Netikėta žinutė dėl Putino. Kokį signalą siunčia Saudo Arabija (Video)  ()

Saudo Arabija žengia į tarptautinę areną.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-04 Netikėta žinutė dėl Putino. Kokį signalą siunčia Saudo Arabija (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 5 ir 6 dienomis Saudo Arabijoje vyks viršūnių susitikimas, kuriame dalyvaus Ukraina, Europos šalys, JAV ir Globalių Pietų šalys. Rusija į šį susitikimą nebuvo pakviesta. Tai aiškus signalas Kremliui.

Portalo „Ukraina arabiškai“ vyriausiasis redaktorius Mohammadas Farajallahas tai teigė „24 kanalui“. Saudo Arabija karą stebi pusantrų metų ir dabar supranta, kad turi iškelti savo iniciatyvas. Tam yra keletas priežasčių.

Saudo Arabija ketina palikti regiono žaidėjos vaidmenį, kur ji iš dalies yra lyderė. Nes šalis nori patekti į pasaulinę sceną ir ten užimti Rusijos vietą.

Rijadas įsitikinęs, kad V. Putinas neturi ateities. Jis netaps pasauliniu žaidėju. Ir šią nišą reikia užpildyti. Dabar Kinija, Turkija ir Saudo Arabija taip pat bando tai padaryti,“ – pasakė M. Farajallahas.

Kita priežastis – karas peržengė Europos žemyno ribas. Po V. Putino pranešimo apie pasitraukimą iš grūdų sandorio arabų šalys susidūrė su maisto trūkumo grėsme.

 

„Arabų pasaulis priklauso nuo Ukrainos ir Rusijos grūdų. Jos rizikuoja jų negauti dėl karo, todėl žengia žingsnį, kuriuo bandys taikiai išspręsti problemą“, – pridūrė leidinio vyriausiasis redaktorius.

Perversmai Afrikos šalyse, už kurių stovi „vagneriečiai“ ir pats Kremlius, taip pat kelia nerimą. Visa tai tiesiogiai kelia grėsmę Saudo Arabijai, nes jie pasiruošę ten veikti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(2)
(44)

Komentarai ()