2011 konkursas „Mokslo ir religijos santykis“: Techninis požiūris

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2011-12-04 20:42
Atsižvelgiant į straipsnį ir keleto pagarsėjusių religingųjų komentarus pasitvirtina mano pozicija - dievą kuria žmonės ir kuria taip, kaip jiems patiems atrodo. Šiaip kūrybinius dalykus aš mėgstu. Patinka originalios metaforos, paslėptos mintys, įžvalgos. Bet šis straipsnelis kūrybine prasme silpnokas. Trūksta kūrybinės patirties autoriui.
dht 2011-12-11 18:24
Straipsnio turinys neatitinka jo pavadinimo. Perskaičius pavadinimą atrodo, kad bus bandoma įrodyti kažką apie religiją remiantis moksliniu metodu, arba pažiūrėti į tai iš techninės pusės, bet nei viena, nei kita nebuvo pasiekta. Siūlyčiau pervadinti straipsnį į „Asmeninis požiūris į sielą“. Be to, autorius straipsnio pradžioje neigia dievo buvimą, o pabaigoje sako, kad dievas yra. Apskritai straipsnis labai silpnas ir nekonkursinis.
eimantasks 2011-12-30 22:35
Aš netikiu kad yra dievas, mes esam energija, tai tiesa, kiekvieno atomo branduolyje jos milžiniški kiekiai, o energija niekada niekur neišnyksta, tik transformuojasi, taigi ir mes neišnyksim, aišku prarasim samoningumą su kūno mirtimi, bet neišnyksim, tiesiog baikit ieškot, ko rasti neįmanoma, ir valdykit savo energiją, turėkit tikslą, išreikškit save, gyvenkit maloniai tai mūsų galimybė ir vsio.
rimasD 2011-12-30 23:37
Dievas nėra asmuo. Pagal budistus tai- substancija. Kas ji yra, mes visi žinom, nes kas dieną ją paliekam klozete. Jei apie energiją, tai ji negali egzistuoti amžinai. Išsisklaido įvairiais būdais. Budizmas nėra religija, kuri kažką paaiškintų protingiems žmonėms. Kai kūnas miršta, iš kažkur- tai atsiranda aplink sielą erškėčių miškas, per kurį siela turi brautis. budistiškos nesamonės.
rimasD 2011-12-31 00:42
Tas, kas tiki, kad jie yra energija, tegu pabando ją pademonstruoti. Pajudinti savo energijos jėga kokį daiktą- už tai, berods , skirta premija. Arba palaikyti save ore, irgi yra premija. Mačiau daug filmuotų vaizdų, kur jie bando pakilti į orą, tai graudus vaizdas, net jei jiems ventiliatorių pakabinti pagalbai. Kas mano, kad jų energija maža, tegu pabando, tarkim žodyje Google vieną raidę pakeisti.
Jonask 2012-01-12 14:29
Citata: "Dievo, kaip asmens, ir kuris yra visagalis ir turintis begalinį protą - nėra." O kas sako, kad toks ASMUO yra? Straipsnyje aprašoma savita (asmeniška) religija. Primenanti rytų religijas. Tačiau koks mokslo santykis su šia religija lyg nenorėta sakyti.
Hmz 2012-01-12 16:15
Praktiškai visos krikščionių atšakos, islamas, judaizmas. Viso apytiksliai 3.5 mlrd. pasekėjų.