„Kitoks filmas“. Minties jėga: ką apie tai žinome

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bmk1245 2014-10-19 09:09
kratinys ir tiek.
runce 2014-10-19 16:15
mėšlas kaip reta, nervinantis šizofrenikų darbas. "neivienas čiabuvis nematė laivų, besiartinančių prie kranto. jie negalėjo jų matyti, nes nežinojo, kad tokie egzistuoja" jau greičiau patikėčiau, kad jie buvo stipriai trumparegiai
Myslius 2014-10-19 17:44
Kas cia per nesamone? and that quantum physics implies that "consciousness is the ground of all being." Pseudoscience is a claim, belief or practice which is falsely presented as scientific, but does not adhere to a valid scientific method, lacks supporting scientific evidence or plausibility, cannot be reliably tested, or otherwise lacks scientific status **The article states that Albert granted the filmmakers a near-four hour interview about quantum mechanics being unrelated to consciousness or spirituality. His interview was then edited and incorporated into the film in a way that misrepresented his views. Kas toliau? Athene's Theory of Everything? Nassim Haramein kliedesiai? Siaubas... Reitingai : Verta žiūrėti! (61) Neverta žiūrėti! (10) Reitingas (50) Pirma kart uzdejau "neverta ziureti".
Pumper 2014-10-19 18:15
Būtų keista, jei būtų atvirkščiai. Kaip sakė Carlin: "Just think of how stupid the average person is, and then realize half of them are even stupider!" - galioja ir tech.t, tas dar geriau matosi "like" kiekyje FB, po visokiu šlamštu.
Borland 2014-10-20 08:46
Žinai kur žmonių problema? Kad jie turi labai gerą iliuzijų mechanizmą, kurį lavinant, jis ima vis tiksliau atspindėti realybę. Patarčiau ir tau lavint jį, nes įsivaizdavimas, kaip suvoki pasaulį taip pat yra iliuzija. Žmonės mato objektus, t.y. tam, kad pastebėtų kažką, kaip atskirą objektą, jis turi suvokti, kad tai atskiras objektas. Kad suvoktų jog tai atskiras objektas, jis jį turi pamatyti įvairiose aplinkose, tada pradesa suprasti jo kontūrus ir t.t. Esmė, kad mes gyvendami tokiame pasaulyje, kur daug visko, jau nebesuvokiame, kiek darbo nuo pat vaikystės buvo įdėta, kad gebėtume kiekvieną dėmę ant margo kilimo pastebėti. Tik gimusiam kūdikiui, aplink matomas vaizdas yra vienas vientisas pasaulis, tik augdamas jis pradeda suprasti daiktus, raštus ant daiktų ir t.t. Pabaigai iš savo patirties galiu pasakyti, kad vaikystėje pamenu tokį atvėjį, kai ieškojau "penalo" (taip seniau vadindavom daiktą tušinukam sudėti, tingiu galvoti kaip lietuviškai), ieškojau gal pusvalandį, visą kambarį išverčiau, kol atsisėdau ramiai pažiūrėjau į stalą ir pamačiau kad jis ant jo padėtas. Tuo metu nuoširdžiai nesupratau, kaip galėjau pusvalandį jo nematyti gulinčio ant stalo, bet esmė, kad aš visiškai nesitikėjau, kad jis ten guli, nes tas stalas buvo skirtas kitiem dalykam ir penalą ten padėjau tik per atsitiktinumą. Smegenys dėl sąnaudų optimizavimo mechanizmo, nes jom reikia apdoroti daug informacijos ir susikoncentruoti į jų manymų reikšmingiausią, priemė sprendimą neanalizuoti stalo, nes tikimybė, kad ant jo gulės penalas buvo menka. Labai geras pavyzdys yra grįžulo ratai danguje. Pirmą kartą ieškant, reikia, kad kas paaiškintų kur jie, nes jų tiesiog nematai, smegėnys nesuvokia kaip kažko. Bet kuo toliau tuo lengviau ir lengviau juos randi, kol galiausiai užtenka tik pažvelgti į dangų ir iškarto pamatai.
runce 2014-10-20 16:45
tavo šitos sapalionės yra daug kartų logiškesnės ir suprantamesnės, nei kad filmo. filme tai pateikiama kaip mistika, kitų pasaulių egzistavimas, o tu pateiki kaip maskuotę ir ryšį tarp akių ir smegenų. filmas yra mėšlas
drasikas 2014-10-23 16:33
Sunku suvokti, kaip isvis toks pseudo-dokumentinis filmas atsirado technologijos.lt. Paziurekit, kas ten sneka. Motertiska, kuri bendrauja su acteku kariu. Keletas zmoniu kurie su mokslu neturi nieko bendra, bet ikure kokius nors institutus, kad legitimiau atrodytu. Vienintelis mokslininkas David Albert pasipiktino tuo kaip kurejei is kontekstoi istrauke ir panaudojo jo zodzius filme. Jei manote, kad sitas filmas yra susijes su mokslu (iskyrus psichiatrijos studijas) tai patarciau viena "labai puikia moksline" laida: Ekstrasensu musiai.