[Žinios trumpai] Tamsioji Scholzo paslaptis - Vokietijoje skelbiama neįtikėtina hipotezė, kodėl jis stabdo ginklų siuntimą: gresia milžiniškas skandalas  ()

Vokietijos žurnalistai išsiaiškino, kad Putinas greičiausiai turi sunkių ir kompromituojančių įrodymų apie Olafą Scholzą. Juos publikavus, Vokietijos kanclerio politinei karjerai būtų galas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainoje dabar visi laužo galvą: kodėl Scholzas taip keistai elgiasi? Atrodo, kad jis turi viską: Bundestago paramą, dideles Vokietijos žmonių simpatijas ir solidarumą su Ukraina, bet spauda primygtinai reikalauja masinio sunkiosios ginkluotės tiekimo Ukrainos kariuomenei. Tai yra, jis turi visišką veikimo laisvę, bet jis tempia gumą. Jo paaiškinimai sukelia tik juoką. Ir apskritai (ypač iš Ukrainos pusės) situacija atrodo keista. Bet čia, Vokietijoje, žurnalistai jau išsiaiškino, kodėl jis elgiasi taip keistai ir netgi sakyčiau, savižudiškai.

Pabandysiu trumpai išdėstyti reikalo esmę. Prieš dvejus metus Vokietijoje kilo didelis skandalas: finansų bendrovė „Wirecard“ bankrutavo: paaiškėjo, kad ji ilgą laiką klastojo finansines ataskaitas ir galiausiai savo balanse turėjo neegzistuojančius 1,9 mlrd. eurų.

Tai buvo didžiulis skandalas, nes ilgą laiką buvo manoma, kad „Wirecard“ yra didelė ir dinamiška įmonė su puikiu valdymu ir geromis perspektyvomis. Ji buvo viena iš 30 geriausių Vokietijos bendrovių ir viena iš bendrovių, sudarančių DAX akcijų indeksą.

Auditoriai (Ernst & Young) keletą metų „nematė“ jokių problemų. Tačiau svarbiausia, kad finansų reguliuotojas „BaFin“ irgi jų „nematė“. Ir tik tada, kai „Financial Times“ pakėlė triukšmą, „BaFin“ sujudo ir pasamdė nepriklausomą auditorių (KPMG) grupę, kuri atrado didžiulę skylę balanse.

„BaFin“ yra tiesiogiai pavaldi Finansų ministerijai, o finansų ministras tuo metu buvo Olafas Scholzas. Ir, žinoma, Bundestago posėdžiuose dėl šio skandalo jis buvo apklaustas.

Jis, savaime suprantama, nieko aiškaus nepasakė, kalbėjo abstrakčiom frazėm: „mes tobulėsime“, „turime skirti rimtą dėmesį“, „suprantu jūsų susirūpinimą“ ir pan.

 

Spaudoje nuolat sklandė gandai, kad Scholzas įtartinai nuolaidus „Wirecard“, bet laikui bėgant skandalas nurimo, prasidėjo pandemija, vėliau rinkimai į Bundestagą ir taip šis reikalas nurimo.

Bet! Čia yra vienas svarbus niuansas: vienas iš aukščiausių „Wirecard“ vadovų, kažkoks Janas Marsale'as, pasirodė esąs Rusijos šnipas (GRU) ir, kilus skandalui, jis per Baltarusiją pabėgo į Rusiją, pasiimdamas praktiškai visus „Wirecard“ archyvus.

O tame archyve yra visa konfidenciali informacija apie visokius „jautrius“ mokėjimus. Galima tik spėlioti, kas slypi šioje Pandoros skrynioje.

Vokietijos spauda kelia versiją, kad Scholzo „keistas“ elgesys paaiškinamas tuo, kad Marsale'as (taigi ir Kremlius) disponuoja šiuo archyvu, kuriame yra Scholzą kompromituojantys dokumentai.

Vėlgi, tai tik versija. Tačiau skandalas įgauna pagreitį. Kai kurie parlamentarai reikalauja vėl atnaujinti klausymus Bundestage ir į juos pakviesti Olafą Scholzą.

 

Scholzas šioje situacijoje neturi kito pasirinkimo: arba jis pradės masinius ginklų tiekimus Ukrainai, arba, nesiimdamas jokių veiksmų, sustiprins jam pareikštus įtarimus. Opoziciniai krikščionys demokratai džiaugsmingai trina rankomis, jie turi daug šansų sugriauti „Šviesoforo“ koaliciją ir  pakeisti ją „Jamaika“ (su Merzu (CDU/CSU) kanclerio kėdėje), o taip pat  galimybę surengti pirmalaikius rinkimus. Be to, CDU/CSU dabar turi puikius reitingus.

Tai įmanoma, nes socialistų jaunesnieji partneriai valdančiojoje koalicijoje (žalieji ir laisvieji demokratai) aktyviai remia ginklų tiekimą Ukrainai ir yra suglumę dėl Scholzo pozicijos.

Be to, kai Scholzas buvo valdantis Hamburgo burmistras, o Hamburgas buvo Sankt Peterburgo giminingas miestas. Ir jis ten važiavo daug kartų. Ir dar tuo metu jis buvo SPD generalinis sekretorius, o Schröderis (SPD) buvo Vokietijos kancleris. Ir dabar viskas sukrenta į vieną katilą, kuriame tai, kas užvirs, gali nuskandinti Scholzą.

 

Trumpai tariant, mums čia smagu ir mes optimistiškai žiūrime į sunkiosios ginkluotės tiekimo Ukrainai perspektyvas. Viskas bus gerai, o Vokietija, be finansinės ir kitokios pagalbos (kurią jau teikia), vis dėlto tieks Ukrainai ir tankus, ir pėstininkų kovos mašinas, ir savaeigius pabūklus.

Patikėkite manimi: Vokietija yra gera šalis. O joje gyvena normalūs, geri žmonės. Su normaliomis idėjomis apie gėrį ir blogį. Todėl jie palaiko Ukrainą. Nes mūsų reikalas yra teisingas. Priešas bus nugalėtas. Pergalė bus mūsų. Šlovė Ukrainai!

Šaltinis

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(132)
(8)
(124)

Komentarai ()