Kinija ignoruoja prašymus padėti skraidyti į kosminę stotį  (5)

Kinijos valdžia ignoravo Tarptautinės kosminės stoties projekto dalyvių prašymus pagal galimybes prisidėti prie jos eksploatavimo pasibaigus JAV daugkartinių erdvėlaivių „Space Shuttle“ naudojimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautinės kosminės stoties (TKS) projekte dalyvauja JAV, Rusijos, Japonijos, Kanados ir Europos kosmoso tyrimų agentūros.

Su prašymais prisidėti prie TKS eksploatavimo į Kiniją kreipėsi visi šio tarptautinio projekto dalyviai. Pasak Rusijos kosmoso agentūros „Roskosmos“ vadovo Anatolijaus Perminovo, atsakymas iš Kinijos nebuvo gautas, todėl Rusija kurs papildomą kosminių laivų, galinčių skraidinti į kosminę stotį astronautus ir krovinius, rezervą, pranešė naujienų agentūra „Interfax“.

Paskutinis NASA ervėlaivių skrydis į TKS planuojamas šių metų lapkričio mėnesį. Vėliau JAV astronautus į TKS turėtų skraidinti ne NASA, o privačių JAV bendrovių kuriami kosminiai laivai, nes B. Obamos administracija nutraukė „Space Shuttle“ ervėlaivius turėjusios pakeisti naujos kartos raketos nešėjos „Ares“ ir kosminio laivo „Orion“ kūrimo programą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)