Tingite valytis dantis? Įsigykite zebrą!  (4)

Ši nuotrauka užfiksuota Ciūricho zoologijos sode. Iš šono žvelgiant, zebras tarsi spokso palenkęs galvą tiesiai į jam mirtimi gresiančius hipopotamo nasrus. Tačiau sunkiasvoris gyvūnas net neplanavo pasmaguriauti juo pietums. Vietoj to, begemotas naudojosi "nemokamomis" dantų valymo paslaugomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neįprastą reginį nufotografavo Jacksonville miestelyje (Florida, JAV) gyvenanti fotografė Jill Sonsteby. Ji prisimena, jog dantų valymo "sesija" truko maždaug 15 minučių, o zebras liko sveikut sveikutėlis. "Zebras prie hipopotamo buvo priartėjęs ne ką didesniu atstumu, nei paties hipopotamo mažylis", sako Sonsteby. "Gyvūnas plačiai atvėrė savo burną ir leido zebrui ten daryti reikiamą tvarką. Visi tuo metu ištisai pleškino savo fotoaparatais. Ten būti tuo momentu buvo nepakartojama". 

Gamtininkai teigia, jog hipopotamai yra vieni agresyviausių sutvėrimų pasaulyje, o jų nasrų jėgos pakaktų pusiau perkąsti nedidelei valčiai. Jie užauga iki trijų tonų svorio ir planetoje yra treti pagal dydį sausumos žinduoliai. Nors vieni kitus jie žudo retai, Afrikoje yra įregistruota šimtai mirtimi pasibaigusių atvejų, kai hipopotamai užpuolė žmones. Nežiūrint į grėmėzdišką stotą, šie gyvūnai trumpose distancijose gali netgi pralenkti bėgantį žmogų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)