Kinija paleido žvalgybinį palydovą (Video)  (3)

Kinija sėkmingai į orbitą iškėlė slaptą žvalgybinį palydovą. Tai jau šeštasis šiemet Kinijos paleistas dirbtinis Žemės palydovas. Pranešama, kad „Yaogan-10“ palydovą su karinės paskirties sintetinės apertūros radaro sistema į kosmosą iškėlė trijų pakopų raketa „Long march 4C“. Ji buvo paleista iš šiaurinėje Kinijos dalyje esančio Taiyuano kosmodromo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užsienio kosminės erdvės stebėjimų centrų duomenimis, šis palydovas sėkmingai išvestas į 608 kilometrų aukščio orbitą, kurios inklinacija – 97,8 laipsniai. Kinijos valstybinė naujienų agentūra „Xinxua“ pranešė, kad „Yaogan-10“ vykdys mokslinius eksperimentus, atliks šalies paviršiaus stebėjimus, fiksuos situaciją gamtinių katastrofų rajonuose, vykdys kitas civilinės paskirties programas.

Tačiau, nepriklausomų ekspertų manymu, palydovas su sintetinės apertūros radaru gali būti naudojamas stebėjimams bet kokiomis apšvietimo ir oro sąlygomis, todėl veikiausiai jo paskirtis grynai žvalgybinė. Apie numatomą palydovo paleidimą Kinijos atstovai informavo likus 24 valandoms iki raketos pakilimo – paprastai taip elgiamasi visais karinės paskirties palydovų atvejais, sakoma pranešime. Trumpą video su užfiksuotu "Yaogan-10" nešančiosios raketos paleidimu žiūrėkite toliau.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)