Sesers turėjimas suteikia laimės ir optimizmo  (7)

Nauja studija parodė, kad užaugę nors su viena seserimi šeimoje žmonės geriau gali susitvarkyti su savo problemomis, rašo „Daily Telegraph“. Mokslininkai yra įsitikinę, kad dukterys skatina artimesnius ryšius tarp mylinčiųjų ir skatina juos labiau atskleisti savo emocijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ulsterio universiteto profesorius Tony Cassidy, atlikęs studiją kartu su tyrėjais iš De Montforto universiteto Leicesteryje, pažymi, kad sesers turėjimas prisideda prie geros protinės sveikatos vystymosi.

„Atrodo, kad seserys skatina atviresnę komunikaciją ir sanglaudą šeimose. Emocinė išraiška yra esminė gerai psichologinei sveikatai, o seserys tą skatina šeimose, – akcentavo jis.

Taip pat nustatyta, jog mergaitės, turinčios seserų, buvo labiau nepriklausomos ir siekė užsibrėžtų tikslų. Šis poveikis buvo ypač stiprus iširusių šeimų atvejų, kadangi išsiskyrus tėvams seserys viena kitoje ieško paramos.

Prof. T. Cassidy pridūrė, kad žemiausi rezultatai buvo gauti tarp berniukų, kurie turėjo tik brolius.

„Gali būti, kad berniukai pasižymi natūralia tendencija neišsikalbėti, – užsiminė mokslininkas. – Vienų berniukų atveju tai yra tylus sąmokslas nekalbėti. Mergaitės sulaužo tokį taisyklę.“

Tyrime iš viso apklausta 571 jaunuolis nuo 17 iki 25 metų amžiaus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)