2011 konkursas „Mokslo ir religijos santykis“: Kiekvienas pasirinkime savo kelią

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Otto 2011-12-11 09:22
Taigi, Romualda, dar ne viską pasako vardas 'mokslininkas'. Kartais pažiūrėjus į kai kurių sapaliones, norisi pasiųsti mokytis viską nuo pradžių. http://www.youtube.com/watch?v=3b2WTAu2luE Kas toliau vyko su autoriumi, jo karjera, gali sužinoti Šiaulių krašto spaudoje. Tik keista, kad viskas užsitęsė net porą metų. Taigi,.. mokslininkai.. rimti mokslininkai neužsiima nesąmonėmis, bent jau remiasi mokslu, o ne religijomis, ar dar kuo nors, bet.. kuris rimtas, o kuris ne, kas dabar pasakys.
inguske 2011-12-11 10:32
[quote="kionig"] Oj labai ačiū už tą nuorodą į straipsnį, aš jo dar nebuvau skaičiusi. Ir jis puikiai patenkino mane. Viskas, aš rami, mano nuomonė patvirtinta. Ačiū už pagalba
titas 2011-12-11 11:03
na taip mokslininkas mokslininkui nelygus, bet del religiju tai ir pakvankusiam fanatikui patapt matematiku ar chemiku nieks netrugdo, tik i teorine fizika ar biologija lyst sunkiau ,o ne fanatiku tik seip tikinciu moksle visada buvo ir bus , ir nebuvo jie tokie nukvanke vien krikscioniai - http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Ch ... in_science
Pumper 2011-12-11 11:28
Apie mokslininkus ir religiją geriau išvis nekalbėti, nes save ale mokslininkais laiko ir "creation science" atstovai.
inguske 2011-12-11 12:19
Titai, tu gal mano kaimynas iš 318?
Romualda 2011-12-11 13:46
Aš pati studijuoju biologinius mokslus, kur viskas paremta tik evoliucija. Tačiau apie pusė studentų yra tikinčių, bet ne fanatikų. Ir tai visiškai nekliudo studijuoti ir priimti evoliucijos teorijos. Mūsų dėstytojai dauguma yra kartu ir mokslininkai. Kartais kalba pakrypsta ir tikėjimo klausimais. O jie, nors visą gyvenimą dirba ir dėsto evoliuciją, tačiau vis tiek pripažįsta, kad niekas nežino, kaip yra iš tiesų, mes tiesiog turim daug teorijų.. Ir šiuo metu priimtiniausia yra evoliucija, nes joje surinkta daugiausia įrodymų, o kokia teorija bus dėstoma po keliolikos ar kelių metų - niekas nežino. O kalbant apie mokslininkus, įdėjusius didelį indėlį į evoliucijos teorijos kūrimą, buvo paminėta, jog, kad ir kaip bebūtų keista, bet ir jų tarpe atsirasdavo tikinčių ir tai visiškai nekliudė jiems siekti mokslo aukštumų. Tik gaila, jog į paskaitų konspektus tada neužsirašinėdavau pavardžių tų mokslininkų, bet nuo šiol užsirašinėsiu:) Pasikartosiu, jog aš nekalbu apie FANATIŠKĄ IR AKLĄ tikėjimą, o apie racionalų požiūrį ir sugebėjimą suderinti, iš pirmo žvilgsnio, nesuderinamus dalykus.
Otto 2011-12-11 18:53
Tai puiku, tuomet gal galėtum apšviesti, koks ten jūsų profesorių požiūris įsielą, jos buvimo vietą organizme, ir sugebėjimą išlikti po mirties, kūnui suirus. Kokiu principu išsisaugo informacija, su žmogaus 'aš'. O jei nėra amžinojo gyvenimo, tai kokia prasmė tikėti? Ar tai tik ne žinių spragų lopymas, dievų buvimu?
Romualda 2011-12-11 19:54
Deja, bet pas mus paskaitų apie sielą niekas neskaito:D Bet čia jau didesnė tikimybė, kad jei kada nors ir kalbėtų mokslininkai apie tai, tai nebent fizikai. Jie ten apie visokias materijas, elektromagnetinius laukus ir pan. kalba, kas, manau, ir būtų arčiausiai sielos apibūdinimo.. nors... niekas nežino, kaip tai reiktų įsivaizduoti...ir iš vis, nežinia ar ji egzistuoja:) Nors mano asmenine nuomone, nesam vien tik tobulas ląstelių rinkinys, o yra KAŽKAS daugiau. Kas tas kažkas, tikrai nežinau ir nemanau, jog kažkada sužinosiu:) Kaip sakoma,kai numirsim - pamatysim, arba...nieko nepamatysim:D O kuo tikim, tai jau kiekvieno asmeninis reikalas, kaip šio straipsnio autorė ir teigė: "Kiekvienas pasirenkame savo kelią". Bet smagu, kad žmonės komentuoja, ieško atsakymų. Tik gaila, jog daugelis labai kategoriški ir netolerantiški skirtingiems požiūriams. Ir dar viena puiki mintis straipsnyje :"Bet ar verta kažkam kažką įrodinėti, ar ne prasmingiau būtų tiesiog pasidalinti?"
Otto 2011-12-11 20:21
Tikrai nenorėjau įžeisti, bet esu stačiokas, sakau tai, ką galvoju. O klausimą uždaviau, nes tikrai buvo smalsu, kaip biologai derina mokslą ir religiją. Kas dėl fizikos, tai man geriau suprantama, kas gali būti ir ko negali. Dėkoju už atsakymą.
Romualda 2011-12-11 20:50
Nėra už ką:) Na mes mokomės, tai, kas yra ištirta ir apčiuopiama, o visą kitą paliekame kiekvieno asmeniniam supratimui:) Ir, jeigu ką, tai neįžeidei, normalu ir pagirtina ieškoti atsakymų. Tiesiog teko skaityti įvairių komentarų, kur žmonės beprotiškai laikosi įsikibę savo nuomonės ir net nebando klausytis, ką kiti mano.
Anonymous 2011-12-12 17:26
Aš esu analitiškai mąstantis antidogmatikas, kas reiškia kad mano žodyne nėra žodžio tikėti ar priimti kažką be įrodymų.
ežys 2012-01-02 18:57
Žodis tikėti neturi dingti. Pavyzdžiui aš tikiu tiesa.