šaukštelį kedro riešutų, tiesiog mažą saujelę, smegenims greičiau bus pasiųstas signalas apie sotumą. Labiausiai žalingas riešutas – žemės riešutas, nes jis blogiau įsisavinamas, iš tiesų net nepriklauso riešutų šeimai. Jis dažniau sukelia alergijas ir jame dažniau aptinkama aflatoksinų. Tačiau žemės riešutuose taip pat yra daug silicio, kuris naudingas kaulams, kraujagyslėms, dantims, plaukams ir nagams“, – paaiškino ji.

 

„Visuose riešutuose yra baltymų, yra nesočiųjų riebalų. Kiekvienas riešutas turi savų savybių ir savaip yra labai naudingas organizmui. Todėl geriausia juos tiesiog kaitalioti. Kai sakai, kad kažkuris yra pats naudingiausias ir pradedama leisti pinigus tik jam, prarandama galimybė gauti kažko kito. Reikėtų rinktis plačią riešutų paletę. Visi riešutai yra svarbūs. Svarbiausia – nepervalgyti“, – pabrėžė gydytoja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(27)
(4)
(23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: