[Žinios trumpai] Paskutinės Maskvos viltys žlugo, tai visiškas krachas: Turkijos verslas atsisako padėti Rusijai  ()

Ankara atsisako bendradarbiavimo su Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija, esanti tarptautinėje izoliacijoje dėl plataus masto karinės invazijos į Ukrainą, tikėjosi, kad su Ankaros pagalba pavyks apeiti Vakarų sankcijas. Maskva tikėjosi sukurti prekių, kurioms taikomos sankcijos, importo per Turkiją schemą, atsižvelgiant į šalies išvystytą elektronikos pramonę, tačiau Turkijos verslas atsisakė padėti Rusijos Federacijai, rašo „The Moscow Times“.

Atsisakiusios bendradarbiauti Turkijos bendrovės darbuotojai leidiniui sakė, kad tarpininkai ir logistika Turkijoje nesiryžta padėti Rusijai, nes bijo Europos Sąjungos ir JAV sankcijų.

Pavyzdžiui, per Turkiją neįmanoma gabenti orlaivių dalių, nes Turkijos tarpininkai nesutinka jų įregistruoti kaip plataus vartojimo prekes.

Tuo tarpu gaminiai su puslaidininkiais ir tranzistoriais į Turkiją gabenami su įspėjimu dėl draudimo reeksportuoti į Rusiją.

 

Šiandien Rusijos Federacija vis dar turi maršrutų, kuriais ji gali importuoti prekes, kurioms taikomos sankcijos. Visų pirma tai Kazachstanas, tačiau pastaruoju metu šios respublikos valdžia priėmė daugybę įstatymų, rodančių, kad Kazachstanas  siekia kuo greičiau atsiriboti nuo reeksporto į Rusijos Federaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(0)
(75)

Komentarai ()