Miegoti su atviru langu nesveika. Mokslininkus nustebino netikėtas atradimas  (1)

Miegas su atviru langu gali pakenkti sveikatai: priežastį įvardijo Johanneso Guterbergo universiteto mokslininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Johaneso Guterbergo universiteto (Maincas) atliktas tyrimas parodė, kad žmonės, miegantys prie atviro lango, patys to nežinodami rizikuoja savo kūnu. Faktas yra tas, jog naktinio eismo triukšmą kūnas suvokia net ir gilaus miego metu pasąmoniniame lygmenyje.

Ir jei namas ar butas yra šalia važiuojamosios dalies, tada triukšmo lygis bus daug didesnis. Dėl per didelio naktinio triukšmo sutrinka vidinis laikrodis (kūno cirkadinis ritmas), padedantis reguliuoti visų vidaus organų veiklą. Mokslininkai mano, kad per trumpas miego laikas arba dažnas miego pertraukimas didina riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis ateityje.

Triukšmas naktį taip pat gali padidinti kraujospūdį, padidinti streso hormonų išsiskyrimą ir pan. Norint gerai išsimiegoti neatidarius lango, specialistai rekomenduoja laikytis kelių paprastų taisyklių.

Pirma, miegamajame reikia palaikyti optimalią temperatūrą ir drėgmę. Ideali temperatūra miegui yra 18-20 laipsnių Celsijaus, o drėgmė – 40-60%. Norėdami tai padaryti, galite naudoti oro kondicionierius, drėkintuvus ar oro šildytuvus.

 

Antra, reikia vėdinti kambarį prieš miegą ir ryte, kai oro taršos lygis mažesnis. Turite vėdinti bent 15 minučių, kad atgaivintumėte orą ir atsikratytumėte bakterijų bei dulkių.

Trečia, miegamajame reikia užtikrinti tamsą ir tylą. Norėdami tai padaryti, galite naudoti užuolaidas, žaliuzes ar akių kaukes, taip pat ausų kištukus.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(13)
(18)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: