Denveryje pradėti Jupiterio tyrimams skirto NASA zondo "Juno" konstravimo darbai  (0)

Inžinieriai jau pradėjo NASA kosminio zondo "Juno" surinkimo darbus. Tikimasi, jog šis erdvėlaivis padės mokslininkams geriau suprasti Jupiterio kilmę ir evoliuciją. Planuojama misijos pradžia - 2011 metų rugpjūtis. Zondas Jupiterį turėtų pasiekti 2016 metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Surinkimo, testavimo ir paleidimo fazės darbai pradėti balandžio 1 dieną "Lockheed Martin Space Systems" padalinyje Denveryje (JAV). Ateinančius kelis mėnesisu inžinieriai ir technikai praleis į erdvėlaivio korpusą montuodami kosminiams tyrimams skirtus instrumentus ir navigacinę įrangą. "Mus žavi tai, kad galvosūkio dalys puikiai susiderina viena su kita. Mes žengėme vienu svarbiu žingsniu arčiau Jupiterio link", sako misijos vadovas Scott'as Bolton'as. Jupiteris yra didžiausia mūsų Saulės sistemos planeta. Mokslininkai įsitikinę, jog po jo tankiu debesų dangalu galima rasti raktą į tai, kokie vyko procesai ir kokios buvo sąlygos Saulės sistemos formavimosi metu. Mūsų pagrindinė planeta-milžinė taip pat gali suteikti svarbios informacijos, būtinos siekiant suprasti greta kitų žvaigždžių aptinkamas planetų sistemas. "Juno" turės devynis mokslinius instrumentus, kuriais bus bandoma nustatyti, ar planeta turi kietą paviršių. Jais taip pat bus sudaromas intensyvių Jupiterio magnetinių laukų "žemėlapis", matuojamas giliuosiuose atmosferos sluoksniuose esančio vandens ir amoniako kiekis ir stebimos planetos pašvaistės. "Per ateinančius kelis mėnesius planuojame atlikti daug testavimo", sako vienas projekto vadybininkų NASA "Jet Propulsion Laboratory" (JPL) specialistas Jan'as Chodas'as. "Norime būti tikri, kad erdvėlaivis pasirengęs ilgai kelionei link Jupiterio ir kad atsilaikys prieš ten laukiančią atšiaurią aplinką".

Erdvėlaivio konstravimo darbus atlieka kompanija "Lockheed Martin Space Systems". Dalį įrangos - infraraudonąjį spektrometrą - aparatui parengė Italijos kosminių tyrimų agentūra (Italian Space Agency). Daugiau informacijos apie "Juno" galite rasti adresu http://www.nasa.gov/juno .

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: