Sukėlė didžiulį skandalą. Lenkai šokiruoti, ką Pietų Afrikos prezidento apsauga atgabeno į Lenkiją (Foto)  ()

Pietų Afrikos Respublikos prezidento Cyrilo Ramaphosos saugumas Lenkijoje bandė iškrauti 12 konteinerių su ginklais, pranešė Lenkijos žiniasklaida.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-18 Sukėlė didžiulį skandalą. Lenkai šokiruoti, ką Pietų Afrikos prezidento apsauga atgabeno į Lenkiją (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša lenkų leidinys „Rzeczpospolita“.

Leidinys primena, kad Ramaphosa atvyko į Varšuvą, tada traukiniu nuvyko į Kijevą. Jis atskrido atskiru lėktuvu, o kitu skrido 120 žmonių, tarp kurių buvo žurnalistai ir prezidento sargyba. Šiame lėktuve taip pat buvo kariškiai ir specialiosios pajėgos.

Ketvirtadienio, birželio 15 d., vakarą Lenkijos muitinės pareigūnai neleido jiems palikti lėktuvo ir atsiimti bagažo.

Prezidento apsaugos vadovas apkaltino Lenkijos vyriausybę „tyčiniu sabotavimu“ Pietų Afrikos prezidento taikos misijoje.

Jis pridūrė, kad Lenkijos valdžios elgesys buvo „šokiruojantis ir rasistinis“.

 

Tačiau, kaip pažymi leidinys, jis nepaminėjo, kad jo vadovaujami sargybiniai bandė iš lėktuvo iškrauti dvylika konteinerių su ginklais  – apie tai savo ruožtu pranešė lėktuve buvusi žurnalistė Amanda Hoza.

Žurnalistė teigė, kad tikriausiai dėl šių konteinerių su ginklais Italija nenorėjo lėktuvo įsileisti į savo oro erdvę.

„Jie atšaukė leidimą skrydžiui ir mes turėjome įveikti šešis ratus virš Viduržemio jūros, kol atvykome į Varšuvą“, – sakė Khoza.

Kaip pranešama, lėktuvas su Pietų Afrikos Respublikos prezidento apsauga ir žurnalistais  įstrigo Varšuvos oro uoste  dėl leidimų trūkumo, nors Pietų Afrikos pusė manė, kad turi visus reikiamus dokumentus.

 

Dėl to apsauga įstrigo Varšuvoje, o Ukrainoje su „taikos plano“ pasiūlymu besilankančios Afrikos lyderių delegacijos narys prezidentas Ramaphosa be jų palydos išvyko į Kijevą.

Lenkijos užsienio reikalų ministerija  paaiškino, kad situacija susiklostė dėl to, kad svečiai nesilaikė standartinių įvažiavimo į Lenkijos teritoriją procedūrų – visų pirma dėl „pavojingų medžiagų“ leidimų nebuvimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(170)
(0)
(170)

Komentarai ()