50 eurų triukas: kaip visada turėti grynųjų  (2)

Finansų ekspertai turi paprastą pasiūlymą.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© recraft.ai (Free Tier Assets) | https://www.recraft.ai

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Finansų ekspertai rekomenduoja 50 eurų banknotą visada laikyti specialiu būdu sulankstytą piniginėje. Tam yra labai praktiškas paaiškinimas.

Šiais laikais ne visi ir ne visada piniginėje turi grynųjų, nes esame labai įpratę prie banko kortelių, atsiskaitymų internetu ir pan. Tačiau vis dar yra vietų, kur prireikia grynųjų, pavyzdžiui, įvairiose prekyvietėse, mažose kaimo parduotuvėlėse, taip pat smulkiuose tarpusavio sandoriuose, kai reikia paskolinti ar grąžinti kaimynui kelis eurus ir pan. O kartais net būna taip, kad grynųjų pinigų nebuvimas gerokai apsunkina tam tikrus veiksmus. Ką daryti, jei tam tikru momentu parduotuvėje suges mokėjimo terminalas? Štai kodėl finansų ekspertai turi paprastą pasiūlymą.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
7634 4

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Specialistai rekomenduoja visada po ranka laikyti 50 Eur grynųjų, pirmai progai pasitaikius neišleisti, o „išsaugoti“ piniginėje, kad beviltiškose situacijose būtų po ranka. Tačiau suprantama, kad paprasčiausiai įsidėjus 50 eurų į piniginę greičiausiai jie ilgai neužsibus, nes automatiškai jais norėsite atsiskaityti progai pasitaikius.

 

Būtent todėl, norėdami, kad visada po ranka turėtumėte grynųjų, jų bus būtent tada, kai jums jų prireiks, sulenkite 50 eurų banknotą – iš pradžių tradiciškai per pusę, o paskui dar kartą. Taip sulankstytas banknotas gali būti įdėtas į mažesnį, ne kasdien naudojamą piniginės skyrių, kad jį tiesiog „pamirštumėte“.

Tai maža gudrybė, galinti sumažinti nerimą ištikus krizinei situacijai. Jei išleisite banknotą, pakeiskite jį nauju. Būsite ramesni, o nemalonių staigmenų pasitaikys rečiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(21)
(-9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)