„Ar alus naudingas jūsų žarnynui?“ Nustebsite, kai sužinosite

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2025-02-07 09:46
Beveik 100% alus parduotuvėse yra pasterizuotas, jokios bakterijos neišgyvena. Nebent gertumėt "gyvą" tikrą alų. Kitas dalykas apyniai vyrams sukelia kažkokių negerų hormonų gamybą nuo ko auga pilvas ir mažėja potencija.
kestutisz 2025-02-07 09:58
Manau galima pridėti dar ir šiuolaikinį "pliusą" - jei stabiliai gersi alų bare, po darbo - tai būsi netgi ekologiškas, bo jau ne su savo auto važiuosi į darbą :)
T 2025-02-07 12:50
Man įdomu kaip su nealkoholiniu alumi?
bahuriux 2025-02-07 20:41
Taspats š tie patys apyniai tas pats pasterizavimas, nors ne nealkoholinis žymiai ilgiau kaitinamas kol išgaruoja visas alkoholis, reiškia visiškai sterilus jokių mielių jokių bakterijų jokių probiotikų, bla bla. Ir "siurprizas" nealkoholinis alus, kaip ir dauguma nealkoholinių šampių ir panašaus š turi 0,5% etanolio (alkoholio) savo sudėtyje.
kukulis4 2025-02-08 08:58
Lietuvoj nealkoholini alu visi gamina atvirkstines osmozes principu - aka filtracija, bet esmes tai nekeicia - kartu su alkoholiu isvalomos ir visos mieles bei bakterijos. Jei norisi 'sveiko' alaus, tai suinvestavus 50-60 euru i iranga, issivirt naminio alaus galima tiesiog virtuvej.
bahuriux 2025-02-08 17:24
Kiek žinau po atvirkštinės osmozės filtrų, iš bet kokio skysto marmalo kuriame tik yra vandens gaunamas praktiškai distiliuotas vanduo.
qrad 2025-02-08 20:26
Nuo alaus išsiskiria moteriškas hormonas estrogenas ir mažėja vyriško hormono testosterono, bet čia jau jau turi piktnaudžiauti alumi, kad pasijaustu poveikis. Nuo kelių alaus per savaitę nelabai bus kažkokio poveikio. Šiaip pilna taškų, kur gali nusipirkti pilstomo gyvo nefiltruoto alaus.