Ruošiamas kosminis viešbutis skrendantiems aplink Mėnulį (Video)  (6)

Bendrovės „Virgin Galactic“ steigėjas britų milijardierius Richardas Bransonas pareiškė, kad komercines kosminio turizmo paslaugas ji pradėsianti teikti per artimiausius 18 mėnesių. Be to, esą jau pradėtas kosminių viešbučių Žemės orbitoje projektavimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šių metų kovo mėnesį iš Mohavės dykumoje (JAV) esančio komercinio kosmodromo pirmą kartą į dangų pakilo kosminiams turistams skraidinti skirtas lėktuvas „SpaceShipTwo“, o jau liepos mėnesį įvyko pilnavertis visos įrangos bandymas skriejant su pilnu ekipažu. Po skrydžio išplatintame bendrovės „Virgin Galactic“ pranešime teigiama, kad buvo pasiekti visi šių bandymų tikslai, su sėkme buvo pasveikinta visa bendrovės inžinierių ir technikų komanda.

„Mes baigiame kurti „SpaceShipTwo“. Nuo žmonių skraidinimo į kosmosą mus skiria 18 mėnesių“, – Kvala Lumpūre (Malaizija) surengtoje verslo konferencijoje pareiškė R. Bransonas, praneša „Physorg.com“. Pasak verslininko, bilieto į kosmosą kaina prasidės nuo 200 000 JAV dolerių.

„Virgin Galactic“, siekianti tapti pirmąja pasaulyje komercinių kosminio turizmo paslaugų teikėja, skelbia jau surinkusi apie 45 mln. dolerių iš daugiau nei 330 į Žemę iš kosmoso pažvelgti trokštančių žmonių. Jie iš anksto sumokėjo už savo bilietus 6 vietų „Virgin Galactic“ kosminiame laive.

Tačiau R. Bransonas jau žvelgia dar toliau: jo akiratyje – kosminiai viešbučiai turtingiems kosminiams turistams, sakoma pranešime. Tokie viešbučiai suteiktų galimybę nuskristi iki Mėnulio, apsisukti ir grįžti atgal į Žemę. Tiesa, tai tolimesnis kosminio turizmo etapas, kuris bus įgyvendinamas tik po sėkmingų „SpaceShipTwo“ komercinių skrydžių, tačiau tikėtina, jog visai realus per ateinantį dešimtmetį.

Pagal britų verslininko sumanytą verslo modelį kosminius turistus į žemąją orbitą aplink Žemę skraidintų kosminis laivas „SpaceShipTwo“, kurį aukštai į atmosferą iškeltų lėktuvas „White Knight Two“. Pasiekus maždaug 16 kilometrų aukštį, „SpaceShipTwo“ įjungtų raketinius variklius, ir kartu su 2 pilotais ir 6 keleiviais pakiltų iki pat atmosferos ir kosmoso ribos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)