Dušas ryte ar vakare? Gydytojas skelbia atsakymą ir padeda tašką  (1)

Gydytojas paaiškino, kuris dušas yra naudingesnis mūsų odai ir organizmui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dauguma žmonių vis dar nežino, kada geriau nusiprausti: vakare ar ryte. Gydytojas skelbia atsakymą ir padeda tašką.

„Mirror“ teigimu, duše rekomenduojama maudytis ne ilgiau kaip 10 minučių, pirmenybę teikiant vidutinei vandens temperatūrai, kad būtų išvengta dirginimo. Maudymasis duše ryte ir vakare turi nemažai privalumų ir trūkumų. Gydytojai sako, kad organizmui naudinga praustis ir ryte, ir vakare, tačiau bendras sutarimas yra toks, kad vakarinis dušas yra geriausias.

Pasak Aragono Giuseppe, bendrosios praktikos gydytojo ir „Prescription Doctor“ medicinos konsultanto, viskas priklauso nuo asmeninių pageidavimų. Tačiau jis mano, kad „vakarinis dušas laikomas geriausiu higienai ir skatina gerą miegą“. Vakarinis dušas yra geriausias būdas atsipalaiduoti, padeda sumažinti stresą ir „nuplauna dienos nešvarumus“. Žmonės geriau išsimiega ir jaučiasi švarūs po vakarinio dušo.

„Jūsų kūnas ir plaukai gali kaupti ore esančius alergenus ir dirgiklius, nešvarumus ir dulkes, ypač vasaros mėnesiais. Taigi, jeigu eisite miegoti nesiprausę po dušu, jie persikels į jūsų lovą ir patalynę. Visa tai nusėda jūsų lovoje, sukeldami naktinę alergiją“, – aiškino jis.

Ekspertas taip pat pridūrė, kad nesiprausiant vakare gali atsirasti problemų, tokių kaip sausa oda ir spuogai.

 

Tačiau rytinis dušas gali padėti atkurti odą ir stimuliuoti kraujo ląsteles. Veido prausimas ryte padeda atsikratyti per naktį susikaupusių riebalų, tačiau dermatologė Sasha Kor iš „Beauty + Skin Clinic“ pažymėjo, kad bet koks prausiklis gali išspręsti šią problemą nesiprausiant po dušu.

Sasha, kuri taip pat mano, kad vakarinis dušas yra geresnis, pažymėjo:

„Vakarinis dušas pašalina visus nešvarumus, kurie per dieną susikaupė ant jūsų odos – riebalus, dulkes, prakaitą. Šiuos nešvarumus galima lengvai pašalinti maudantis duše, o tai reiškia, kad jūs einate miegoti švaria, šviežia oda.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(10)
(16)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: